Yeni Hamlede İlmihal Yarışması düzenlendi

Yeni Hamle Eğitim Kurumları Özel Malatya Kolejinde İlmihal Yarışması düzenlendi.

Yeni Hamle Eğitim Kurumları Özel Malatya Kolejinde İlmihal Yarışması düzenlendi.

Yeni Hamle Eğitim Kurumları Özel Malatya Koleji okul yönetimi ve din kültürü ahlak bilgisi öğretmeni tarafından bir Müslümanın İslami hayatını yaşayabilmesi açısından gerekli olan bilgileri kapsayan “lmihal Yarışması” düzenlendi.

9,10 ve 11.sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, 11.sınıf öğrencilerinden Hilal Gültekin birinci olarak çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Hamle Malatya Koleji Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya, “Edam yayıncılık tarafından hazırlanmış olan 7/24 ilmihal adlı kitabın hem öğrenciler hem de anneler tarafından okunmasını sağlamak ve buna bir vesile oluşturmak için süreç tatlı bir yarışmaya dönüştürüldü. İki aylık bir hazırlanma evresinden sonra iki etaptan oluşan yarışmanın birinci etabı yapıldı. Bu yarışmada Bir Müslümanın İslami hayatını yaşayabilmeleri için zaruri olan abdest, namaz iman ve İslam ile alakalı temel bilgilerin öğrencilere öğretilmesi amaçlandı ve yoğun bir çaba sarf edildi” dedi.

Aynı yarışmanın ikinci ayağını da Anneler Günü için annelere özel planladıklarını söyleyen Kaya, ahlaki değerler kazanmış bireyler yetiştirmenin birinci koşulunun İslami kuralları bilen ve bunu hayatlarına adapte etmiş annelerden geçtiğini söyledi.

Yapılan törenin ardından yarışmanın birincisi olan öğrenciye ödülü Yeni Hamle Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya tarafından verilirken yarışmada büyük emeği geçen Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Kocamana da emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

Bakmadan Geçme