Mahir Temur

Meşale çok masummuş!

Mahir Temur

Geçen gün “Suç Meşale’nin değil Öznur Çalık’ındır” başlıklı bir yazı yazdım.

Yazının altına sayısız yorum aldım.

Onlarca mail ve telefon aldım.

Bu geri dönüşlerin büyük çoğunluğu Meşale derneğini savunmaları…

Yazımdan sonra öyle bir tablo çizildi ki sanki Meşale dediğimiz “oluşum” çok masum!

Geçmişte hiçbir şey yaşanılmamış gibi veya 5-10 yıl önce sanki Malatya’da yaşamıyormuşuz gibi bir tablo çiziliyor.

Hayatımda en çok korktuğum şey iftiradır.

O yüzden kimseye iftara atmamak için yazı yazmadan önce farklı kanallar ile konuşurum.

Bir gazetecinin her kurumda kaynakları vardır.

Yazdıklarımın vurgusu sert olabilir ama hiçbir yazımda hariçten gazel okumam!

Bazen Selahattin Gürkan’ı eleştirip Meşalecileri sevindiririm!

Bazen Çınar’ı eleştirip Gürkan’cıları sevindiririm.

Bazen AK Partili yöneticileri eleştirip hiç tahmin edemeyeceğiniz AK Partili veya AKP’lileri sevindiririm!

Meşale’yi eleştirip Gürkan’cıları sevindirdiğim gibi…

Bazen Gürkan’cılar kızar bana…

Bazen Meşaleciler…

Bazen “belediyeciler”…

Bazen STK’lar kızar bana…

Bana bir bilgi verdikten sonra farklı kaynaklar ile konuştuktan sonra yazdığım yazıdan rahatsız olan “ilk kaynağım” dahi bana kızar bazen…

Gelen ilk bilgiyi olduğu gibi yazmadığım için…

Ben ne Selahattin Gürkan’ın düşmanıyım ne Meşale’nin düşmanıyım.

Ne Gürkan’ın dostuyum ne de her hangi bir derneğin koşulsuz savunucusuyum!

Birilerinin kızması veya sevinmesi beni çok enterese etmez!

Ben işime bakarım sadece…

O gün yazdığım konu ile ilgili bir farkındalık oluşturabiliyor muyum, diye kafa yorarım.

Yazdığım yazıda Malatya menfaati var mı, diye düşünürüm.

Ayrıca bana Meşale’yi “kimsenin işine karışmayan” karınca misali gibi gösterenlere bir hatırlatma yapayım.
 

Bu memlekette “Meşaleci” belediye başkanı var mıydı?

Milletvekili var mıydı?

Meşale’nin televizyonu, gazetesi var mıydı?

“Belediyeye girmek için Meşale’den onay alman lazım” lafını ben mi uydurdum!

Zamanında VUSLAT TV’ye hangi belediyeler ne kadar para aktarıyordu?

Meşalecilerin anlattığı gibi Meşale çok güçlü değilse niye her kurumda bir Meşaleci yöneticiydi?

Bu memlekette Meşaleci televizyon patronu Yeşilyurt Belediyesi’nin çalışanı gözükmüyor muydu?

Kim kimi kandırıyor çok değerli Meşaleci okurlarım!

Dün övüne övüne “Ben Meşaleci’yim” diyenlerin bugünkü halleri neden?

Malatya AK Parti’sinde Meşalecilerin etkisini unutmadık!

Meşale derneğini gastronomi derneği gibi “etkisiz” gösterenlere sesleniyorum:

Biz o zamanlarda da bu memlekette gazetecilik yapıyorduk.

Burada yaşıyorduk…

Meşaleci arkadaşlarım var, dostlarım var.

Kimse kimseyi kandırmasın.

Dün sizin elinizdeki güç AK Parti’de yoktu Malatya’da!

Bu kadar açık yazıyorum çünkü bunu sizler bize empoze ettiniz!

Merak etmeyin “Gürkan’cı” olmadım.

Her hangi bir siyasetçi ile “dost-düşman” ilişkisine girmem.

Yarın belediye otobüs biletlerine yapılan zammı da yine eleştireceğim başka konularda yapılan hatayı da görevimiz gereği yazacağım.

Meşale’nin düşmanı değilim.

Dün eleştiriyordum bugün yine eleştirdim.

Dün STK’ların Malatya’da işlevsizliğini eleştiriyordum.

ESOB Başkanı Şevket Keskin Meşaleciler ile savaşa girdiği sırada dahi hem Meşale’yi eleştirip hem Şevket Keskin’e “metal yorgunu” diyordum.

Benim yönüm yok!

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğünde dönen filmleri iyi biliyorum.

Sözde eğitim ayağına dönen filmleri ise daha iyi biliyorum.

Battal Kanbay muhtemelen yarın gidecektir ama bizler bu dönen filmleri yazmadığımız zaman bu devran aynen devam edecektir.

Beni okuyan sadece 10 kişi de kalsa bu tavrımdan vazgeçmeyeceğim!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 23
Aslı 09 Ağustos 2021 10:57

Mahir bey fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum, çok ta beğeniyorum elinize yüreğinize sağlık. Bu Meşale üzerine olumsuz yazdığınız sanırsam 2. yazınız. Her ikisini de yeni okudum ve çok şaşırdım mı desem, üzüldüm mü desem, bilemedim; ama yadırgadım ve size yani kaleminize hiç mi hiç yakıştıramadım. Ben de bir öğretmenim ve oğluma ve kızlarıma bu güzel insanların çok mu çok kıymetli emekleri var. Dayanamadım, yorum yazmak adetim değildir ama yazmam gerektiğini düşündüm. Çocuklarım ezberlerinde bir ayet bir hadis biliyorlarsa namazlarını aksatmıyorlarsa onların bunda payları var ve Allah onlardan razı olsun bir annenin bir babanın bazen vermekte zorlandığı dini eğitimleri oradaki öğretmen arkadaşlarım yıllarca verdiler veriyorlar. Arkadaşlarım diyorum, hepsini tanımam ama içlerinde birlikte mesai yaptığımız, ailecek görüştüklerimiz var. Hain darbe girişimi sonrasında, memlekette dindarlık artık para etmiyor malumunuz. Dindarlığın pirim yaptığı yıllarda; samimi gayri samimi herkes dinadarlık peşinde bu cemaatlere takıldılar ve buraları basamak yaptılar, bir yerlere gelmek için. Şimdilerde hamaset milliyetçilik (özellikle Türklük) Atatürkçülük çok pirim yapmaya başladı ve birçok kişi bu yerlere takılmaya başladılar. Bu kötüdür demiyorum, şimdi oralara da menfaat için kariyerine basamak yapmak için gidenleri görünce gittiklerine değil oraları da kirleteceklerine, bir Ülkü’ye inanmadan taşıdıklarına savunduklarına şahit olunca aynı filmin tekrarı hissine kapıldım. Siz de takdir edersiniz şimdilerde Avrupa’da birçok yerde ve ülkemizde de pirim yapan hamaset rüzgarı tersine dönecek ve bu defa da bireysel özgürlükler, daha fazla istikrar özgürlük adalet talepleri ön plana çıkmaya başladığında ne yapacağız, nasıl bir kimlik arayışına gireceğiz, tahayyül edemiyorum. Nasip olursa Üniversiteye çocuğu yazacağız ev mi, yurt mu, tugva mı, devlet yurdu mu, cemaat yurdu mu, hangisi tercih etmekte inanın zorlanıyorum. Zira bu tür haberler, yazılar, olaylar bunca dezenformasyon, mana ve değer olarak buraların içini boşalttı. Yapmayın kardeşim yazıktır, hakka girmeyin. Yarın çocuğunuz var mı bilmem, büyüyünce sosyal ihtiyaçları olacak, ne yapacaksınız, nasıl ahlaken muhafaza edeceksiniz. Daha iyisini yerine koymadan, olanı bu kadar fütursuz harcamak kime fayda, kime zarar. Ben samimi gayret eden bütün cemaatleri, müntesiplerini, seviyorum. Allah razı olsun onlardan. Menfaatçilerin, başkasının çocuklarını sermaye yapanların da oyunlarını Rabbim boşa çıkarsın. Bana bu imkanı verdiğiniz için de size ayrıca teşekkür ediyorum.

Necmettin 07 Ağustos 2021 14:24

Çapsız dönemler boş kaygı üretirler.Kamuflaj konularla gerçeğin üzerini örtmek isterler. Hizmet üretmek zorluğu,liyakat ve ehliyet yoksunları tarafından gerçek dışı,anlamsız ve toplumsal faydası olmayan konulara bilerek yönelirler.Yıllarca bu şehrin insanlarına manevi anlamda dokunup,katkı sunan bir Derneği merkeze alıp karalamaya çalışan insanlara bir bak Mahir bey!Bu şehir efsanesine dönüşen gerçek dışı hikayelere prim vermeyin. Bakın Malatya’nın bir çok sorunu var.Bunları dile getirmek daha anlamlı olur.Değerlerimizin kirlendiği,siyasetin üretemediği,gençlerimizin savruluşu,toplumsal birlikteliklerimizin törpülendiği bir dönemde birbirimize destek olacak,istikbali aydınlatacak sivil oluşumlara,karanlıkta kalanlara el uzatacak oluşumlara her zamankinden daha çok ihtiyaç var ve olacak.

Bulamlı 06 Ağustos 2021 20:55

Mahir pısmam! Ben diyim ki bu derneğin reklamını uç/ dört yıldır yapmayan kalmadı. İyi tanıttınız valla. Kendileri bile yapamamıştır, bunu. Ancak derneğe laf edenlerin gerçek hallerini gören okuyucuların derneğin tarafına geçmiş. Şimdi ters mantık yapalım. Bu sefer derneği övsünler belki istedikleri olur. Yaklaşıyor gelmekte olan. Hem ne diyor sezen abla? Masum değiliz hiçbirimiz. Hiçbirimiz derken sen de içindesin mahir pısmam. Yaz, yaz, yaz biz okumaya dewam. Pısmam...

Ramazan 06 Ağustos 2021 20:53

Sistemde bir sorun var ve gittikçe kirleniyor, kirletiyor müdavimlerini. Siyasetçi olmak için çok çalışmak lazım ama siyasetçi kalabilmek için çok para lazım bu sistemde. Çok para içinde kantarın topuzunu kaçırıyorlar. ne helal kalıyor, ne kanun takıyorlar, ne örf, ne ahlak, her bişey çiğneniyor. Hele şeyine göre de imam bulunup tevil ediliyor ki içler acısı. Adalet istiyoruz. Zayıfın hukuku gözetilsin istiyoruz. Her ilden Ömer’leri getirdiniz mi? :) Ömerleri bu sistem aday bile yapmaz, onca gidilen kirletilmiş, bir o kadar da kirlenmiş yolu temizlerse maazallah ucu dokunursa... Ölüm var ölüm, ne kadar daha yaşayacağız ki? Bu yanlışlara tövbe edip düzeltmeye fırsat olur mu? Memleket için bizim kendimiz için acele etmek, yazık etmemek lazım. İte köpeğe iş verirseniz, palazlandırırsanız sonra azgın olunca nasıl tutacaksınız endişeliyim.

Hilal 06 Ağustos 2021 20:50

Hişt Siyasiler; Millettin aklıyla oynamayın. Birbirinizi nediseniz edin. Cemaatlerden ne istisiz.

Ali Nur 06 Ağustos 2021 20:47

Mahir bey kaleminize yakışmamış bu yazı. Yorumlar yanlış ve eksikleri tamamlamış. Gel gör ki çakalların işi bozuldu mu, bozulmadı mı göreceğiz. Şimdi bu haberin rövanşı olarak çakal uşağı bir kiralık kalemşöre bişeyler yazdırırlar. Neyse Malatya olarak hep beraber kalitemizin düşüşünü, hizmetlerin telef oluşunu “Kendim ettim, kendim buldum...” türküsü ve demli çay eşliğinde izliyoruz. Dua dua dua etmekte fayda var. Tövbe YaRabbim biz yanlış ettik, sen bizi muhafaza buyur” Herkesin malumu yoksa kusur bizim de dilimiz varmıyor söylemeye.

Vatandaş 06 Ağustos 2021 20:20

Mahir bey kolay gele,,, bence battal gitmeden birkaç şey daha yaz belki kalır. Ama giderse de sen gönderdin gardaş başkasına suç atma. Meşaleden onay almadan belediyeye giremiyormuşmuş, kimse. Buna kim gülmezki. Şayet önceki dönem için diyorsan alınanlar hep bld çalışmaya dewam ediyor. Aralarında chpli, MHP li niyazici, saadetçi, ak partili, meşaleci, ilim yaymacı, ensarcı, akrabalarınız, akrabalarımız,ci cıyı arttırabilirsiniz hatta pavyon işletenler, zira biz (Türkiye cumhuriyeti vatandaşı diyoruz) var. Bunlardan kaç tanesini tanıyorsun ki meşaleden icazet alıp da iş başı yaptılar ispatla. Zaten istediğiniz bu algıyı oluşturmaktı onu da kendileri oluşturdu. Şimdi Meşaleci almıyorlar onun için ne diyeceksiniz mesela. Meşaleci dediklerin arasında kaç vatan haini gördün. Bu ülke için çalışmayan ihanet eden kaç kişi ile karşılaştın. Şimdi de herkes selocu bi dönem sonra neci olacaksınız?Tavsiyem adaletçi olun. Devletine ihanet etmeyen işini iyi yapan kim olursa olsun inancından dolayı zulmetmeyin. Artık gerçek gündemle uğraşın. Mesela büyükşehirde yine personel kıyımı sürgünü yapıldı, hakları gasp edilip ceza mahiyetli sahaya sürüldüler. Onları araştır sor. Zulme karşı dik dur. Hatasız kul olmaz, mahir. Mahir ol. Sen yaz biz okuruz. Ancak bizim yazdıklarımızı da sen oku. Eksikliklerimizi tamamlayalım. Yazmaya dewam.

engin 06 Ağustos 2021 16:29

gardaş sana iyi gaz vermişler, ama artık meşaleye atıp tutmak eskisi gibi pirim yapmıyor, fazla kendini yorma, maskeler düştü gayrı, bırakın adamlar işini yapsın, aslında senin açından bakınca çok iyi iş gibi görünüyor zira bir sürü yorum geliyor ama eğer islam inancına sahipseniz, bir hesap günü olduğunu unutmayın

Bülent 06 Ağustos 2021 12:43

Malatya bürokrasisinde ağırlık oydan bağımsız olarak her zaman milliyetçi ve ulusalcı kesimdeydi. Araya bir dönem Fetö, bir dönem Meşale, biraz Niyazi Mısri kaynadı ama sel gider kum kalır misali şu an eski sahiplerine döndü.

Gökhan 06 Ağustos 2021 12:37

Sorun o senin meşaleciyim diyen artist arkadaşlarındı. Vuslat gibi gereksiz organizasyonlardı. Bir sürü kendi halinde insanın adını kirleten onlardı. Onlar sefasını sürdü, sürüyor. Bize de cefası kaldı.

Yorgun İslamcı 06 Ağustos 2021 11:49

Merhaba Mahir Bey; Vicdanınıza inanarak güvenerek bunu yazıyorum. Çocukluğum esrar, bali vb uyuşturucunun bol olduğu bir yerde geçti. Mahallemizde kavga dövüş bitmezdi. Sigara hepimizin çocukken elimizin altında idi. Zararlı bile saymazdık. Sonra İDV (İslami Dayanışma Vakfı) ile gönül bağı insanlarla tanıştı. Kuran dersi sohbet derken okulada önem verip ders çalışmaya başladık. Çoğumuzun ailesi ile arası düzelmeye başladı. Malum zararlı şeylerden uzak durduk. Sonra lise üniversite derken çoğumuz tahsilli olduk. Arkadaşlarımızın büyük bir kısmı İDV den koptu. Kopanların herbirinin kendince gerekçeleri vardı. Dıştan bakınca 28 Şubatın etkiside, düşünsel ayrılıklarda vb bir çok faktör sayılabilir. Kimi İslamcı olarak devam etti, kimi ülkücü oldu, kimi hiç bir yere takılmadı,çok çok nadir solcu olan da oldu. İDV genel olarak öğrenciler ile ilgilendiği için çoğunluk okudu. Öğretmen, doktor, mühendis, vb mesleklerde oldu. Bunlardan makama gelende olmuştur gelemeyen de. Bahsettiğiniz bazı hataları yapan olmuştur. Bir TV kanalı çalışanını bir ilçe belediye başkanı çıkarı için meşaleyi kullanmak için işe almıştır. Ama o ilçe belediye başkanı başka STKların çocuklarına yakınlarınada bunu yaptı. Kullanmayı seven biri olarak siyasette yer aldı. Kendini kullandırmaya hazır olan 3-5 kişide kendini kullandırdı. Şuan hiç bir şekilde 20-30 yıldır ilgili STK ile bağı olmayan biri olarak bu yaşananlara üzülüyorum Beni ne siyaseten tasfiyeler, makamdan göndermeler vb üzüyor nede bazılarının kirlenmişliği. Beni asıl üzen bu camianın elinden tutarak suça bulaşmasını önlediği binlerce çocuk genç bu ön yargılardan ötürü bu işlerden uzak duracak bu üzüyor. Yine bu STK nın geçmişten şahit olduğum şuanda bildiğim bini aşkın fakir aileye reklamsız yaptığı yardımlar artık zayıflayacak buna üzülüyorum. Okuma ihtimali şartları zor olan çevre yolu altındaki çocukların umdu kesiliyor ona üzülüyorum. Elindeki sigarayı özendiği esrarı bırakacak gençlerin bir kapısı kapanıyor ona üzülüyorum. Fuhuştan, uyuşturucudan, kavgadan kurtulacak gençlerin yolu tıkanıyor ona üzülüyorum. Bugün meşale eski İDV nin hayatını fuhuştan, uyuşturucudan , kavgadan kurtardığı gibi ömründe bir çocuğa gence faydası olmamış boş teneke misali çok ses çıkaran bazı oda başkanlarına ve makam savaşlarında buradan rant devşirenlere hakkımı helal etmiyorum. STK yı kullanan bazı siyasilere, bazı bir iki müdüre kendini kullandıran bazı zavallılara ve haksız mesnetsiz eleştirenlere hakkım haram olsun. Ömründe bir yetimin başını samimiyetle okşamamış ama bu konuda ahkam kesen ve yetimin başının okşanmasına zararı olan herkese hakkım haram olsun. Bunları gören ALLAH'IM er yada geç bunların hesabını yarına koysa da yanına koymaz. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. Bütün mesele bu imtihanda biz nerede nasıl durduk. Sevgi, saygı ve muhabbetle...

