Yasir Keskin

Uyuyan güzel Malatyaspor

Yasir Keskin

Söyleyecek söz,yazacak cümle,tarif edebilecek bir kelime bulamıyorum bazen. Bu takım; elimi-kolumu bağlıyor tabiri caizse. 

Malatyaspor’un puan kaybettiği her hafta bize zehir oluyor, bir sonraki hafta bir türlü gelmek bilmiyor, gelse dahi eskiyi aratmıyor.Göz göre göre yapılan hatalar; artık canımızı sıkıyor, keyfimizi kaçırıyor, rüyalarımıza giriyor, uykularımızı kaçırıyor, standart yaşamımızı dahi etkiliyor.

Kanser Olmamak Ne Mümkün!

Tam ligde kalmaya inanmışken, bu sefer toparlarız, Allah’ın izniyle ligde de kalırız derken, bir tanesi çıkıyor bütün hayallerimizi alt üst ediyor. Yapılan ufak bir hata, ki bu hatayı yapan adam kendinden o kadar emin, o kadar soğuk kanlı, o kadar delikanlı ki; rahat ve soğuk kanlı bir şekilde rakibe asist yapıp, maçı vermeyi becerebiliyor. Tabi burda suç oyuncuda değil, burda suç bir orta saha oyuncusunu, Hadebe gibi bir stopere tercih edenin. Koy kardeşim stopere Hadebe’yi oynasın aslanlar gibi. Takımın en iyi stoperini yedek bırakmakta neyin nesi? Burada Malatyaspor’a maç kazandırılmaya mı çalışılıyor, yoksa Malatyaspor’a maç kaybettirilmeye mi çalışılıyor? Bu sorumsuzlukların, bu kafasına göre takılmaların hesabını kim verecek? Bu şehrin hayalleriyle, duygularıyla, kimyasıyla oynamanın hesabını kim verecek? Topçular mı, hoca mı, yöneticiler mi?

Takıntıları Kenara Bırakmanın Zamanı Geldi!

Her gelen hoca; bir oyuncuya veya bir oyun stiline kafayı takıyor. “İyi mi, kötü mü?” diyen yok.Keçi inadı gibi, kafaya taktıkları stilden, oyuncudan, sonucu her ne olursa olsun vazgeçmek gibi bir lüksleri de yok. Hikmet Hoca’da takmış Robin’e, Murat’a, Umut’a ve Donald’a. Ne var arkadaş bizim bu oyuncalarda göremediğimiz de sizin gördüğünüz? Bu takımda sağ bekte oynayan oyuncu olmasına rağmen, sağ bekte Murat Yıldırım’a görev vermek, bu takımın taş gibi defansı Hadebe varken Robin Yalçın’a görev vermek, bu takımın taş gibi kanat oyuncuları varken kanatta Umut Bulut’a görev vermek ne demek oluyor? Bunun nasıl bir açıklaması var hakikaten çok merak ediyorum. Bu saydığım oyuncular kötü oynadıklarından dolayı değil eleştirim, bu oyuncular neden kendi mevkilerinden oynatılmıyor, işte buna benim sitemim. 

“VAR” Niye Var?

Takımdan yana şansımız olmadığı gibi, hakemden yana da bir türlü şansımız yaver gitmedi. Ligin başından itibaren veyahut Süper Lig’e çıktığımız günden itibaren, -belki birkaç maç dışında- adam gibi yönetilen neredeyse hiç maçımız yok. Peki bu hakikaten hakem hatalarından mı kaynaklanıyor, yoksa bilinçli mi? Bu sorunun cevabı elbette çok basit; “BİLİNÇLİ” 

Neredeyse Dünya’nın tüm liglerinden VAR uygulamasını görmekteyiz. Ama bizim ligde bir türlü görememekteyiz. Yapılan onca itiraza rağmen VAR’ın halâ hakemi uyarmaması, ayrıca VAR sistemini kullanan hakemin puanın düşürülmesi de sadece ülkemizde görülen ender uygulamalardan bir tanesi. Şikeciler, VAR sisteminin bile şikesini buldular. VAR’a giden hakemin puanını düşürmek, hakemin VAR’a gitmesini engellemek, maçları eskiden olduğu gibi şike üzerinden yürütme planlarının bir göstergesidir. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmeli, hakemleri VAR sistemini kullanmaya mecbur bırakacak düzenlemeler getirilmeli. Yoksa bu gidişle; bir arpa boyu yol gidilemez...

Yorumlar 1
Supriz 16 Haziran 2020 13:22

Bomba Gibi Gidiyuruk Bu Hafte Yicez Guztepeyu

Yazarın Diğer Yazıları