Mahir Temur

Selahattin Gürkan

Mahir Temur

Başkan Gürkan’ı her ne kadar Anadolu’yu anayurt yapan Battalgazi diyarından tanısak da Anadolu’yu anayurt yapan Malatya Büyükşehir diyarına geçince farkındalığı daha belirgin oldu.

15 ayda bu kadar farkındalık yaratmak kolay iş değil!

Nevi şahsına münhasır bir insandır Selahattin Gürkan.

Bi kere yazılan-çizilen her şeye çok kafayı takıyor.

En azından kendisi ile ilgili yazdığım yazıların çoğunda direkt beni arıyor çoktandır.

Geçen gün yaptığım röportajın hikâyesi de bu aranmadan sonra oldu.

“Dedikodu ile Büyükşehir yönetilmez” yazımdan sonra telefonda konuşurken “Başkan’ım her defasında telefonda konuşuyoruz. Şu röportaj teklifimi artık kabul edin. Ben sorayım kamuoyu bilgilensin” deyince kabul etti.

Başkan Gürkan zor bir insandır.

Zordur sorduğun sorulara net cevaplar alabilmek.

Memlekette herkes “övülmeyi” beklediği için gerçek soru sorulması zaten zor iken Başkan Gürkan’a karşı gazetecilik yapmak ise daha zordur.

“Başkan’ım 15 ayda 10 yıla bedel hizmetler yaptığınızın duyumunu alıyorum” tarzı soru sormadığım için genel hatlarıyla sohbet havasında götürmek için sorduğum ana sorudan sonra iki-üç ara soru sorarım muhatabıma.

Hem okunmasını kolaylaştırmak için hem de genelde net cevaplar alamadığım için cevapları daha pekiştirmek için...

Bunun için minimum 1 saat sürer röportajlarım. Çoğu zaman 1,5 saat sürer.

Salı günü saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesi binasında Başkan Gürkan ile röportaja oturduğumuzda söyleşimiz için yarım saat ayrıldığını duyunca röportaja ara verdik. Ve yukarıda bahsettiğim süreyi hatırlattım. Aynı gün saat 16:00 ile 17:00 arasında röportajımızı yaptık.

Her siyasetçi gibi Başkan Gürkan da sazı eline aldığı zaman kimseye söz vermek istemiyor.

Sormak istediğim üç soru süreden dolayı kaldı ama neticede ben sorularımı sorabildim.

Fakat cevaplar konusunda gelen yorumlar ve konuştuğum arkadaşlar pek memnun kalmamış.

Benim cevaplardan anladığım ise şu:

Başkan Gürkan olmasa biz bitmiştik!

Malatya büyükşehir statüsünden çıkarılıp direkt merkez ilçe olacaktı havası vardı verdiği cevaplarda.

Başkan Gürkan olmasa Elazığ büyükşehir olup bizim de Elazığ’a bağlı merkez ilçe olma ihtimali sezdim cevaplarda.

Abartmıyorum.

15 ayda bu kadar “mübalağa” yapıldığına göre 5 yıl sonunda nasıl bir siyaset yapılacak inanın bilemiyorum.

Ama şunu da belirtmek isterim.

Ara ara Başkan Gürkan sinirlense de sorduğum her soruya bir cevap veren Başkan Gürkan’a tekrar teşekkür ederim.

Bazen dışarıdan bakan gazeteciler ile röportaj yapmak gerekir.

Hep “içerdeymiş” havası veren gazeteciler ile yapılan söyleşilerin PR hissi verdiğini hatta direkt reklam anlaşması olduğunu milletin bu çağda artık bildiğini hatırlatmak isterim.

Mahir Temur'u Twitter'da takip et!

Yorumlar 12
Celalettin 14 Haziran 2020 11:24

Malatya artık Perinçek düşüncesindeki adamların elinde. Onlar da geçmişin intikamını almak istiyorlar. İttifaktan payımıza düşen bu. Buna dur diyebilecek bir güç var mı?

Bülent 14 Haziran 2020 09:46

İsim vermiyorum, adamin Belediyedeki görevini de yazmıyorum. Sadece özelliklerini yazacağım herkes tanıyacak. Onda Kadını kocasına, evladı babaya, ana babayı evlada, bir köyü bir köye, bir şehri bir şehre hatta bir ülkeyi başka bir ülkeye düşman etmeye yetecek kadar potansiyel var. O olduktan sonra Belediye iflah olmaz. 30 yıldır tanırım. Yaş 60 a da gelse huylu huyundan vazgeçmiyor. Onun olduğu her yerde fitne kazanı kaynar, cadı avı tavan yapar. Onun oldugu her yerde dedikodu, iftira, itibar suikastı, gammazlama pirim yapar. En iyi bildiği iş millet hakkında dosya oluşturmak, onun bunun ayıbını kusurunu araştırmak, ufak tefek hatalardan suç üreterek personeli zor durumda bırakmak. Kendisi zamanında görevden alındığında binlerce personeli olan kurumda çayını içeceği bir adam bulamamıştı. Kimseye görünmeden odasına girip kimseye görünmeden çıkıp giderdi. Selamını alan Allah kulu yoktu. O bizim kurumdan ayrılinca arkadaslara bir deve olsa da kurban etsek demiştim. Hakikaten akıl yaşta değil baştaymış. Bir adam 7 sinde neyse 70 inde de oymuş. Selahattin Başkanim iyisin hoşsun ama adam seçemiyorsun. Vallahide billahide o zat evine incir ağacı dikiyor. Ekibini ve personelini ve hatta seçmenini sana düşman ediyor. 5 bin kişilik bir Belediye ne demek. Personel sana sırtını dönerse toplum döner. Bırak personeli Müdür ve Daire Başkanları arasında gizli bir anket yaptır ? Benim bu söylediklerimi sana söylemezlerse bir şey bilmiyorum. Sanada yazık, Belediyeye de yazık, Malatyamızada yazık. Belediyecileri Allah kurtarsın. O ordayken kimse huzur beklemesin. Bakın ne isim yazdım, ne konumunu yazdım, ne önceki kurumunu yazdım. Ama herkesin kafasında aynı şahıs canlandı. Peki niye???? Demek haklıymışım.

Cevdet 13 Haziran 2020 21:19

Bahsi geçen genel sekreter yardımcısı iki üniversitede de üstün başarılarından dolayı gönderildi. Üstün başarılarını belediyede de sürdürüyorsa Allah belediyeye yardım etsin.

Bir bilen 13 Haziran 2020 11:29

Uyanın Başkan Gürkan Müfettiş M. AK. İfade almaya çağırdığı kişileri nasıl alttan aldığını adeta günaha çıkara çıkara efendim sizi çağırmak zorunda kaldım. Bana emir verildi. Nihayetinde bende emir kuluyum, benden bunu yapmam isteniyor. Kusura bakmayın,özür dilerim, vs.... Örneğin gecen hafta en son yalvara yakara çağırdığı E.M. ye karşı ne kadar el pençe durduğunu, nasıl aşağı seviyeli bir ses tonuyla nasıl cümleler kurduğunu kendisi iyi bilir. Ama gel gör Koskoca Selahattin Gürkan Başkan'a da; bu ifadeleri nasıl kahramanca aldığını, kendisini nasıl temsil ettiğini, beylik laflarla acaba nasıl anlatmıştır, kim bilir. Selahattin Başkan, Genel Sekreter (C.N.) ve genel sekreter yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı A. K. Müfettiş M. AK.'ye MASKİ de oda tahsis eden Y. K. Müfettiş M. AK. çok uyanık her ifade aldıklarına sizi satıyor. Ve çok tehlikeli bir fitne yayıyor ortalığa. Geç olmadan, uyanın, uyanın, uyanın......

Selim 13 Haziran 2020 10:42

Adam yalan rüzgarı ekibinde iş yok diyorlar. Ekip de kendi ekibi. Kendisinde iş yok.

Ali ye cevap 12 Haziran 2020 20:12

Ali Sen sikintin buyuk biz anladik. degil belediyede malatyada c.a. bulunmaz bir kisiliktir.yolsuzluklari ortaya cikardigi icin bam telinize basmış. Acidim size

Sezer 12 Haziran 2020 16:14

Selahattin beyin kendi iyi ekibi kötü imiş. latif, inanç,cevdet,ismail hepsi yeni genel sekreter yardımcısı.Genel sekreteri cemalde selahattin bey istedi. istese değiştirir.Yaşar, ata , fahri ,cemal ,fuat vs de yeni. Dönme dolapları demeye gerek yok. her kes kendine yakışan ile iş tutar. 1,5 yıldır belediye bir iş yapmadı.kar kaldıramayan blediye belediye değildir. yaptıkları araç ihalelerini iptal edip yeni ihale yapıp YENİ malum firmalara vermek. Birde yeni kaldırım yapmak. anlayın işte olan oluyor.

