Mahir Temur

Selahattin Gürkan yanımızdaymış!

Mahir Temur

Malatya’da ne yapılırsa yapılsın kısa bir süre sonra hemen unutuluyor!

Yöneticilerimiz bunu bildikleri ya da kendileri de unuttuğu için yapılan her şeyde geçmişten ders çıkarılmaz.

Çünkü geçmişi unutuyoruz.

Mesela belediyelerin reklam panolarını kullanma şekilleri sizce yasal mı?

Bilen var mı Malatya’da?

2014 yılında BUSABAH Gazetesi’nde belediyelerin reklam panolarını yani Malatya’nın her tarafında olan billboardlar, raketler, dijital reklam ekranları gibi alanların kullanımının yanlış olduğunu yazmıştım. Ve o zaman belediye başkanlarının bu uygulamasının yasal olmadığını söylemiştim.

Sıcak bir örnek üzerinden gidelim.

Memlekette deprem olmuş.

Elazığ dâhil 41 canımız vefat etmiş.

Yaralılarımız var.

15 bin bina hasar almış.

İnsanlar artçı depremler yüzünden tedirgin.

İşte tam bu sıralarda Malatya Büyükşehir Belediyesi, billboardlara, raketlere, duraklara ve hatta gazetelere şu reklamla karşımıza çıkıyor:

Aklı başında herkes, hatta Selahattin Gürkan’a gönülden destek verenler dahi lütfen şu fotoğrafa iyi baksın.

Fotoğrafın neresinden tutarsan tut, elinde kalacak bir fotoğraf!

Deprem sonrasında kendi PİAR’ını genelde bu memlekette müteahhitler yapar.

“Bak gördünüz mü, yaptığım bina ne kadar sağlammış” diye etrafına söyler.

Ağır hasarlı bir binanın yıkımını dahi beceremeyen bir belediye bu tür bir reklam yapmaz diye düşünüyorsun ama her seferinde yanılıyorum!

Her seferinde Selahattin Gürkan’ın yaptıkları sonrasında şaşırıyorum!

Ama her seferinde!

“Milletimizin Yanındayız” diyen Başkan Gürkan’a seslenmek istiyorum.

Milletin paralarıyla maaş alan bir belediye başkanının ve belediyenin “Milletimizin yanındayız” demesi kadar abes bir olay var mıdır?

Milletin yanında olmak zorundasınız!

Hele hele depremden hemen sonra “milletin yanında” olmayacaksanız ne zaman olacaksınız!

Yukarıdaki resme bir daha bakın.

Büyük puntolarla Selahattin Gürkan yazısının altında kurnaz şirketlerin okumamızı istemediği bilgileri gibi çok küçük yazılı dört kelime var, gördünüz mü?

“Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı” yazıyor.

Selahattin Gürkan’ın unvanı olmasa “Malatya Büyükşehir Belediyesi” ibaresi geçmeyecek aslında.

Çünkü Büyükşşehir’in logosu yok, ismi yok!

Tamamen Selahattin Gürkan üzerine kurulu bir PR çalışması!

2014’te yazdığımı söylemiştim.

Tekrar yazayım.

İçişleri Bakanlığı, 2012 yılında 81 Valiliğe 2012/09 saylı bir genelge gönderiyor.

Genelge’nin sonunda aynen şöyle yazılı:

“Genelgenin uygulanmasında gerekli gözetim ve denetim, ilgili valilikler ve Bakanlık denetim elemanlarınca gerçekleştirilecektir.
Bilgilerinizi ve konunun iliniz dâhilindeki belediyelere duyurularak uygulanmasının takibini önemle rica ederim. 
İdris Naim ŞAHİN- İçişleri Bakanı”

 

2012 yılında tüm belediyelerin uygulaması için gönderilen genelge 4 maddeden oluşuyor.

Tek tek yazalım:

1-Belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak, belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verebilecek uygulamalardan özenle kaçınılacaktır.

2-Yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilenmesi ve çevre düzenlemesi gibi rutin hizmetler için tanıtım yapmak yerine bilgilendirme gereken hizmetler belirlenerek bu hizmetler için tanıtım yapılacaktır.

3-Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil, hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacaktır.

4-Belediyelere ait reklam panolarında kutlama mesajları yayınlanırken belediye ya da yapılan hizmetler yerine belediye başkanının adı ile fotoğrafının ön plana çıkarılması biçimindeki uygulamalardan kaçınılacaktır.

Malatya Valiliğine sormak istiyorum;

Malatya’da İçişleri Bakanı imzasıyla tüm valiliklere gönderilen bu genelgeye hangi belediyeler uyuyor?

Ben cevap vereyim.

Ne Büyükşehir ne Yeşilyurt ne de Battalgazi Belediyesi uymuyor!

Her taraf Selahattin Gürkan’ın, Osman Güder’in ve Mehmet Çınar’ın resimleri ile dolu!

Tekrar soruyorum:

Bu yasal mı?

Açık açık, “Belediyelere ait reklam panolarında kutlama mesajları yayınlanırken belediye ya da yapılan hizmetler yerine belediye başkanının adı ile fotoğrafının ön plana çıkarılması biçimindeki uygulamalardan kaçınılacaktır” diye bir genelge varken niye bu şekilde rahat davranılıyor?

Malatya Baro Başkanı Enver Han’a soruyorum:

Belediyelerin bu hareketi yasal mı?

Kimse cevap vermeyecektir çünkü bu yazdığım yazının 10 gün sonra unutulacağını düşünüyorlar!

Normal bir şehirde, yukarıdaki resmi hazırlayanın, tasarlayanın, fikir sahibi olanın belediye ile ilişkisi kesilmesi lazımdı.

Ama ben biliyorum ki Başkan Gürkan’ın onayı olmadan MEGSAŞ’a un dahi alınmıyor!

Normal bir şehirde, yukarıdaki resmi gören bir STK, bir siyasetçi, bir muhtar tepki gösterirdi!

Ama ben biliyorum ki kimse ses çıkarmaz!

Çıkarmadı!

Normal bir şehirde, yukarıdaki resimden sonra basın…

Neyse.

Kendine iyi bak Malatya, Selahattin Gürkan yanımızdaymış zaten!

Korkacak bi şey yok!

Mahir Temur'u Twitter'da takip et!

Kayısı Haber

Yorumlar 26
Hadi troller konuşun 13 Şubat 2020 07:16

Yazın sivrisineklerin altında kalan Selahattin Gürkan İlaçlama berceriksizliğii ile kendinden Büyükşehir başkanı olmayacağını gösterdi. Bugünde Selahattin efendi karın altında kaldı. Nerde yol temizliği

Yazık Nicke ile cevap 13 Şubat 2020 00:37

Gerçekten sana acıdım. Sana yazıkki gerçekleri görmüyorsun. Eğer Selahattin beyin satın alınmış trolü değilsen. Kuzum Selahattin ne yatırım yaptı. Ne hizmeti var. Ne projesi var. Sakın Çakırın yaptığı işleri Selahattin yaptı sanmayasın

Yazık çok yazık sizlere!!! 12 Şubat 2020 23:17

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gece gündüz demeden vatandaşının yanında. Bu kadar nankör olmayın. Yapılan hizmeti, yatırımları, projeleri biraz görün. Kulaktan dolma laflarla yorum yapmayın.

Recep Yiğit 12 Şubat 2020 23:01

Adam karakterine uygun olarak ne yazdırmış?”Devlet milletin yanında”..Yahu devlet olmuş kendileri haberiniz yok..Yani Belediyeniz sizinle diyemiyor. Biz bu filmi Battalgazi’den bu yana 10 yıldan fazladır izliyoruz. Yemedik çok şükür..Yalnız bunu bu şehre yedirenler?İl başkanı,vekiller,suskun ve dilsiz STK ve diğerleri?bunun vebalini ödeyemezsiniz..Ama ilk seçimde bedelini öderseniz.

Yeşilyırtlu 12 Şubat 2020 22:54

Afad müdürüne sorun yıkılan evlerin enkazı için selahattin gürkan ne istemiş babasının hayrına enkazı kaldırmamış misliyle istemiş, bilborda teyzeye şefkat elini uzatan büyükşehir değil gürkan,

Belediyeci 12 Şubat 2020 22:47

Belediyeler başkanların çıftliğı olmuş selo başkan kendi kızını ve karısinı işe almıştı zamanında tabiki alacak basķan çünkü heykelinide dikse iyi olacak çünkü bu millet kuzu

Kıyamet Alameti 12 Şubat 2020 21:15

Haberi okuyunca Selahattin efendi iyice reklamla kendinden geçti dedim. Resmî görünce utandım. Amma aşağıda aşağıya değil çukura uygun Selahattin efendi iyi yapmış diyen yetimin fukaranın parasını hem reklama yatırmış hemde depremde bir .... becerememesini görmeyip üstelik bu acıyı sömürmesini doğru bulan bazı yorumları okuyunca Selahattin ve trolleri yüzünden Allahım bizi helak etme diye dua ettim. Bunlar yakında taziyelerde cenazelerde de poz verir. Reklam yapar. Bu ne biçim zeka bu ne seviyesizlik bu ne .... Diyecek söz bulamıyorum.

Recep 12 Şubat 2020 21:04

Fotoğrafı görünce benim de aklıma ismet İnönü'nün Erzincan depremindeki fotoğrafı geldi. Zihniyet aynı. İnönü daha masum olabilir çünkü bu özel olarak hazırlatmış. Devlet milletin yanında sloganıyla paylaşmış. Devlet kendisi oluyor. Millet de yıkılmış bina ve teyze. Kibir abideleri.

AVDO 12 Şubat 2020 19:24

Rabbime yuzbinlerce kez şükürler olsun Başkanımız yanımızda. Yani bu fotoğrafa bakınca içim ferahlıyor ve diyorum ki; ohhh ne olursa olsun Başkanımız yanımızda.. Millette böyle bir çalışma yapsın bilbotlara asalım. Bizde başkanımızın yanındayız Yan yana geçinip gideriz

Doğruya Doğru 12 Şubat 2020 18:19

Mahir beyin tespitleri kanıtlanabilir tespitler olmuş, aksini iddia edenler olacaktır elbette, kişileri takdir etmek veya eleştirmek hangi kriterlere göre yapılır iyi düşünmek lazım. Bu yazıda 2 merkez ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediye başkanlarının eksikliklerinden bahşedilmiş, iftira atılmamış, insanları överken iyi fakat eleştirilirken kötümü oluyor yazıyı yazan kişi, geçmiş dönemdeki yöneticiler için iftiralar atan basın vardı STK başkanları vardı o yöneticiler AK Parti bünyesinde değilmiydi şimdi kimin sesi çıkıyor, çok değil Selahattin GÜRKAN göreve gelir gelmez belediyenin borç batağında olduğunu tutarsız rakamlarla farklı zamanlarda açıklamadımı? Belediyeyi borç batağına sokmuşlar diye milletin aklında farklı algılar oluşturulmadımı, borcun nasıl oluştuğunu bir kişi dahi sordumu? bu konuyla ilgili açıklama yapıldımı? Seçim döneminde ne kadar vaati vardı şu ana kadar bunların ne kadarını gerçekleştirdi Belediye Başkanları acaba, Ben bu memlekete birbirlerini karalayarak merdiven çıkmak isteyen yöneticiler istemiyorum, aynı gemide yolculuk yapıyorsan yolculuk esnasında hatalarını söylemeyip gemiden indikten sonramı söylemek liyakatliktir. Mahir bey yazmış yazısını ALLAH size akıl vermiş ölçüp tartın haklılık payı varmı yokmu anlarsınız. Her kesimden oluşan (fakiri, zengini, esnafı, memuru, öğrencisi, köylüsü gibi) vatandaşa bir sorun Belediye başkanlarını, memnunlarmı, razılarmı? Reklam yapacaklarsa vatandaşın kalbine taht kurarak yapsınlar öyle panolara boy resimlerini vererek değil, unutmasınlar seçimle gelen seçimle gider Demirel'in herkese iki anahtar vaadiyle oy toplama propagandası yemiyor artık, dönem ne kadar hizmet ve ne kadar çok gönül alma olursa o kadar oy dönemi.

