Yasir Keskin

Bir ihtimal daha var o da...

Yasir Keskin

Yeni Malatyaspor’da; “Başkan Adil Gevrek devam edecek mi – etmeyecek mi?” sorusu, henüz daha lig bitmeden önce konuşulmaya başlanmıştı. Başkan Gevrek, geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, bu sorunun yanıtını tüm sporseverler ile paylaştı. Başkan Gevrek yaptığı açıklamada, henüz iki yıllık bir görev süresinin daha olduğunu belirterek, istifa etmeyi düşünmediğini kamuoyu ile paylaştı. 

Alınan kararlar ve sofranın görünmeyen tarafıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Gevrek, çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ve bu süreçten ders çıkardıklarını belirtti. Sergen Yalçın’ın gönderilmesinin, çok bariz bir şekilde bir hata olduğunu söyledi. Ligin ikinci yarısında, bazı futbolcuların kendilerini yüz üstü bırakarak ihanet ettiklerini belirtti. Bu transferlerde kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirdi. 

"SİYASİLER DOĞRUDAN MÜDEHALE EDEMEZ!"

Basın toplantısında dersine iyi çalışmış olan Başkan Gevrek, kendisini istifaya zorlayabilecek tek güç olan siyasetçilere, göz dağı verdi. Vatandaşların arasında dolaşan: “Selahattin Başkan, Adil Gevrek’i görevden alacak” sözlerine bilhassa yanıt vermiş oldu. “Siyasetçilerimiz ile her daim istişare etmekteyiz ve aldığımız kararları hep birlikte gözden geçirmekteyiz.” diyen Başkan Gevrek, siyasetçilerin doğrudan yönetime dahil olmalarına sert bir şekilde karşı çıktığını da belirtti. Velhasıl, bu yıl da görevde kalmaya hak kazandı gibi görünüyor. 

“KAYBEDEN ATA OYNAMAM!”

Basın toplantısını şimdilik bir kenara bırakalım ve yine geçtiğimiz günlerde yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e kulak verelim. Başkan Güder yaptığı açıklamalarda; Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeler’i olarak  3 Milyon TL üzerinde bir yardımda bulunduklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin ise yaklaşık 10 Milyon TL civarında bir yardımda bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca Başkan Güder: “BEN MİLLETİN RIZKINDAN KESİP ORAYA VERDİM. Niye mi verdim? Çünkü Malatyaspor hepimizin ortak paydasıdır.” dedi. Ardından ise şu kelimelere yer verdi: Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Hem mekanda ferahlık vardır, hem insanların değişimde ferahlık vardır. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız değil. Bizim olmazsa olmazımız Malatyaspor’dur. Ben oturduğum ortamlarda Adil Gevrek’in kesinlikle Malatyaspor Başkanlığı’nı bırakması gerektiğini dile getirdim – getiriyorum ve bunu yüksek sesle de söylüyorum. Adil Gevrek sürekli o makamda ısrarcı olmamalı. Biz neden hep kaybeden ata oynayalım? Ben kaybeden ata oynamak istemiyorum” dedi. Son olarak Başkan Güder: “ Adil Gevrek Gitmez ise Ben Battalgazi Belediyesi Olarak Para Yardımında Bulunmayacağım.” dedi.

Peki, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in bu açıklamalarına karşılık olarak, Başkan Gevrek ne dedi? 

Başkan Gevrek bir gazetecinin sorusu üzerine bu konuya da değindi. Gevrek: “Bende Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i istifaya davet ediyorum. Başkan Güder, bu söylemlerini bir vatandaş olarak söylemiyor dikkatinizi çekerim. Başkan Güder bu söylemlerini, bir Belediye Başkanı olarak söylüyor.” dedi. 
 
Milliyet Gazetesi Şansal Büyüka yazmış olduğu yazı ile spor gündemini değerlendirmiş. Bende yazıya bir göz attım ve dikkatimi çeken bir paragrafı sizlerle paylaşmak istedim. Büyüka yazmış olduğu yazıda işte bu kelimeleri sarf ediyor: “Bu bir masal değil, abartı hiç değil... Süper Lig’deki bir kulübün tesislerinde 1300 lira için Digitürk kapalı olduğundan hocalar maçları izleyip istatistik çıkartıp, rakibe göre taktik, teknik belirleyemiyorlar. Hocalar 1300 lirayı cepten ödeyip Digitürk’ü açtırıyorlar. Aynı kulüp, parasızlığa, daha doğrusu güncel harcamalara nakit para bulabilmek adına, kulübe ait 15 aracı satıyor, araçlardan gelen parayı acil ihtiyaçlarda kullanıyor.” 

Sanırım bu yazıda Büyüka’nın kimden bahsettiğini anlamak çok kolay.Süper Lig ekipleri içerisinde kulübünün arabalarını satmak zorunda kalan tek bir takım var: Yeni Malatyaspor. 

Bakınız kıymetli hemşehrilerim, Adil Gevrek’i savunmuyorum, ben Adil Gevrek’in yalnız bırakılmasını kınıyorum...

Yazarın Diğer Yazıları