Akçadağlı Aliseydi 12 Haziran 2020 14:16

Muzaffer Beyin yazısını okuyunca, geçenlerde gördüğüm bir resim gözümde canlandı. 1960 lı yıllarda Belediye Başkanı ve Memurları Eski Belediye önünde toplu fotoğraf çektirmisler. Hepsi biribirinden şık. Tahmin ediyim 60-70 kişinin olduğu o fotoğrafta 3-5 kişi ya sağdır ya da değil. Çoğu kara toprak olmuştur. Herkes toprağın altını düşünmeli. Orda pişman olacağı işleri yapmamalı. İşin ve pırojenin olmadığı yerlerde dedikodu olur, fitne fesat tavan yapar. İşi olan adam dedikoduya fırsat bulabilir mi? Koca Büyükşehir Belediyesi biribirini rakip gören 10-15 admın elinde zar ağlıyı. Personelin yüzünden düşen bin parça. Sanki avratları ölmüş. Yöneticilerin çoğu 65 e gün sayıyor. Müdürlerin kimseye eyvallahı yok. Her zaman kulağımıza çalınıyı o istifa etmiş bu istifa etmiş o rest çekmiş kabul edilmemiş felan. Kuş kanadı ile uçar. Maalesef Selahattin Başkanın ekipten yana şansı yaver değil. İki kanadı kırık kuş gibi. Yetmemiş gibi birde dedikodu ipleriyle ayağı 9 kırnap ile bağlanmış. Uç uçabilirsen. Selahattin Gürkanın yerinde melek olsa uçamaz. Başkanın genç bir ekip kurması kaçınılmaz. Bu ekiple Malatyaya yazık oluyu. Büyükşehiri bu ekibinden Malatyaya hayır geleceğini zannetmiyim. Valla niye yalan atayım ümidim kalmadı. Allah biliyi oy da verdim, ama ne proje var ortada, ne icraat. Ancak millet biribiriynen uğraşıp duruyu.

Ali 12 Haziran 2020 12:33

Başkanım senin öyle bir ekibin varki düşmana gerek yok. Hele en yakınındaki C.A. ve M.A bir Belediyeye yeter de artar da. Onların ipiyle kuyuya inme. Onlara kalırsa sen yarın Allah korusun insan içine çıkamaz hale gelirsin. Tüm Belediye yönetimi onlardan illallah etmiş.

Selim 12 Haziran 2020 12:25

Allah Selahattin Başkana yardım etsin. En yakınındaki Genel Sekreter Yardımcıları birbirlerini ağza alınmayacak sözlerle itham ediyor, yerden yere vuruyorlar. Daire Başkanları Genel Sekreter Yardımcılarından ikisini, onlar yeni gelen Daire Başkanını fitne, fesat çıkarıp kurumu çalışamaz hale getirmekle suçluyorlar. Olan Başkana oluyor, Büyükşehire ve Malatyaya oluyor. Büyükşehirde kimse kimseye güvenmiyor. Herkes birbirini muhbirlikle, cadı kazanına odun taşımakla suçluyor. Başkanım bu ekiple Malatyada Destan yazamazsın. Bunlar senin ayağına bağ. Birbirlerinin ayağını kaydırmak isteyen bürokratların senin ayağını kaydırıyor haberin olsun.

Bahadır 12 Haziran 2020 12:18

Mahir Bey Büyükşehir Belediyesi Çevre birimindeki amirlere milyonlarca liralık kamu zararı çıkarmış sayıştay denetçileri? Konu nedir acaba. Destek Daire Başkanı Bülent Yücetaşa da bir ara Çevreye Dairesine baktığı için zimmet çıkarmışlar. Bu nasıl iş anlamadım. Allah yardim ede, milyonlarca lira az uz değil valla.

Muzaffer 12 Haziran 2020 12:02

Benim bir kardeşi olarak Selahattin Gürkan tavsiyem, mütevazı olması mütevazı olması ve yine mütevazı olmasıdır. Sultan Süleymana kalmayan şu dünya onada bizede koşmayacaktır. Gün gelecek bizimde onunda selası verilecek her fani gibi. Önemli olan musallaya konduğumuz zaman cemaatin gönülden iyi bilirdik, hakkınız helaldir demesi. Yaşımız 60 a dayandı. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sahanlarla doludur. Başkanla ortak dostumuz Memiş kardeşimizin bedeni toprak oldu. Allah rahmet etsin. Dostumuz Mehmet Çolak ise aylardır kısmi felçlikle boğuşuyor. Rabbim şifasını versin. Bizde Başkan Gürkan da bunları düşünmeli. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Reislik biter, makamlar gelip geçer. Binlerce personeli olan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak milletin duasını alırsa ne mutlu, ama bedduasını, ahını sırada yazık. Memuriyete başladığımda emeklilik hayal gibi gelirdi. 40 sene nasıl geçmiş bir rüya gibi. Düşününce gönül kırmaya değmezmiş şu dünya diyorum. Şu dünya bir torunun dedeciğim demesinden daha kıymetli değil.

Yazarın Diğer Yazıları