Mahir Temur

Başkan Gürkan kime kıyak geçti?

Mahir Temur

Malatya’da maalesef ne iktidar ne de muhalefet basında çıkan haberleri kafaya takmıyor.

Kafaya taktıkları haberin niye yapıldığı… Haberin içeriği değil!

Hatta çıkan haberin yüzde yüz doğru olmasına rağmen o haberin içeriği ile ilgili pek dertleri yok.

Bu haber niye yapıldı kardeşim, şeklinde bir refleks oluşmuş Malatya’da.

Mesela belediyelerimizin bu kadar rahat hareket etmeleri aslında yapılan haber sayısının az olmasıdır.

Bültenler artık haberden sayıldığı için haber sayılarımız belediyelerin, vekillerin gönderdiği metinler artık Malatya’da “haber” sayılıyor maalesef!

Geçen ay Sayıştay her yıl yaptığı gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni inceledikten sonra bir rapor yayımladı.

Bu raporu haberleştirenlere dahi refleks geliştirdiler.

O kadar “rahat” ve vurdumduymaz bir haldeler ki anlatamam!

Yine bunun sebebi bizleriz maalesef!

Görme, Duyma ve Yazma…

GDY kuralına uyan her gazeteci bu memlekette süper gazetecidir.

Görüp ve duyduktan sonra yazan her gazeteci maalesef beyinsizler tarafından yaftalanmaya maruz bırakılıyor.

Geçen ay Sayıştay raporu yayımlandıktan sonra safça Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin veya Başkan Gürkan’ın bir açıklama yapmasını bekledim.

Hadi fikri takip yapıp Büyükşehir Belediyesi’ni inceleyen Sayıştay’ın ortaya çıkardığı 16 bulgunun yani 16 usulsüzlüğün bir tanesini tekrar soralım.

Bir kişi Malatya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan sınavsız memur yapılıp 10 gün çalıştırıldıktan sonra Ankara’da ismi verilmeyen bir bakanlığa atanması konusunu sormak istiyorum.

Raporda açık açık, “Yapılan incelemede özel kalem müdürlüğüne atanan ilgilinin, 10 günlük bir görev süresi sonunda bir bakanlığın memur kadrosuna nakledildiği tespit edilmiştir. Sonuç olarak özel kalem müdürlüğü kadrosunun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanıldığı bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkelerine aykırı bir durumun ortaya çıktığı değerlendirilmektedir” deniyor.

Yapılan usulsüzlüğün Sayıştay raporu ile tescillendiği bir durumda o kişinin kim olduğunu merak ettim.

Memlekette üniversite mezunu o kadar işsiz varken, esnaf bu pandemi döneminde kan ağlarken, çoğu iş sektörü yok olma aşamasında iken vergilerimizle ayakta duran ve Malatya’ya hizmet etmek için seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı hangi kişiyi 10 günde memur yapıp bakanlığa atadı?

Hangi zenginin çocuğu memur yapıldı?

Gerçekten merak ediyorum.

Bırakın gazeteciliği, bir insan olarak ve Malatya’da o kadar dram yaşanırken ve sınıfsal ayrımın tavan yaptığı bu yüzyılda Büyükşehir Belediyemiz kime kıyak geçti?

Su faturasını dahi ödemekte zorlanan binlerce kişi ortadayken Başkan Gürkan acaba hangi zenginin çocuğunu önemsedi?

Mevcut çalışanların geriye dönük haklarını vermemek için uğraşırken kamu yararı gözeten Başkan Gürkan, asgari ücret bandında maaş alan çalışanların yemek parasına dahi formüller ararken kamu yararı düşünen Başkanımız burada niye bir kişiyi memur yaparken kamu yararını düşünmedi?

2 bin 200 işçinin feryadını duymayan Büyükşehir Belediyesi hangi zenginin çocuğunu 10 günde memur yaptı?

Yaşadığı psikolojik sorunlar yüzünden intihar girişiminde bulunan işçiyi hemen işten çıkarmayı milletin menfaatine gören Başkan Gürkan kırk farklı komplo teorisi düşünürken Özel Kalem Müdürlüğünden memur olan şanslı Malatyalı kim?

Yine çok soru sordum…

Biliyorum bu şanslı insanın kim olduğunu açıklamayacaklar ama öğrenince mutlaka yazacağım.

Bunu bilesiniz.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 19
Yücel men 15 Ocak 2021 11:41

Kıymetli hemşerim yazılarını hassasiyetle okuyorum senin gibi doğruları yazacak kaç kişi var neredeyse hiç yok 2 gün önce rektör Aysun hanım kampüste gazetecilere davet verdi koşa koşa yandaş medya oradaydı Selahattin Başkan desen tamamen hayal kırıklığı bu memlekete yazık ettiler. Belediye haksız yere kadro veriyor Rektör Aysun Bay Karabulut insanların kadrosunu elinden alıyor kendi aldığı kadrolu personeli tek kalemde işten atıyor.. Turgut Özal Üniversitesi ile yazılarınızı bekliyoruz

Mehmet Türkmen cvp malatyalı 15 Ocak 2021 01:05

Yorumdan belli ki büyük şehirden siniz hep odak noktanız menfaat olmuş demekki büyük şehirden menfaatleri olanlar yazmıyor bunu mu anlamalıyız Mahir Temur Yeşilyurt ve Battalgazi bin reklamı var üste onları işçi hakları için eleştiriyor yani haklının yanında siteyi sanırım çok takip etmiyorsunuz ayrıca cumhur başkanımız damadını işe aldı Selahattin başkan almış ne olmuş onun hakkı yok mu

Ömer 14 Ocak 2021 22:56

Duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkürler. Fakat sadece ve ilk defa olmuş gibi çok tuhaf bir şeymiş gibi yazmışsınız. Bir önceki dönemde yada bu dönemde merkez ilçelerde özel kalemden memurluktan başkan yardımcılığına atananları, önceki dönemden memur yapılıp genel müdürlük sekreterlik makamına kadar yükselenleri de keşke zamanında sorsaydınız. Üniversitelerde daire başkanı yapılan akrabalar. Yani bunlar artık doğal olağan ve sıradan olarak görülüyor lütfen abartmış olmayın. Daha diğerlerini de siz söyleyin.

Ahmet Aslan 14 Ocak 2021 22:29

Malatya Büyükşehir belediyesinin internet sayfasına girdim Halen Ahmet Başkanın Yaptığı Hizmetler görünüyor, Sosyal Medyada sürekli paylaştıkları projeler Ahmet Başkan döneminde yapımına başlanan ve devam eden projeler Selahattin Başkan Malatya Halkı olarak merak ediyoruz sizin yaptığınız projeleri ne zaman görecez Bir önceki dönemi kötüleyene kadar bir önceki dönemdeki çalışanlara dua etmeniz lazım şu anda o projeleri söyleyip söyleyip duruyorsunuz...

Mehmet Türkmen 14 Ocak 2021 22:00

Mahir bey o kadar soru sormuşsunuz hepsini harfiyen okudum. Doğru yanlış lakin Selahattin Gürkan Malatyanın p oyunu almış seçilmiş bir belediye başkanı. Gördüğüm kadarıyla Malatyayi hak ettiği prestije kavuşturmak için ekibiyle birlikte güzel işlerde yapıyor. Size bir sorum olacak bir Malatya sevdalısı olarak soruyorum bunu Belediyeden çıkarınız olsaydı bunları kaleme alırmıydınız? Bence herkes önce kendine bakmalı sonra karşı tarafı eleştirmeli vesselam.

Adalet 14 Ocak 2021 21:49

Memur yapılan kişiyi belki de Selahattin Başkan bile tanımıyordur. Yukarıdan gelen talimatla havadan memurluk kadrosuna katıldığını düşünüyorum. Kimse çıkıp adaletten falan bahsetmesin, bunların yaptığını başka bir parti yapsa ne namusu kalırdı ne de şerefi. Cevap noktasında başkandan bir şey beklemeyin, işine gelmez cevapta vermez. Ahmet Çakırın onlarca havadan memur kadrosuna atamaları ne oldu, unutuldu. Herkes memnun ki ödül verdik vekil yaptık. Bizler nefesimizi tüketelim onlar meydanlarda ağırlansın, insanlar karşısında iki büklüm olsun. Bıktık usandık vallahi bunları görmektende aynı havayı solumaktanda. Bir bırakın yahu yeter yeter.

Aykut 14 Ocak 2021 21:35

Malatya'da bir rektör ve bir başkanın eleştiriye hiç tahammülü yok. Mahir Bey de durmadan bunlara çatıyor. Ciğer mi yedin be mübarek.

Yalan dünya 14 Ocak 2021 20:44

onun oğlu, şunun kızı... bunun kuzeni...nasıl yalan bir dünyaymış arkadaş

Memleket sevdalısı 14 Ocak 2021 20:43

Mahir bey bu soruların cevabını dört gözle bekliyoruz. Bunları vatandaş seçim zamanına kadar unutur diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

Sadi 14 Ocak 2021 18:53

Mesla akrabalarina yaptığı kiyaklar. CHP lilere yapilan kiyaklar. Mesela CHP Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattın Gürkan'ı asla eleştirmez. Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirir. Nerede bir AK parti düşmanı varsa onun yaninda. Miraç Akdoğan ın oğlunu bilmeyen yok. O da AK parti düşmanı. Sedat diye bir yeğeni vardı. Trink onbaşı. Onu da ozel kalemden memur etti. Büyükşehir Belediyesinde esip gürlüyordu. Kovmuş selahattin diyorlar ama inanmam. Yine bir ywrde kullanıyordur. Sedat kof bir adamdı. Selahattin sayesinde gelmişti bir yerlere. Bitti gitti. Kimler kimler. Anket yaptırıyor selahattin gürkan ama nafile. Destek sıfır. Millet tanıdı.

Harun 14 Ocak 2021 17:46

Yaşar'ın kızı diye duymuştum ama o memur değil sözleşmeli imiş.

Kenan 14 Ocak 2021 17:44

Maski ayrı büyükşehir ayrı denetleniyor. Miraç Akdoğan'ın oğlu Maski'den sınavsız memur yapılmış. Büyükşehir'den yapılan çok gizli yapılmış demek ki kimse adını bilmiyor.

Aliseydi 14 Ocak 2021 16:31

MASKİ'den memur yapılan kişiyi biliyorum. Malatya'ya hiç gelmedi. Geçen yıl bu vakitlerde yapıldı. Malatya'nın eski milletvekili Miraç Akdoğan'ın oğlu. Miraç Akdoğan'ı bilen bilir. AKP'nin ilk döneminde bir grup ayrılmıştı ya. O gruptan. Yani Recep Tayyip Erdoğan'na ilk çelmeyi takmaya çalışan ekipten. Onun oğlunu Malatya Büyükşehir Belediyesi memur yaptı. Hiç Malatya'ya gelmedi. Mesela bunu soracak bir gazeteci var mı? Selahattin Gürkan ile Malatya 5 yıl geriye gitti. Yazık çok yazık.

Ahmet 14 Ocak 2021 15:54

Bu ilk mi? Malatyalı biri Nevşehir Belediyesi özel kalem müdürü olup sonradan güzel mevkilerde yer almadı mı ?

Ufuk 14 Ocak 2021 15:46

sosyal enregrasyon, zenginler ile de sosyalleşmek lazım :))

Mmm 14 Ocak 2021 15:46

Biri şu Mahir Temur u sustursun... Dürüst ve dik sivri kaleminden dolayı seni seviyoruz Mahir Temur

Suna 14 Ocak 2021 15:32

Açıklamayacakları kesin. Bence lütfen araştırıp bu memur olan şahsın kim olduğunu kamuoyuna açıklayın. Açıklayın ki milletin yanında olduklarını her fırsatta dile getirenler kimlerin yanında oldukları ortaya çıksın.Kaleminize yüreğinize sağlık Mahir Bey, iyiki varsınız.

Kalem kalem 14 Ocak 2021 15:05

ne güzel dünya kardeşim. ben üniversite mezunuyum ama işsizm.vaybe ne dünyaymış

Ben 14 Ocak 2021 14:52

Başkan Gürkan Malatya’da Padişah, padişaha bunlar sorulur mu hiç? Padişah ferman verirse olacak vermezse de kimse bunu soramaz/sorgulayamaz.

Yazarın Diğer Yazıları