Ahmet Küçükşahin

Malatya CHP

Ahmet Küçükşahin

Sosyal medyadan takip edebildiğim kadarıyla Yeşilyurt İlçe Delegesi Aktan Yazlak Malatya CHP İl Başkanlığı için bir tartışma başlattı. Tartışmanın özü: Malatya mevcut CHP il başkanından kurtulsun istiyor.

CHP’nin Malatya’daki başarısızlığının herkes farkında!  Farkında olanların başında Kemal Kılıçdaroğlu ve Veli Ağbaba da geliyor. Ancak her ikisi de İl Başkanı Enver Kiraz’ı bir gerekçe ile orada tutuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için Malatya Delegelerinin oyuna ihtiyacı vardı. Malatya İl Başkanı ve avenesi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alacağını baştan açıklayınca başarısızlığına ve partinin parasını yemiş olmasına rağmen Enver Kiraz o makamda tutuldu. 

Gelelim Veli Ağbaba’ya, Kılıçdaroğlu ile Enver Kiraz arasında aracı durumda! Doğal olarak Kılıçdaroğlu ile dirsek temasında! Genel Başkan Yardımcısı yapılmasını bunun en büyük göstergesidir. Malatya’nın ipleri onun parmaklarına takılı ve Hacivat Karagöz oynatır gibi oynatıyor. Enver Kiraz’ın il başkanlığını yapamadığını bal gibi biliyor. Ancak, Malatya il yönetiminde kendisinin bir rolü yokmuş gibi davranarak başarısızlığı ve Enver Kiraz’ın parti parasını yemesini Genel Başkan Yardımcısı olarak yok sayıyor. Aslında, Malatya CHP İl Başkanlığının başarısızlığı kendi başarısızlığı! CHP’nin Malatya’da AKP’ye rakip olamaması ticari ilişkilerinin aksamadan sürmesine vesile oluyor. Bir dönem AKP milletvekili ile ticari ortak olması bunun en büyük kanıtı niteliğindedir.  

İl Başkanı Enver Kiraz, uzun vadede doğal olarak vekil olmayı hayal ediyor. Başarısız geçmişine bakmadan “… yıl CHP’ye hizmet ettim” yaklaşımı ile seçmeni ikna etmeye çalışacaktır. Kısa vadede ise ticari ilişkilerine uygun ortam oluşturuyor. 

Dolayısıyla, bu üçlüde herkes halinden memnun! Ancak parti ve ülke çıkarları göz ardı edilmiş durumda. 

Daha önceki bir yazımda belirttiğim gibi, Malatya CHP seçmeni ile AKP seçmeni arasında oy verme noktasında hiç bir fark yok. Lider ne istiyorsa onu yapıyorlar. Yani bu üçlü 100 yıl iktidarda kalsa, bu tablo değişmez. 

Malatya’da değişim aşağıdan yukarıya doğru değil, ancak yukarıdan aşağıya doğru olur. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, Enver Kiraz’ın ipini çekerse, Malatya delegeleri de gitmesini uygun bulur. Aksi takdirde orada çakılı olarak başarısızlıklarına yenisini ekleyerek devam eder.  

Demek istediğim, Altan Yazlak’ın bu çıkışı sonuçsuz kalmaya mahkumdur.
 

Yazarın Diğer Yazıları