Sedat Onbeş 12 Şubat 2020 17:56

Başkan trollerin beynini almış yerine ne koymuş bilmiyorum. Bu fotoğrafı ve gereksiz harcamaları savunabilen adamın yüzüne tükürsen yarabbi şükür başkan yağmur göndermiş der.

Fethi 12 Şubat 2020 17:46

Resmî görünce bir Malatyalı olarak böyle bir belediye başkanına sahip olmanın utancını yaşadım. Bu kadar mı reklama insanlığı kurban edecek kadar insanlığa teğet geçer hale geldik. Pes

Fırat Aydın 12 Şubat 2020 17:42

Kocaman yürekli temiz kalpli temiz zihinli Malatya sevdalısı adam helal sana. Vallahi bende o reklamı görünce malatyalı olarak utandım. Depremden sonra adam hemen reklamını bastı bilbordlara. Allahtan ulusal basına çıkıpta malatya rezil rüsva olmadı. BEn bu kadar narsist görmedim.Milletin acısı üzerinden rant reklam devşiren bunlara destek olan bu rezalete sessiz kalan herkese haram olsun. Yetimin fakirin fukaranın evine bir tas çorba yerine Selahattin efendi reklam panolarına resmini assın. Yuh olsun vicdanı kurumuş malatya siyasetine. Sağır dilsin oynayan malatya siyasetine. Bir kısım medyaya yuh olsun. Ağbabada azıcık duruş olsa hakkı haykırır. Bu ne rezalet sayın Ak parti der. Nerde ?

Grafiker 12 Şubat 2020 17:29

Tasarımda mesaj net ve anlamlı bir şekilde verilmiş çok beğendim teyzenin yüz ifadesi de çok tatlı

TROLCÜ 12 Şubat 2020 17:21

YORUMLARA BAKIYORSAN İYİ SENDE SAHİBİNE SÖYLE O DA SENİN MAAŞINI ARTIRSIN

TROLLER İŞ BAŞINDA 12 Şubat 2020 17:03

YORUMLARA BAKIYORUM DA MAAŞLI TROLLER İŞİ BAŞINDA. ADAM DEPREMİN REKLAMINI YAPIYOR DİYOR TROL KALKIP İSMET YALVAÇ DİYOR! ADAM GENELGE DİYOR TROL JETON DİYOR. YAZDIKLARI YORUMLARA BKIYORUM, SELO O YÜZDEN BÖYLE DİYORUM!

BÜYÜK BAŞKAN 12 Şubat 2020 16:31

Helal olsun Selo başkana

Mağdur 12 Şubat 2020 16:29

6.8 lik deprem olmuş 1 tane bilgilendirici yada yönlendirici yazı yazmamışsınız Selahattin başkan bir garibanı mutlu etti diye 2012 ye kadar gitmişsiniz biraz İsmet Yalvaç ı örnek alın Basın Ahlakı nasıl olur öğrenin

Jeton bitince 12 Şubat 2020 16:21

Büyükşehir jetonu kesince ortalık tetikçi dolmuş dün “memleket emektir”diye zarfla para dağıtanlara bir satır yazmayanlar bugün aç kalınca oraya buraya saldırır olmuş Başkanı size yedirmeyiz

