• Haberler
  • Malatya
  • AFAD, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyar 791 milyon TL aktarmış!

AFAD, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyar 791 milyon TL aktarmış!

6 Şubat depremlerinden sonra büyük yıkım yaşayan Malatya'da AFAD, 17 milyar TL borcu açıklanan Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyar 791 milyon TL para aktarmış. Mahir Temur tek tek yazdı.

6 Şubat depremlerinden sonra büyük yıkım yaşayan Malatya’da AFAD, 17 milyar TL borcu açıklanan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 2 milyar 791 milyon TL para aktarmış. Mahir Temur tek tek yazdı.

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sami Er, ilk Meclis toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, bağlı şirketlerin ve MASKİ’nin toplam borcunun 17 milyar 80 milyon 45 bin TL olduğunu açıklamıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı gerçekleşmiş bütçesinin yaklaşık 6 katı borçla bırakan sabık Başkan Selahattin Gürkan döneminde AFAD’tan alınan paraları Mahir Temur yazdı.

Tek tek, kalem kalem AFAD’tan alınan paraları kaleme alan Temur, 

“17 milyar TL’lik borç mevcut durumda bile skandal bir rakamken AFAD’tan 2 milyar 791 milyon TL yardım alıp bu borcu da yapmak çok ayrı bir maharet gerektiriyor bence. İşte bu Gürkan ve ekibini tarihe geçirmiştir!” diye yazdı.

Mahir Temur’un yazsısını bu linkten okuyabilirsiniz:

AFAD, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE NE KADAR PARA AKTARDI?

Yorumlar 4
Memleket Sevdalısı 26 Nisan 2024 23:00

Bakanlıklar ile farklı kurumlardan da deprem sonrası varsa yapılan destekler araştırılsın.

Teşekkürler teşekkürler teşekkürler 26 Nisan 2024 16:01

Sen olmasan üç maymunu oynayacak Malatya umarım bu çaban boşa gitmez Allah kimde ne hakkımız var sa yanına koymasın Erdoğan sevgisiyle bizi ne hale getirdiler Mahir Temur ayağına taş deymesin yolun açık olsun inşallah

Şeref 26 Nisan 2024 15:57

Malatya’ya büyük ölçeki bir KANALİZASYON ŞEBEKESİ gerekiyor ama MASKİ’nin gücü bu şebekeyi yapmaya yeter mi bilemiyorum

Bahri 26 Nisan 2024 15:07

Mahir bey temiz ellerin maşallah savcısı olmuşsun. Malatyanın avukatı. Helal sana. Evet açıklanan borçlar birşey bile değil. Bunlar devede kulak. Çünkü 17 katrilyon resmi gözüken borçlar. En büyük zarar asıl yolsuzluk yapılan yerlerde. Mesela yimpaş 18 dönüm yola cephe boş arazi kaç milyon eder? 8 milyon mu eder? Bina ve oteli ekle kapalı alanı hesapla ne kadar eder? Ya şire pazarı 230 dönüm arazi ne kadar eder boş arazi olarak? Burada acaba kaç katrilyon yolsuzluk var? Ya buğday pazarı ? Bodrumlar ve çekilen kredi maliyeti 3,5 milyar… Polis okulu yerine bugün bir müteahhit 500 daire yapılırdı diyor. Bu arazi orduzuda 10 dönüm arazi karşılığı ilgili firmaya veriliyor. Zararın yolsuzluğun boyutunu siz ölçün. Yani maalesef 17 katrilyon birşey değil . Asıl kayıtlı olmayan yolsuzluk. 17 katrilyon gözüken ya gözükmeyen ne kadar? Vicdanı insanlığı adaleti olan hiç kimse susmamalı ! Sadece konuşmakla değil süreci takiplede sorumlu? Kimse ağlamasın. Kalkıp hesap sorulması için mücadele etsin. Umarım Malatya’yı uyandırabilir ve harekete geçirebilirsiniz

Bakmadan Geçme