Mahir Temur

Gürkan mı Güder mi? Kim doğruyu söylüyor?

Mahir Temur

Günümüz dünyasında söylenen sözlerin, verilen mülakatların, yapılan röportajların hatta sosyal medyada paylaşılan postların kaybolma ihtimali yoktur.

Bu çok hızlı akan zaman diliminde bu söylemler önemsiz gözükebilir ve unutulabilir ama söylenen her söz bir gün karşına çıkar.

Bugün Battalgazi Belediyesi’nin haberin okuyunca biraz araştırma yaptım.

Çünkü ya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder doğruyu söylemiyor ya da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan doğruyu söylemiyordu.

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya’nın en büyük problemi bu aslında.

AK Parti’nin Malatya ayağında “halef-selef” savaşları yaşadığımız için kimin doğru söylediğine her seferinde kuşkuyla baktık.

Bunu Gürkan-Hacı Uğur Polat veya Gürkan-Ahmet Çakır polemiğinde de gördük…

Osman Güder-Gürkan değişiminde de gördük.

Bugün Battalgazi Belediyesi tarafından tüm basına gönderilen haberin başlığı şu şekildeydi:

“Battalgazi’deki kırsalda asfaltsız yol kalmıyor”

Osman Güder, “Geride bıraktığımız 2.5yıllık zaman zarfı içinde 200 milyonluk yol yatırımını, ilçemizle buluşturmayı başardık” diyordu.

Biraz geriye gittim.

2020 yılında da “Asfaltsız yol kalmayacak” diye söylemde bulunmuş.

Hatta bu tür haberlerden çokça yapılmış.

Her seferinde de toprak yolların fotoğrafları paylaşılmış.

Bilindiği gibi Osman Güder, sürekli rekorlar kıran Selahattin Gürkan’dan Battalgazi Belediyesi’ni devraldı.

Mesela 2018 yılında Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı iken şu “rekorlu” cümleleri kurmuş:

“Bu yıl yaklaşık bin kilometrelik bir asfalt yol çalışması gerçekleştirdik. Bu da Malatya tarihinde bir rekordur. Sadece bir mahallemizde 37 kilometrelik bir yol yaptık. Çolakoğlu’nda 30 kilometre, Gülümuşağında 30 kilometre, Erenli’de 37 kilometrelik asfalt serimi yapıldı. Bu da bu dönemde rekordur. Bunu toplamda bize bağlı 102 mahalleye tekamül ettiği zaman neredeyse 4 bin kilometre toplama tekabül ediyor. Sadece bu yıl yapılan asfalt miktarı bin kilometredir.”

Aynı anda Malatya tarihinin rekoru ve dönem rekoru kırılmış!

2017 yılında bin kilometre yol yapılmış. 4 bin kilometre ise toplamda yol yapılmış!

Battalgazi ilçesinde aynı anda hem dönem rekoru hem de Türkiye rekoru kırılırken halen Battalgazi Belediyesi’nde asfaltsız yolun kalması garip değil mi?

Güder 2,5 yılda 200 milyon TL yol yatırımını Kale ilçesine mi yaptı?

2 yıl önce toplamda Battalgazi ilçesine 4 bin kilometre asfalt yapılmışsa bu 200 milyon TL yatırım nasıl oluyor?

Bence iki başkandan biri doğruyu söylemiyor ya da benim matematiğim çok zayıf!

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Gürkan, eğer yeni rakam açıklamamışsalar 2 bin 700 kilometre yol yaptığını ve bunun Türkiye rekoru olduğunu hatta Türkiye’deki tüm belediyelerden 4 kat fazla olduğunu aktarmıştı.

Yanılmıyorsam aynı anda 4-5 farklı dalda rekor kırılmıştı!

Bir ilçe belediyede 4 bin kilometre yol Türkiye rekoru ise koskoca bir Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 700 kilometre yol nasıl Türkiye rekoru oluyor?

Acaba bu rekor kırma işinde bilmediğimiz bir “metreküp” hesabı mı var yoksa Başkan Gürkan’ın Büyükşehir performansı Battalgazi’ye göre daha mı düşük!

“Yol bizim, rekor bizim kardeşim” diyebilirler!

İşin sonunda “eyvallah” deriz ve hem Osman Güder’den hem de Selahattin Gürkan’dan matematiğimizin zayıf olduğunu der geçeriz!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 12
Adem 06 Ekim 2021 14:28

Selahattin'den süper bir adım geliyor. Cuma camisi yaptıracak bu herşeyin üstünü kapatacak. Sen bile eleştirmeye cesaret edemeyeceksin.

Gazetecilik yeminine cvp 05 Ekim 2021 23:11

Gazetecilik belediyeleri kurumları yağlamak için icra edilen bir meslek olmuş canım Malatya mda böyle gazeteciler size fazla geliyor keşke herkes doğruyu yazsada kurumlarda koltuk ve cepleri için değil de bizim için çalışsa ama nerede...

Anti virus 05 Ekim 2021 23:01

Gürkan Akpartinin içindeki virüsün malatya versiyonudur.Çok yazık bunun önünde hizaya geçen milli görüşçülere.bu adam görüşü ve duruşu olmayan ve yakinen tanıdığım antiakp lıdır.Bunun gibiler tayyibi yediler

Abuzittin Kılkuyruk 05 Ekim 2021 20:07

Boşuna nefesini ve enerjini tüketme güzel kardeşim. Sen ne yazarsan yaz, ne söylersen söyle ilimizde bu trol ordusu ve çapsız jetonlu ve kontorlü gazeteciler varken bize ger şey müstehak. Bu şehir daha güzelini değil daha beterini hak ediyor. Hoş gürkan'dan daha beteri olur mu onu bilemiyorum. Sen sessiz çoğunluğun sesi oluyorsun, kamuoyunu aydınlatıyorsun oradan bir çanak yalayıcı gevşek gevende seni kendisi gibi üç kuruşluk gazeteci sanıyor. İşte bu yüzden sevgili kardeşim git pazarda limon sat daha iyi. Bu şehre Sedat Peker'in tabiriyle şerefi maaşı kadar çanakçı medya lazım. Sizler gibi namuslu gazeteciler bu kente fazla lüks. Başta da dediğim gibi bu kente hizmet değil hezimet lazım. Bırak boşver bin beter olsunlar. Benim gibi yap, al eline çayını sigaranı kitap oku film izle. Bırak b*kunda debelensinler...

Cumali 05 Ekim 2021 18:27

Ağzına sağlık

Belediye 05 Ekim 2021 18:06

Salahaddin Gürkani savunan arkadaşlar birde çalışanlara sorun mesaiyi kesti maaşı kesti tam ay çalıştırip 15 gün sigorta yaptı geldiğinden beri her ay maaslar düzelecek dedi ama yine hak yedi şimdide çalışan o kadar işçi mehkemeye veriyor çok sürmez medyadan duyarsınız

Mesut 05 Ekim 2021 17:43

Mahir bey ağzı ile Kuş tutsalar bir daha olmayacak insanlar için kendini yorma.Bunlardan olmaz. İnsanları aldatanlardan bir şey olmaz. Kendine ve etrafına çalışanlardan hayır gelmez. Çocukları için,yakınları için belediyecilik oynayanlardan bir şey olmaz.Alın birini vurun ötekine bir şey olmaz.

Trol sürüleri 05 Ekim 2021 16:17

Büyükşehirin teolleri iş başında...

Gazetecilik Yemini 05 Ekim 2021 15:47

Mahir temur sen gazeteciliğe başladığın zaman sadece belediyeleri konu alacağına yeminmi ettin. Yani bugüne kadar 100 köşe yazısı yazmışsanız 95 belediyeleri konu alıyorsun. Belediyelerimi hizaya getirmeye çalışıyorsunuz. Selahattin Gürkan başkan Malatya için büyük bir şanstır. Bu böle biline

Jetonu bastıran düdüğü çalar 05 Ekim 2021 15:39

Kim jetonu daha fazla basarsa düdüğü o çalar. jeton bitti sanırım mahircigim. EDİTÖRÜN NOTU: MANİ MANİ BAŞLIKLI YORUM İLE AYNI İP ADRESİ

Mani mani mani 05 Ekim 2021 15:29

Mahir bey köşe yazınızın arka planında çokta temiz niyetli bir yazı olduğunu düşünmuyorum 310 bin nüfuslu bir ilçeye yapılan yatırımı elestiriyorsaniz buna ciddi manada gülerim. Bence siz bir yerlerden besleniyorsunuz başka anlam cikmiyor bu yazidan

Erhan 05 Ekim 2021 14:33

2.5 yılda 200 milyon asfalt baraj gölüne dökülmediğine göre kimin boş meydanda salladığı belli.bunu bu kadar bilmece yapmaya gerek yok bence.

Yazarın Diğer Yazıları