Yusuf 06 Ağustos 2021 10:22

Mahirciğim özellikle son yazılarını okudukça gülesim geliyor. Meşale bir il müdürü ile uğraşacak kadar küçük bir yapı mı Allah aşkına. Bilge Terzi Said Çekmegil ile başlayan Malatya'nın zihinsel dönüşümünde önemli bir yer alan hareketin devamı niteliğindeki bir dernek isimlerle uğraşacak kadar küçük mü görüyorsunuz? Anadolu Platformu, Meşale, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, ÖNDER vb. oluşumlar bölgesel veya ulusal bazda toplumun milli manevi değerlerini korumak, Müslümanca bir toplum oluşturma gayreti ile çalışırlar. Kendine şucuyum bucuyum diyen üç beş tane arkadaşınızı veya çevrenizi örnek göstererek bu tarz oluşumları karalayamazsınız.

Cevdet 06 Ağustos 2021 01:42

Mahir Bey Malatya Büyükşehir Belediyesinde 5 Daire Başkanımız ve 1 Genel Müdürümüz Nurcuların Okuyucu Cemaatinden. Şimdi okuyucular Büyükşehiri ele mi geçirdi diyelim.

Mustafa 05 Ağustos 2021 23:40

Gerçekçi olalım arkadaşlar. MTTP/İDV bir efsaneydi geldi geçti. 28 Şubat üzerinden silindir gibi geçti, geride anılar ve çer çöp kaldı. Kalanların niteliğini merak eden Bülent'e baksın.

Maruf 05 Ağustos 2021 23:27

Bu güne kadar Meşale hakkında yazılanların yüzde doksanı yalan, iftira ve zandır. Aksini iddia eden varsa başta siz Mahir Bey buyrun konuşalım, yüzleşelim. Her birimde olduğu gibi Meşalede de farklı niyette olanlar çevresini suistimal edenler olabilir. Ama tekrar söylüyorum, yüzde doksanı yalan iftiradır. Şahsen o camiadan biri olarak siz ve diğerlerine asla hakkımı helal etmiyorum. Ruzi mahşerde iki elim iki yakanızda olacak. Bu dünyada birilerinin dolmuşuna binin bakalım, her şey bu dünya değil. Allah Saburdur, bizim gibi aceleci değildir. Allah Muntakimdir, intikamı biz acizler gibi değildir. Her şeye Allah şahittir. Memleketini seven siz yiğit gazeteciler, şehrin anasını ağlatan haraççıları, mafyaları yazamazssınız. Başkanların yalanlarını, yanlışlarını, israflarını, beceriksizliğini yazamazssınız. Bildiğiniz halde uyuşturucu baronlarına iki çift cümleniz olmaz. Ancak mazlumlara gücünüz yeter. Eğer Meşaleciler dediğiniz gibi olsalardı, siz onlara da gıkınızı çıkaramazdınız.

Erdal Selçuk 05 Ağustos 2021 23:22

Mahir bey sizi hep okudum. Paylaştım. Ama bu yazınızı okuyunca üzülmedim desem yalan olur. Malatya’da ilçelerden en çok okuması olanlar daha çok makama gelir. Ticaret ile uğraşan meşhur olan ilçe ticarette yoğun olur. Malatya’da MTTB nin devamı olarak faaliyet göstermiş bir STK nın direk yada dolaylı 3-5 adamı bir makama gelmiş ne var bunda? Ülkücü isen her makama gelebilirsin, solcu isen her makama gelebilirsin,Kemalistten gelebilirsin ama dindarsan bir zamanlar meşru kabul gören yasal bir STK ya gitmişsem bir yere gelemezsin. Tamam o zaman kimse meşelaci doktora gitmesin, meşaleci öğretmene çocuğunu yollamasın, meşaleci kimseye selam vermesin. Ayıp yazık günah yahu

