Yasir Keskin

Mazlumu getirin

Yasir Keskin

Birçoğumuz izlemiştir bu sahneyi.Kemal Sunal’ı bir Malatyalı olarak izlememek ne mümkün. 
Dillere destan olan “Mazlumu Getirin” repliği, aslında bugün Adil Gevrek için tam da kullanılması gereken bir cümle.Futbolcu takımdan gitmek ister; “Adil Gevrek’in suçu” taraftar maça gelmez; “Adil Gevrek’in suçu” yeni transferler pandemi süreci dolayısı ile gelecek uçak bulamaz; “Adil Gevrek’in suçu” futbolcu kampa katılmaz; “Adil Gevrek’in suçu”  Belediye Başkanları, kamuoyu baskısını fırsata çevirerek kulübe olan desteklerini keser;“Adil Gevrek’in suçu” Futbolcu sakatlanır; “Adil Gevrek’in suçu” velhasıl her önüne gelen bizim “Mazluma” bir tekme vurur.

Bütün bu yaşananların baş aktörü olarak Adil Gevrek’i gösterirler. Neden mi Adil Gevrek? Çünkü bu takımı; çok kısa bir sürede 2. Lig’den Süper Lig’e hatta Avrupa kupalarına kadar taşıdı. Çünkü; bir dönem Malatyalılar’ın kalbinde taht kurdu. İşte birileri, onun bu kadar yükselmesini istemedikleri için bir ayaklanma başlattı ve amacına ulaştı. Aslında kısmen ulaştılar amaçlarına. Evet şu bakımdan ulaştılar; Malatya halkının büyük bir çoğunluğu, bir zamanlar yere göğe sığdıramadıkları Adil Gevrek’e düşman kesildi. Şu bakımdan ise ulaşamadılar hedeflerine; o kadar uğraşmalarına, saldırmalarına, protestolarına rağmen Adil Gevrek istifa etmedi. 

Özellikle bu sezon, bir sporsever olarak çok fazla yanlış karar aldığına katılıyorum. Fakat; sırf bu çıkarları uğruna bir şehri alt üst etmek isteyenlere inat savunmada kalmaya çabalıyorum. Savunmada kalmamın sebebi Adil Gevrek değil, yanlış anlaşılmasın. Savunmada kalmamın sebebi; Malatyaspor’un menfaatleridir.Yoksa herkes bilir ki şahıslar gelip geçicidir, aslolan Malatyaspor’dur. Adil Gevrek’in istifa etmesi, Malatyaspor’un menfaatleriyle örtüşmediği için şu an Adil Gevrek’in devam etmesi kanaatindeyim. Her ne kadar iyi bir hatip olmasa da, bazı kararlarıyla yer yer vizyonsuz tavırlar takınsada ve bu sezon anormal kararlar alsada; birileri gibi ortada ki başarıyı görmemezlikten gelemiyorum.Sırf kendi emelleri gerçekleşsin, çıkarları gerçekleşsin diye bastıran bu kesime ayak uydurmak istemiyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları