Minik çocuklar daha iyi bir çevre için yarıştı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 'Geri Dönüşümün Mucitleri' proje yarışması düzenlendi. Minik mucitler yarışmada daha iyi bir çevre için tasarladıkları projeleri sergilediler.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ‘Geri Dönüşümün Mucitleri’ proje yarışması düzenlendi. Minik mucitler yarışmada daha iyi bir çevre için tasarladıkları projeleri sergilediler.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Yeşilyurt’taki ilköğretim düzeyindeki öğrenciler tarafından hazırlanan 130 projenin yarıştığı yarışma sonunda ilk üç proje belirlenirken, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu, Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Mühendisi Ahmet Kerem Doğrul, Elektrik ve Elektronik Öğretmeni İsrafil Karaca ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mehtap Bingöl’den oluşan jüri heyetinin değerlendirmeleri ve puanlamaları sonucunda dereceye giren projeler de açıklandı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmek üzere Yeşilyurt Belediyesi Yakınca Hizmet Binasında program tertip edildi. Programda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, “Yeşilyurt Belediyesi çevre ve insan sağlığı üzerine örnek alınacak hizmetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Katı atık pil ve atık yağların toplanması başta olmak üzere çevre sağlığı üzerine yapılan hizmetleri yakından takip ediyoruz ve çok beğeniyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler ve çevreye verilen önemden dolayı da Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Çevre bilincinin her daim artması gerektiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Çevre hepimizin, en güzel şekilde korumalı ve sahip çıkmalıyız. Çevresel sorunlar sadece kentimizi ve ilçemizi değil, tüm dünyayı yakından ilgilendiriyor. Ozon tabakası başta olmak üzere tabiatın dengesinin bozulmasıyla yaşanabilecek sıkıntıları bilim adamları çok net ifade ediyorlar. Atık malzemeler insanlık hayatı için ciddi tehlikeler doğurmaktadır, bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevre sağlığının korunması adına farklı dönemlerde yarışmalar, kültürel etkinlikler ve okullarda eğitimler düzenliyoruz. Temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Katı atık, pil ve atık yağ toplama çalışmalarımızın yanı sıra geri kazanımın önemi konusunda başta çocuklar olmak uzere halkımızı bilinçlendiriyoruz. Sosyal, kültürel etkinliklerle geri dönüşümün toplum hafızasında canlı kalmasını sağlıyoruz. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Bundan sonrada çevre, insan ve toplum sağlığının korunması için hizmetlerimizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından minik mucitler, yanlarında getirdikleri projeler hakkında Belediye Başkanı Polat ile diğer katılımcılara bilgiler verdiler. Jüri heyetinin yaptığı değerlendirmelerin ardından yarışmalarda ilk üç sıraya girmeye hak kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar, tablet ve eğitim seti hediye edildi.

Bakmadan Geçme