Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarına başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarına başladı. Toplantıda, mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Hıroğlu Mahallesinde Güneş Enerji Santrali kurulması kararlaştırıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarına başladı. Toplantıda, mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Hıroğlu Mahallesinde Güneş Enerji Santrali kurulması kararlaştırıldı.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki idari binasında Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadin Şahin Başkanlığında başlayan Haziran ayı olağan toplantısında öncelikle 5 Mayıs 2017 tarihli karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Haziran ayı gündemine alınan maddeler tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda ilk olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatının terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü operasyonlarda şehit düşen asker ve polislerin isimlerini Yeşilyurt ilçesindeki sosyal yaşam alanlarına verilmesini görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Cevatpaşa Mahallesi Yavuz Sultan Selim Sokak’ta bulunan Fazilet Sitesi Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım, Zaviye Mahallesi Kırkikindi Sokak üzerinde bulunan Zaviye Çocuk Parkına ise Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Kılınç adının verilmesini oy birliğiyle onayladı. Toplantıda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gönderilen ‘Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç İsminin Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Caddesindeki Su Deposu Parkı ismi yerine verilmesine’ yönelik teklif ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen 10. Kalkınma Planı çerçevesinde, enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik politikaların oluşturulması, yenilebilir enerji kaynaklarının enerji üretimindeki payının yükseltilmesi ve Yeşilyurt Belediyesinin artan enerji ihtiyacını karşılaması amacıyla mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Hıroğlu Mahallesi Karataş mevkinde Güneş Enerji Santrali kurulması kararlaştırıldı. Güneş Enerji Santralinin kurulmasına yönelik olarak her türlü iş ile beraber başvuru işlemlerini yapmak, işlemleri takip etmek ve sözleşmeyi imzalamak için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verildi. Toplantıda, Yeşilyurt ilçesinin ulaşım ağını daha güçlü hale getirmek, araç ve yaya trafiğini daha nezih ve kaliteli bir düzeye ulaştırmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gözetiminde devam eden yol açma ve genişletme çalışmalarında kullanılmak üzere temin edilecek 100 bin ton sıcak asfalt alımı için İller Bankası A.Ş.’den kullanılacak, 5 Milyon 591 Bin TL kredi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Yeşilyurt Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanlığının teknik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin ise maddi katkılarıyla yürütülecek olan ‘Kiraz Sineği’ ile mücadele kapsamında, ilçe sınırları dahilinde kiraz ve meyve ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde kirazların kurtlanmaması için temin edilmesi gereken 50 milyon TL tutarındaki zirai ilacın Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanması ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yetkili kılınması da oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Yeşilyurt Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği işbirliği ile uygulanacak “Gençliğin Geleceği, Geleceğin Gençliği Yeşilyurt’tan Doğuyor” projesinin desteklenmesi kararlaştırıldı. Toplam bedeli 44 bin TL olan projenin yüzde 50’si Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.

Yoğun bir gündemle ilk oturumunu tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemindeki diğer maddeleri görüşmek üzere 9 Haziran Cuma günü saat 11:00’de yeniden toplanarak Haziran ayı 2. oturumunu gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme