Yasir Keskin

10 Ocak Kömbe Tüketenler Günü!

Yasir Keskin

Cuma akşamı, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri ev sahipliğinde düzenlenen yemekli organizasyonda, geceye damgasını vuran olay hakkında birkaç kelam etmeyi üzerime vazife olarak gördüm.

Organizasyona, önceden planlanmış bir programım olması hasebiyle katılım sağlayamadım. Sanırım salonlarla ilgili bir karışıklık yaşanmış. Yoksa neden Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı dururken, Malatya Kömbe Tüketicileri Konfederasyonu (MKTK) Başkanı konuşma yapsın ki?... Eğer salonlar karışmadıysa da günler karıştı sanırım. Bunun başka bir izahı olamaz çünkü.

Gazetecilik hakikaten çok meşakkatli, bir o kadar da zevkli bir iştir, helede mesleğini seviyor isen. Malatya’da sayılıdır gazetecilik mesleğini severek yapan insan sayısı. Onlar da zaten herkes tarafından bilinen isimler. Fakat; son zamanlarda kendilerini gazetecilerin olduğu her ortamda, kendilerine bir gazeteci süsü vererek dolaşan; Malatya Kömbe Tüketicileri Konfederasyonunu (MKTK) bir türlü anlayabilmiş değilim. Basınla ilgisiz, alakasız ne kadar insan varsa çatısı altında barındıran bu topluluk, nasıl olur da gerçek basının karşısında durmaya cesaret edebiliyor? İki kelimeyi bir araya getirip kısa bir haber yazmaktan bile aciz olan bu insanlar, nasıl olurda emektar basının karşısında barınabilir.
Gazetecilik şerefli bir meslektir, öyle her önüne gelen ben gazeteciyim, ben basının adamıyım diyemez. Bu işler öyle ağayım, paşayım, başkanımla olacak işler değil. Bu işler; lafla peynir gemisinin yürümediği işlerdir, bu işler ağaların, paşaların değil; Sahada aktif, koşuşturan, emek veren, yazan ve çizen insanların işidir. Gazetecilik; şehre, ülkeye, Dünya’ya yön vermektir. O yüzden gazeteciliği, o kadar hafife almayın ve bu kadar alçaltmayın. 

Malatya basınının önde gelen isimlerinden birisi olan; Fatih Avcı Ağabeyim’e söz hakkı verilmemesini elbette bende şiddetle kınıyorum. Eğer Malatya Basını şuan bu seviyelere çıkmayı başarabilmiş ise bu kömbe yiyenler değil, gecesini gündüzüne katıp özenle, büyük bir aşkla, işine sımsıkı bağlı olan insanların sayesindedir... Asıl olan laflarla yürümek değil, asıl olan; icraatleriyle koşmaktır..
Fatih Ağabey’i salonu terk etme cesaretini gösterdiği için kutluyorum. Gayet onurlu ve şerefli bir duruş sergileyen Fatih Ağabey, Malatya Basını’nın asla ve asla ele ayağa düşmeyeceğini, bu erdemli hareketi sonucu tüm Gazeteciler camiasına ve halkımıza göstermiş oldu. 

Bir parantez de Fatih Avcı’nın konuşmasına mani olan bazı gazetecilere (!) açmak istiyorum. Her kulvarda boy gösterip bir türlü bir baltaya sap olamayan bu gazetecilerin (!) fikirlerine göre hareket etmek gerçekten başlı başına bir dengesizliktir, vurdumduymazlıktır. Kimin konuşup, kimin konuşmayacağına eğer bu insalar karar veriyor ise vay bu basının haline, vay bu memleketin haline...
Not: Belki birileri, bu yazımızdan sonra çıkıp; sen de kimsin? Daha dün iki satır yazı yazıyordun, sana mı kaldı Malatya Basını’nı eleştirmek? diyebilirler. Ben yazmaya cesaret ettim ve zannımca da becerdiğimi düşünüyorum. Eleştiri yapanlar da yazsınlar, görelim...

Yazarın Diğer Yazıları