Hamza 05 Ağustos 2021 21:53

Mahir bey, tarafsız ve özgün duruşunuzdan dolayı yazılarınızı genellikle takip ediyorum, ama bu yazıyı keşke siz değilde, başka arkadaşlar yazsaydı, size uygun bir yazı olmamış, lütfen daha iyi araştırıp ve adil bir yazı kaleme alın, lütfen birilerinin dolmuşuna binmeyiniz, Malatya’da her yapılanın faturasını bir yere kesmeyiniz bu dünyanın birde öbür dünyası var, ayrıca kimki Battal hanbayı ve bunun gibi gayretli bürokratları Malatya’dan göndermek istiyorsa, en ufak ifadeyle bunun adı ihanettir, meşale hiç bir zaman bir ihanet içerisinde olmadı ama hep ihanete uğradı

Behzat 05 Ağustos 2021 21:30

Artık sıkmadı mı bu meşale mevzusu. Isıtıp ısıtıp gündem yapmak. Yeter da

Marufmaiyet 05 Ağustos 2021 20:19

Mahir Bey yiğit bir gazeteci bu şekilde bir yazı yazmaz. Gider Meşale Derneğine iddiaları ve sorularını sorar sonra yazar. İkincisi, Malatyayı Meşale yönetiyorsa geçmişte ve şimdi vali mi, Emaiyet Müdürü mü, Milli Eğitim müdürü mü, 2. Ord. Komutanı mı, DDY. Müdürü mü, Kültür Müdürü mü... vb. Tüm müdürler hangileri Meşaleci, yazmazsan müfterisin. Eğer bir kaç yönetici ya da Müd. Meşaleci ise bu insanlar bu memleketin çocukları değil mi? Bu insanlardan ne alıp veremediğiniz var. Eğer bunlar Malatyaya ve vatana ihanetleri varsa ve sizinde buna dair elinizde bilgi ve belge varsa ilgili mercilere vermiyorsanız yine müfterisiniz. İddia ediyorum, Malatyaya, vatana ve insanlığa bu insanlardan daha çok katkı sunmuş birileri varsa çıksın kanıtlasın. Elbette ki insan hata yapar, Meşale de hata yapmıştır. Ama Meşale sizin ve birilerinin yazdığı ve iddia ettiği gibi bir STK. değildir. Her şeyi duyan işiten ve her şeyi zaptı rapt altına alan Allah'tan korkalım.

Erol 05 Ağustos 2021 20:09

Eski çamlar bardak oldu ! Evvelden madem diyorlardı belediyeye girmek için malum stkdan onay almak gerekiyordu, şimdi de tam tersi değil mi. Gürkanin yamacina yanasmak için meşaleye keskin gibi salvolar atmak lazım ! Biz o zaman da malatyadaydik şimdi de malatyadayiz mahir bey. Biz de sizin yanlisinizi söylemek zorundayiz. Malatya menfaati için. Çünkü malum stknin Malatya'ya faydası İDV zamanindan beri vardır. Keskinden de gürkandan da kanbaydanda caliktan da cakirdan da fazladır. Ve hepsi de tepe tepe stknin iyi niyetini suistimal ettiler. Hiçkimse masum değil. Ama iki yazidir teraziniz doğru tartmadi. STK üyesi değilim ama herkesin her suçu bu stkya atıp kolaya kaçması gibi siz de yapmayin. Sizi seviyoruz o ayrı konu :) Saygilar mahir bey.

Servet 05 Ağustos 2021 17:13

Geçmiş tartışılır ama Battal konusunda boş yere Meşale'ye yükleniyorsunuz.

Latif 05 Ağustos 2021 17:05

O güce noldu sahi? Buharlaştı mı? Sanal mıydı? Şişirme miydi? Algı mıydı? Operasyon muydu? Gürkan mı içti, dağa mı kaçtı? Noldu, gerçekten merak ediyorum.

Asım 05 Ağustos 2021 16:49

Desene sende de aynı takıntı var kardeş eleştirildiysen meşaleciler eleştimiştir seni ????????

Yazarın Diğer Yazıları