Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kapan, Malatya'da panele katıldı

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen Ortadoğu'nun Dünü, Bugünü ve Yarını konulu panele katıldı.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "Ortadoğu’nun Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panele katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Kapan, Türkiye’nin yakın tarihi hakkında bilgiler vererek, Türkiye’nin tarih boyunca coğrafyadaki bütün mazlumlara kucak açtığını söyledi. Kapan, tarih boyunca birçok ülkenin vatandaşının mülteci durumuna düştüğünü ve bu mültecilere en büyük desteği Türkiye’nin verdiğini söyleyerek, “Bunun en son örneği Suriyeli kardeşlerimizdir. 2011’den itibaren Suriye’deki felaket sebebiyle bugüne kadar 3 milyonu aşkın insan bu topraklara sığındı. Türkiye bütün imkanlarını kullanarak bu kardeşlerimize yardım ediyor ama dünya seyrediyor. Şu ana kadar devlet ve sivil toplum kuruluşlarımız bu kardeşlerimize 25 milyar dolar yardımda bulunmuş durumda. Türkiye kendi milli gelirine göre dünyada en fazla insani yardım yapan ülkedir, bu da Türkiye için gerçekten bir iftihar tablosudur” ifadelerini kullandı.

Kapan, daha sonra Ortadoğu hakkında ve Türkiye’nin strateji ve jeopolitik konumu ile alakalı bilgiler vererek, Ortadoğu’nun insanlığın doğduğu yer olduğunu söyledi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ise panele katılımlarından dolayı İsmail Kapan’a teşekkür ederek, vakıf hakkında bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme