Mahir Temur

Başkan Gürkan'ın hedefi yokmuş!

Mahir Temur

Maalesef ülke olarak hiçbir siyasetçiyi sorgulamama üzerine konumlanmışız.

Tamamen şekilci bir yaklaşım sergiliyoruz.

Ve teknolojinin artması, bilgiye daha kolay ulaşılması da sorgulamayışımızı değiştirmiyor.

Ortada bir fotoğraf var ve biz sadece o fotoğrafa bakarak analiz yapmaya çalışıyoruz.

Dün çekilen fotoğrafa bakmadan bugün servis edilen fotoğrafı sadece görüyoruz.

Mesela Malatya’da siyaset o gün paylaşılan “fotoğraf” karesinden ibaret sayılıyor.

O gün foto verilmiş ve üzerine çikolatalı cümleler kurulmuş ise “Bugün Allah için ne yaptın?” sorusuna cevap verildiği zannediliyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hepiniz bildiği üzere ilçe ziyaretleri yapıyor.

Son olarak Akçadağ’a çıkarma(!) yaptı.

Her gittiği ilçede kurban kesildiği için ve genel hatlarıyla “ilçemizi şereflendirdi” algısı verilmek istendiği için kurban kesimi artık bir rutin oldu.

Geçen ay Malatya’da ortalama bir evin kirası 700 lira iken bugün bin 500 liraya kiralanırken yani sadece bir evin aylık kiralık değeri asgari ücretin üçte ikisine denk gelen bir şehirde gayri safi milli hasılaya dokunmadan “gayri ahlaki” olan bu tutuma Büyükşehir Belediyesi’nden niye kimse bir ses çıkarmıyor diye çok üzülüyorum.

Bu konuyu daha önce yazmış ve Başkan Gürkan’ı eleştirmiş biri olarak Malatya AK Partisi’nden ve Büyükşehir Belediyesi’nden Allah’ın bir kulunun “uyarıda” bulunmamasına ise daha çok üzülüyorum.

Esnaf kan ağlıyor…

İşçi ayın sonunu getiremiyor…

Çoğu sektör koronavirüs pandemisinden dolayı kepeng kapatmış…

Millet kredi kuyruklarında koronavirüse yakalanıyor…

Zarar ediyoruz ayağına ekmeğe yüzde 30, suya yüzde 20, ulaşıma yüzde 30 zam yapan bir Belediye Başkanı’nı ağırlarken her seferinde Osmanlı Padişahı gibi kurban keserek ağırlamanın en hafif tabiri terbiyesizliktir!

Bu millete hakarettir diyen bir Malatyalı yönetici yok mu arkadaş?

Sırf pandemi kurallarını dahi ele alsak sağlık açısından yine kurban kesimi yapılamaz!

Neyse…

Konum bu değil!

Başkan Gürkan’ın Akçadağ çıkarması esnasında Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan aynen şunları söylemiş:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte buraları gezmiştik, gezdiğimizde yollar böyle değildi, toz toprak içinde yüzdük ama şimdi bambaşka bir yere gelmiş gibiyiz. Dolayısıyla mahalle sakinlerimiz bu çalışmalardan gördükleri için çok mutlular. İnsanlarımızın mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum”

 

Akçadağ’ın Belediye Başkanı, Büyükşehir’in Belediye Başkanı ile gezerken “önce buraları böyle değildi” diyebiliyorsa gerçekten hailimiz hal değil, demektir bu cümle.

Başkan Gürkan ile o yolların değiştiğini öğrenen bir ilçe Belediye Başkanı var karşımızda!

Bu kadar övgüden sonra genelde “mübalağa sanatını” kullanan Başkan Gürkan tarih(!) bir konuşma daha yapıyor.

“Koymuş olduğumuz hedefin Covid-19 ve depreme rağmen yüzde 70'ini gerçekleştirdik” diyor.

Her ilçede kurban ile karşılansam ben de bu tür açıklama yapardım galiba!

Seçimde tek vaadi olmayan Başkan Gürkan’ın “hedefini” Malatya’da Allah’ın bir kulu bilmediği için gerçekten 20 ayda yüzde 70 gibi “uçuk” bir rakamı gerçekleştirmiş olabilir mi?

Hece hece yazayım:

O-la-maz!

Gürkan’ın hedefleri arasında “Ahmet Çakır döneminden daha çok zam yapacağım” maddesi var ise bu rakamın da üzerine çıkmıştır bence!

Eğer gerçekten Başkan Gürkan’ın bilmediğimiz hedeflerinin yüzde 70’i gerçekleşmiş ise Malatya yandı, bitti, kül oldu!

Bi kere “hedef” dediğiniz olgu 5 yıllık bir süre zarfında hazırlanmış ise bu sürenin yarısı dolmadan yüzde 70’i tamamlanıyorsa o “hedef” profesyonel hayatta sıkıntılı demektir.

Vizyoner bir siyasetçi hedefini çok düşük tutmuşsa dahi bu hedefin “düşük” olduğunu itiraf gibi bir açıklama yapmaz!

“20 ayda Malatya’da “yüzde 70’lik” ne gibi bir hizmet gerçekleşti?” sorusuna verilen her cevap Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin aslında “hedefsiz” olduğunu gösterecektir!

Ekmeğe, suya, ulaşıma gelir gelmez zam yapan bir ekibin 1 milyon Meclis salonuna harcaması “yüzde 70’in” kaçını kaplıyor acaba?

Ahmet Çakır döneminde projelenen, başlayan ve tamamlanmayan projelerin devamı, bitimi “yüzde 70’in” kaçını kapsıyor acaba?

Halen “ekibini” kurmakta zorlanan bir liderin sürekli “atama-atılma, yer değiştirme” yapması sonucunda “hedef” demesi veya “yüzde 70” ifadelerini kullanması ne kadar gerçekçi?

“Kervan yolda düzülür” mantığıyla hareket eden ve sürekli “kervan şeflerini” değiştiren ve en önemlisi kervanda kendisinden başka kimseye güvenmeyen bir profil çiziyor maalesef Başkan Gürkan!

Başkan Gürkan’ın kaç danışmanı var bilmiyorum ama ben buradan açık bir şey tavsiye edeyim:

Ortada daha kurumsal anlamda kadrolaşma dahi belli değilken 20 ayda “yüzde 70 hedefimize ulaştık” diye bir cümle tavsiye edilmişse, bu alenen Başkan Gürkan’a bir komplodur!

Yüzde 70 hedefinize ulaşsanız dahi bu cümle sizin aslında “hedefsiz” olduğunuzu gösterdiğini açıklar!

Bu cümleden sonra en azından ben “Başkan Gürkan’ın hedefi yokmuş” derdim.

*

Başa dönersek…

Kurban kesilen bir fotoğraf…

Halkın muhteşem teveccühü görüntüsü…

İlçe Belediye Başkanı’nın verdiği görüntü…

En sonunda Başkan Gürkan’ın Akçadağ’da verdiği görüntü.

Bunların hepsini bir karede topla al sana Malatya siyaseti!

Bu kadar!

Alkış, tebrik ve bolca yalakalık!

Huyum değil, yanlış gördüğüm bir olayı alkışlayamıyorum!

Alkışlamayacağım da!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 10
HALICI 16 Eylül 2020 14:21

Anadolu’yu Anayurt yapan Alparslan’ın torunları hedefinin p şini tamamlamış... !!!Bence garipsenecek bir durum yok..!!! Biz gücümüzü Narmıkan ın kavunundan alıyoruz Mahir Bey :)

Eymen 14 Eylül 2020 10:08

Gürkan'ın rakamlarını anlamaya ve doğrulamaya çalışırsan kafayı yersin. Ak Parti gerçeği anladığında iş işten geçmiş olacak. Benim hayret ettiğim kısmı Gürkan'in rakamları değil herkesin inanıyor olması. Adam çıkıp 12.000 km asfalt yaptım deyince kimse bu ilin bu ilçenin yol ağı kaç km bu kadar asfalt yapması mümkün mü diye sormuyor. Demişse bir bildiği vardır diyor. Reis secmisse bir bildiği vardır diyor. Kral çıplak ama bunu görebilenler sadece çocuklar.

Bir bilen... 13 Eylül 2020 20:14

Yüreğinize sağlık Mahir bey, büyükşehir belediye başkanının türibünlere oynamaktan başka bir becerisi yok, AKP bin Malatya da sonunu hazırlıyor başkan, işçinin maaşını keser sessiz kalınır, işten atar sessiz kalınır işçiye zam yapmaz sessiz kalınır, zamlar -30 işçiye -12 zam verilir kimse hakkını arayamaz, hakkını arayana kapı gösterilir, sessiz kalınır. Bu başkan işlediğimiz hangi günahtan dolayı başımıza geldi,Rabbim bir an önce Anadolu'yu ana yurt yapan geçmişlerinin yanına alsın da kurtulalım...

Aliseydi 13 Eylül 2020 17:13

Kurbanları kendisi gönderiyormuş diye biliyorum. Bu nasil bir ego ve çapsızlıktir anlamış değilim.

Ömer 13 Eylül 2020 11:57

Mercek sadece büyükşehir e tutuluyor. Reklam verenlerin projeleri ve hedefleri varda biz mi göremiyoruz.

Ahmet 13 Eylül 2020 01:14

Alaaddin beye cevaben; Nedense yazdığınızı başkanın ses tonuyla okudum,sanki Başkan konuşuyor :) arkadaş, kimsenin Selahattin beyin projelerin rol model aldığı felan aldığı yok ,Allah aşkına ne proje yapıyor ki rol model alınsın.Yapılan projeler ne ki ? Yani teknoloji olarak mi çok iyi ? Yoksa ekonomik veya sosyolojik olarak mı? Bu ülkede milyonlarca başarılı insan var,İnan başkanınızın projelerini kimse umursamıyor :) ah ah

Fırat Şahin 12 Eylül 2020 18:35

Mahir kardeşim;yine yazmış,irdelemiş ve aksetmişsin. Yüreğine sağlık.Şimdi Malatya’da 12.000 Bin km.Belediyenin sorumlu olduğu yol ağı var.Bunların yarısından çoğu bakımsız ve her yıl yinelenmesi gereken satıh kaplama. Hadi diyelim 7bin km yolu 5 yılda yapacaksınız Bunun p’ini bitirdiyseniz 1,5 yılda yaklaşık 5000 km yol demektir ki maliyeti 1 Katrilyonu geçer.Bu mümkün mü?85 Şantiye varmış!85 şantiyede minimum 3 Kamyon,bir kepçe,bir greyder,bir silindir,bir pickup,bir mühendis,ustabaşı vb..eder tahmini 10 kişi*85 şantiye =850 personel !!Nerde?Bu kadar abartı bu şehre Yazık değil mi?

Alaaddin 12 Eylül 2020 18:21

Vagon fabrikasını Kızılay’a kazandıran,kuzey çevre yolunu başlatan,millet bahçesini ihale edip başlatarak tüm Türkiye de yapılmasını sağlayan,Lisanslı depoculuk düşüncesini hayata geçiren,eğik direkleri düzelten,85 şantiye ile Karayollarına rakip olan ülkeye rol model olan,Başkana minnettarız.Yirmi yıldır bu hizmeti takip eden,büyük politikacı Öznur hanıma da ayrıca teşekkür ederiz.

Tarık 12 Eylül 2020 16:23

Adam toplantılara gelirken bi görevli koşarak gelip Başkan makama teşrif ediyor diyor. Bildiğin padisahcilik oynuyor! Düşünsenize siz bu dünyada koyun olarak yasiyorsunuz ve bir gün Selahattin G. Diye biri ilçeye geliyor diye sizi bogazliyorlar. Bu helal midir Allah aşkına. Kan akitinca ne oluyor anlamıyorum ki. Çok çok gelen kişinin egosu şişiyor. Galiba adam her sabah aynada yarım saat kendini seyredip öyle cikiyor: vay be! Ben de benim Ha. Masallahim var. Yaw bu malatya beni hak etmiyor ama olsun aklımın zekatini vereyim. Haftasonu da hop ankaradayim. Herhalde böyle bir monolog oluyordur. Bide A.Çakır dönemi projelerini, yarım kalmış olanlarını sahipleniyir. Bitmiş olanlara da rötuş yapıp bidaha sahipleniyor. Ben anlamıyorum halk nasıl inanıyor! Malatya boşuna hizmet beklemesin. Kapı önündeki çöp alınıyorsa ve suyunuz geliyorsa opun basiniza koyun. Onun dışında yolun açık olsun malatya

Murat 12 Eylül 2020 16:16

Mahir bey öncelikle yazılarınızı beğenerek okuduğumu ve yerel medyada ki boşluğu doldurduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Selahattin başkan Malatya'da ki her bireyin bildiği gibi konuşurken mübalağayi ve demogojiyi seven bir insan fakat burada başkanın cümlesinde kullandığı yüzde 70 olayı sizinde çok iyi bildiğiniz gibi Malatya'da 2 yıl içerisinde asfaltsız yol bırakılmaması noktasinda ki hedefi bunu bildiğiniz halde çarpıtmaniz size yakışmadı..Eleştirileriniz de haklısınız fakat bir cümleyi cımbızlayarak o cümleyi merkeze koyup onun üzerinden elestirmeseniz daha keyifli bir yazı olacaktı..

Yazarın Diğer Yazıları