Malatya Sevdalısı 12 Şubat 2020 16:15

Mahir bey sizde ki bu kin bu öfke nedir? Amacınız ne Malatya ne de Malatya’lı insanlar!!! Sizin amacınız farklı!!! Gayet ortada belli ediyorsunuz. Kafanızı Belediye takmışsınız. Bu hayatta herkes yanlış sadece doğruyu bilen yapan sizmişsiniz gibi konuşmayı bırakın. Büyükşehir Belediye Başkanını sosyal medyada ve sahada çok gördük. Deprem anından itibaren halkının yanında hiçbir desteğini esirgemedi.Gelelim fotoğrafa bu fotoğrafta hiçbir gariplik yok halkını ziyaret ederken acılarını paylaşırken samimi içten bir kare. Cidden şu içinizde ki art niyetlerinizi bırakıp işlerinize bakın. Rabbim Selahattin başkanımıza sağlık versin başımızdan eksik etmesin.

Hayır Adamı 12 Şubat 2020 16:12

Allahtan Mahir Temur varda Malatyaya tüm hayrı o yapıyor sanki dersin Allah Rızası için yazıyor yorum yapanın cebine giren yok ama adam yazdıkça kazanıyor bak Yeşilyurt Belediyesine varmı bi Hayırlı yazı

Tarık 12 Şubat 2020 15:38

Tam bir KİBİRLİK ABİDESİ

yasin 12 Şubat 2020 15:03

depremim reklamı mı olur bu depremde paramı harcanır.nasıl bukddar dusuncesiz oluyorlar

Deprem ve belediye başkanları 12 Şubat 2020 14:58

Ellerinize sağlık. Yazınızdaki fotoğrafı karşılaştırmak için Google ismet İnönü Erzincan depremi yazın görsellerde olan fotoğrafa bakın, mantık aynı mantık. İktidar ismet İnönü'ün bu fotoğrafı üzerinden Van depreminde CHP' ye bayağı yüklenmişti. Şimdi aynı pozu iktidar partisinin belediye başkanı veriyor. Oda yetmezmiş gibi deprem ile ilgili panel tasarımı yaptılar ve astılar deprem panelinde 4 tane akademisyen ve uzman konuşmacıların ismi var. Ama görsel olarak sadece selahattin Gürkan ve yaşlı teyzenin fotoğrafı var. Bir insan deprem paneli tasarımında deprem ile ilgili bir görsel yerine kendi fotoğrafını niye koyar ki. Ve apar topar bu görseller kaldırıldı yerine yeşil zeminli deprem fotoğrafları olan tasarımlar yapıldı. Ve asıldı. Şimdi şunu sormak isterim. Bilbortların baskı maliyeti bildiğim kadarıyla 100 lira civarı ve onlarca bilboart sadece başkanın piarı için kullanıldı. 50 bilboart kullanılsa 5 bin TL eder. Sonra belediye başkanları sosyal medya hesaplarından kumbarada biriktirdiği parayı deprem bölgesine gönderen, o masum yürekli çocukların yazdıkları mesajları paylaşırlar. Yani o masum çocukların 10 lirasıyla 20lirasıyla yardım edilir depremzedelere 5 bin 10 bin gibi paralarla belediye başkanlarının piarı yapılır. Deprem yardımı değil. Yanımızda olmayın lütfen! O masum çocuklar yanımızda. O yeter bize

Mehmet 12 Şubat 2020 14:57

Mahir TEMUR Senin gibi baba yiğit evlatlara Malatya'nın inan ihtiyacı var, yüreğine sağlık, Malatyalılar koyun olarak görmekten vazgeçsin siyasiler, bizim verdiğimiz oylarımızla çalıp bizi hor görmekten başka bişey yapmıyorlar malesef

Malatyalı 12 Şubat 2020 14:42

Adam altına ismini yazmayacak nereye yazacak? Kimin mesajı olduğu nerden belli olacak? sen adını niye kullanıyorsan adam o yüzden kullanıyor.Yıl olmuş 2020 2012 genelgesine takılmışsınız...genelgedeki pozitif algı ifadesi sizin için zaten çok uzak

Yazarın Diğer Yazıları