Mahir Temur

Aysun Hoca'yı da görevden alsanıza!

Mahir Temur

Malatya gerçekten bulunmaz bi yer.

Bu siyasi iradeyle, bu bürokrat topluluğuyla bulunmaz bi yer!

Dün akşam iftardan sonra radyodayken öğrendim Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alındığını.

Aslında bekliyordum ama en azından yaz tatilinde görevinden alınır diye düşünüyordum.

Ama siyasi irade dayanamadı Battal Hoca’ya…

Ramazan Bayramı’nı dahi bekleyemediler.

Ben çoktandır bir bürokratın Malatyalılar tarafından bu kadar sevildiğini görmemiştim.

Belli bir kesim hariç her kesim tarafından kabul görmüş bir ismi “harcamanın” zor olduğunu gördükleri için 1,5 yıl bekleyebildiler.

Bugün muhalefet partileri dahi bu alınma haberine tepki gösteriyor.

Malatya basını genelde aynı konu üzerinde fikir birliği sağlayamaz ama tüm basın dahi Battal Hoca’nın alınmasına tepkili.

Peki Battal Hoca niye görevden alındı?

Mevcut siyasi iradenin getirdiği Battal Hoca niye 1,5 yılda görevden alındı?

Çünkü vasat değildi Battal Hoca!

Bir bürokratın toplum tarafından bu kadar kabullenmesini doğru bulmadılar.

Her konuştuğunda “Malatya’nın çocuğuyum” dediği için kabullenemediler!

Milli Eğitim Müdürlüğü’nü dernekler değil devlet yönetir, dediği için kabullenmediler!

Pütürge’nin o gidilmesi zor köylerinden birinde doğup, Orduzu’dan Fatih Lisesi’ne yürüyerek giden bir Malatyalı öğrencinin Milli Eğitim Müdürü olmasına dayanamadılar!

Kendisinden önce yapılan çetrefilli işlere hemen soruşturma başlattığı için dayanamadılar!

Önce açık arayama başladılar.

Bulamadılar!

Sonra elini kolunu bağlamaya başladılar.

Bir Öğretmen Evi müdürünü dahi gücü yetmedi dediler.

Çünkü koskoca Milli Eğitim Müdürü gerçekten bir Öğretmen Evi Müdürü’nü dahi görevden alamadı!

Sayısı 200’ü geçmeyen marjinal tiplerin “İl Milli Eğitim Müdürü İmam Hatip Okullarına” karşı yalanını yaymaya başladılar.

Whatsapp gruplarında bu yalanı yaydılar.

Basına gönderdiler hatta bana dahi bu yalan bilgiler geldi!

Her seferinde bildiğinden ödün vermedi Battal Hoca.

1,7 milyar TL Malatya’ya yatırım geldiği için dayanamadılar Battal Hoca’ya…

Daha dün Milli Eğitim Bakanı Malatya’ya geldiği zaman siyasi irade bastıra bastıra bu yatırımları paylaşıyordu.

Basına haber gönderiyordu.

Paranın aktığı, ekonominin güzel olduğu yıllarda taş üstüne taş koymayan bürokratların olduğu Malatya’da bugün yağ fiyatları konuşulurken ve MEGSAŞ önünde ekmek kuyrukları oluştuğu bir ortamda 1,7 milyar TL yatırım getiren bürokratımıza dayanamadılar!

O yüzden diyorum Malatya bulunmaz bi yer, diye…

Bir kurumumuzun deposunda uyuşturucu çıktı.

Deposunda uyuşturucu çıkmış “vasat” müdürü dahi üç ayda alamadılar!

Dünya kayısı başkentinin Tarım İl Müdürü kaç yıldır tartışmalı kayısı rekoltesi rakamları açıklıyor.

Ziraat Odaları dahi feryat ediyor kaç yıldır.

Toplam kayısı tonajımızı dahi doğru açıklayamayan bir il müdürünü alamıyorlar.

Çünkü vasat…

2 yıldır göz göre göre, Malatya ile dalga geçe geçe Yeni Malatyaspor’u ligden düşüren ve içinden çıkılmaz bir duruma sokan Başkanı Adil Gevrek’i bırakın görevden almayı, bir telefon dahi etmediler.

Çünkü o da vasattı!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut ile ilgili bir yıldır çok ciddi iddialar var.

Hızlı zenginleşmeden tut, ihalelere, kamu malını kötüye kullanmaktan tut, atamalara varıncaya kadar “belgeli” haberler var bir yıldır.

Hepsini bırak…

“Rektör Hanım 6 ayda bir üniversiteye geliyor. Ankara’da yaşıyor” iddiasına kalsa yine bir yaptırım yapılırdı.

Siyasi irade Aysun Hoca’yı görevden almayı düşünüyor mu?

Düşünmez kardeşim, düşünmez!

Bu memleketin kaderidir bu!

Bundan 9 ay önce bu köşede çok açık bir şekilde “Eğer Battal Hoca giderse bunun sebebi Meşale veya diğer dernekler değil müsebbibi Öznur Çalık’tır!” diye yazmıştım.

Bu alınma haberinden sonra çok açık bir şekilde bir daha ifade edeyim.

Şu anki Milli Eğitim Bakanı’nı Bakan olmadan önce de tanıyan AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, Battal Kanbay’ı görevden aldırmıştır.

Ankara’da yumuşak bir geçişle bir görev verilmesi de kamuflajdır!

Öznur Hanım maalesef derneklerin baskısına, 200 kişiyi geçmeyen marjinallerin baskısına dayanamadı!

Tekrar ediyorum.

Niye alındığını dahi açık ortamda anlatamayacağınız bir görevden almadan sonra sizden ricalarımız var.

Öncelikle hakkındaki iddialar yalanlanana kadar Aysun Bay Karabulut’u rektörlükten alın.

YÖK Başkanını muhtemelen tanıyorsunuzdur.

Sonra Tarım İl Müdürü’nü görevden alın. En azından kayısı rekoltesini doğru tespit edecek bir il müdürü bulun. Mesela Rizeli veya Bingöllü bir müdür olabilir!

Bekliyoruz!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 14
Kan kaybediyor 10 Nisan 2022 02:31

Güzel memleketim ne hale geldi Battal hocayı tanımam ama memleket sevdalısı Malatya'nın yetiştirdiği güzide insanlardan biri olduğunu duymuştum.gordugum duyduğum özellikle izlediğim kadarıyla Malatya'da ak parti kan kaybetti hemde çok,sebep görmezden gelinen fakir fukara hakkıni arayan çalışan personelin maaşi kesilmesi mobink uygulanması hak iş sendikasinin yöneticilerin seyirci kalamsi hangisini sayalım Malatya'da neleeer oluyor.su mubarak gün Allah bunlari ıslah etsin

Nabız 09 Nisan 2022 23:51

Çok yetenekli iki müdürü unutmuşsunuz. Spor müdürlüğünün yaptığı kadrolaşma ve kültür müdürlüğünün salon kiralama ile kültürel faaliyetler yaptığını da yazın

malatyalı 09 Nisan 2022 23:36

Dışardan farklı görünsede içerde olan bilir.İlk atandığında umut oldu herkese.Ali Tatlı nın bıraktığı enkazı devralmıştı ama olmadı.Onun adamlarıyla devam etti iş tuttu.İş bitirici özelliği bir türlü olamadı.Ergen gibi davrandı.Okullardaki problemlerle ilgilenmedi.Statükoyu devam ettirdi.İl mebin bazı bölümlerine yöneticilerinin etkisiyle liyakatsız görevlendirmeler yaptı.Tepki topladı.Bu noksanlığı farklı yere çekmek için Malatyaspora oynadı o da tutmadı, küme düştü.Sonuçta görevden alındı.Çok ta abartmamak gerek...

Hakkı 09 Nisan 2022 22:00

Mahir bey bu kez şaşırttınız. Bir hukukçu ağabeyim demişti akıl tutulması çağı diye. Gerçekten biz ne ara bu düzeyde akıl tutulması yaşayan insanlar olduk? Bir meslek ve makama gelmek için kriterler bellidir. Önce dürüstlük sonra bilgi, yetenek, tecrübe, çalışkanlık, ufuk, zeka, ahlak, fedakarlık, cesaret, sağlık, vb gereklidir. Bunlar neden gerekli tek tek tartışmaya lüzum olmasa gerek. Bir düşünün bu özellikler neden önemli? Neden vazgeçilmez? Sonra bakın her kim Bunlar üzerinden tartma yapmıyorsa ya cahildir ya iyi niyetli değildir yada saftır. Adil olmadığı ise nettir. Kim doktorunun, öğretmeninin, bilim adamının, sanatçının, gazetecinin memleketine, STK sına bakıyor. Eeee . O halde ?Eyi o zaman Malatyaspor’da sadece Malatyalılar top oynasın. Amatörde oynayalım mevzu bitsin. Bu kafa ile Sezai Yılmaz beye başka ülkelerden hasta gelmesin o zaman. Ahmet ÇALIK yurt dışına ihraç yapmasın. Alman arabasına binmesin kimse. Elbiseleriniz telefonlarınız Malatya malı olsun. Kesin bilgi İPhone yapan S. Jobs Baskil Elazığlı.Elazığlılar, Adıyamanlılar , Meşaleciler, dindarlar Malatya’da sadece amele olsun o zaman. Malatyalı dürümcü Remzi en iyi gazeteci ilan edilsin. Hiç tıklanmayan ama belediyelerden her ay binlerce TL alan haramzade gazeteci ve bunları besleyen idarecilere dokunulmasın. Bari senin gibi seçkin biri bu oyuna düşmesin Mahir bey. Artık küresel dünyada önemli olan ne şehirler, ne STKlar , ne cemaatler ne partiler. Kim iyi ise çare o. Bu kafa ile şehrin dürüst , bilgili yetenekli , çalışkan vb başka şehir kökenlileri, meşale kökenlileri, başka mezheplisi, başka etniklisini kaybederiz. Ne Battal beyi tanırım nede bilirim. Çünkü öğretmen değilim. Ama popülizmin zararını bağnaz siyasetin bize verdiği zararı bilirim. Hülasası artık Türkiye değil tüm dünyaya bakalım. Ölçüleri karıştırmayalım. Yarın bedelini biz öderiz. Umarım Malatya’da görev yapacak tüm bürokrat ve meslek erbabı siyasetçi vb önce dürüst sonra bilgili, yetenekli, çalışkan, ahlaklı, zeki, vizyoner, cesur ve fedakar olsun yeter. İster Ermeni, İster Türk, İster Kürt , İster Meşaleci, İster Sosyalist, İster Ülkücü, İster liberal , İster başkaca ne ise o olsun. Yeterki bu özelliklerle bu şehre hizmet etsin. Bahsettiğiniz rektör ve il müdürleri hem Malatyalı hemde meşaleci değil. O halde artık zokayı yutmayalım. Saygı ve muhabbetle

Reise rica 09 Nisan 2022 21:56

Artık Tayyip Erdoğan'ın hatırını da kaldırdılar aradan syn başkan bilmiyor mu bunları bizim gibi okumuyor mu Malatya da kan kaybediyor.Demekki syn başkan da artık bu yolda devam ediyor.Ülkeyi çiftlik ettiler haram olsun hakkım.

Hamdullah 09 Nisan 2022 20:21

Bütün suç Battal hocanın. Niye dürüst olursunki. Ali Tatlı gibi olaydin 7 yıl mis gibi kalırdın! Gürkan gibi konuşup, 1 okul açarken 21 okul açtık deseydin yine tutunurdun. Güder gibi kurumuna akrabalarini alsaydin kral olurdun. Gevrek gibi şeffaf olmasaydin 8 yıl geçerdi buralarda. Aysun hanim gibi ankaradan burayı yönetip temizlikcini müdür yapsaydin o kimse sana dokunamazdi. Velhasıl battal hoca seni tanımam etmem. Az çok öğretmenlerden dinledim. Memleketini seven adamsın. Yanlış dönemde doğru kuruma geldin. Yazık oldu...

Hasan Özkan 09 Nisan 2022 19:52

Bu dille mümkün olsa öncelikle seni görevden almaları lazımdı.ne var ki atamayla gelmedin.Her doğruyu görmek ayrı söylemek ayrı bir maharettir.Battal Kanbay’a üzüldüm lakin kendi de sanki biraz istedi alınmayı ve de bekliyor,dillendiriyordu.Malatyalının da ilmi siyaseti bilip ona göre davranmalı.Makamlar gelip geçici yerlerdir.Battal hoca da hoş bir Seda bıraktı diye düşünüyorum.

İyi ki gitti 09 Nisan 2022 19:37

Malatya tarihinde en kötü performans gösteren müdür Battal Kanbay. Gül gibi yerde iki binasını büyükşehire meydan yapılmak için verdi. Deyim yerindeyse kurumunu sattı. Meydan yapmak MİLLİ Eğitimin işi mi? Bırak kim nereye yapıyorsa yapsın. Sana ne? Millî Eğitimi kanalboyundan Tecdeye götürdü. Bgüne kadar hiç bir müdür binasını yok yere kimseye vermedi.

Sadi efendi 09 Nisan 2022 17:30

Sadi boş konuşuyorsun. 1,7 milyar yatırımı ali tatlı mı getirdi.sırf karalamak için yorum yapmışsın.senin yetenek anlayışın ne acaba.yolsuzluğa bulaşan müdürler mü senin için yetenekli.

Sadi 09 Nisan 2022 17:20

İyi bir gazetecisin ama kusura bakma bu konuda dersine iyi çalışmamışsın. Malatyali olması dışında hiç-bir özelliği olmayan birini sırf malatyalı olduğu için savunuyorsun. Adamin Malatyalıyım demesi dışında bir katkısı yok eğitime. Öğretmenlere öğrencilere velilere sorun sonra yazın. Adam Malatyaspor taraftarı gibi davranıyor. Çünkü başka bir sermayesi yok. Adam boş. Bilgi birikim yok. Adam siyasetçi gibi davranıyordu. Bari sen savunurken biraz daha sakin ol Mahir. Giderken bile insan ogretmen öğrenci velilerden helallik diler. Adam giderken bile Malatyalira selam demiş. Hiç mi öğrencisi olmadı. Bir öğretmen öğrencisini bırakırken duygulanır. Bu sadece Malatyalılara selamlar diyor. Samimi bulmuyurum. Yetenkli değil. Bu görev ağır geldi bence.

Öğretmen 09 Nisan 2022 16:59

hayallarimizi yok ettiler, hedeflerimizi köreltiler. battal hoca geldiğinde bir umut olmuştu bizlere. heveslenmiştik ama kısa sürdü.

Ökkeş 09 Nisan 2022 16:58

1.5 yıl yine iyi kalmış valla.

Ahmet 09 Nisan 2022 16:49

Yahu Mahir bey sen de neye şaşırıyorsun. Bu ülke dibine kadar b.ka batmış. Kanıt: Son zamanlarda bakan yardımcısı olanların soyisimlerine bak. Her şeyi anlarsın. Biri diğerinin oğlu, biri diğerinin amcasının oğlu, kızı bilmem neyi. Damat demiyorum çünkü o kırmızı nokta. Boşverin bunları. Hayat boş. coşmasına baksın herkes..

Yazıklar olsun 09 Nisan 2022 16:32

Artık yeter çifliğinizde oynattığınız bizi herkes kendi kafasına göre at koşturuyor belgelerle açıklama yapın biz de diyelim iyi ki gitti yazıklar olsun size verdiğim oya Aysun hanımda almazsanız ailemde 120 ye yakın oyum var birini bile kurban ederim size

Yazarın Diğer Yazıları