Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Şubesi kuruldu

1977 yılından beri faaliyet gösteren köklü kuruluş Türk Hukuk Enstitüsü, Malatya Şubesini kurarak çalışmalarına başladı.

Genel merkezi Ankara’da bulunan ve genel başkanlığını Av. Ali ÇElikkaya'nın yaptığı, Malatya’da kurucu başkanlığını Av. Alper Çitil'in üstlendiği Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Şubesi, Av. Arif Yıldız, Av. Taner Özhan, Av. Muhammed Afşin Arıkan, Av. İsmail Arıkan ve Av. Emine Erol’un katılımıyla kuruldu.

Enstitünün kurucu yönetim kurulunda, aynı zamanda Malatya Barosu Disiplin Kurulu üyesi olan Av. Alper Çitil, Malatya Barosu Yönetim Kurulu üyesi olan Av. Gökhan Ulu ve Malatya Barosu Başkan Vekili olan Av. Onur Demez bulunuyor.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Şube Başkanı Av. Alper Çitil, "Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezi 1977 yılında kurulmuş ve Bakanlar Kurulu’nun 05.10.1977 tarihli kararı ile Türk kelimesini kullanmasına izin verilmiştir. Kurulduğu günden bugüne Türk Hukukunun daha ileriye gidebilmesi, hukukumuzun milli bir bakış açısı ile temel değerlerimiz etrafında şekillenebilmesi, milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçuların birlikte çalışabilecekleri bir ortamın temin edilmesi ve nihayetinde hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için tam 39 yıldır mücadele vermektedir. Bu mücadelemiz Malatya’da aynı çerçevede bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada devam edecektir." dedi.

Enstitü olarak amaçlarının Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine, hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçularla el birliği ile katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Çitil, "Enstitümüz, Türkiye Cumhuriyetinin türlü organlarının, idare teşkilatı birimlerinin, kamuya hizmet sunan kuruluşlarının, gerek milli, gerekse milletlerarası alanlarda karşılaşacağı hukuk meseleleri inceler ya da incelettirir. Yasama ve idari alanlardaki düzenleme ve gelişmeler için çalışmalar yapar, hukuki referans ve araştırma servisleri, merkezleri kurar, yönetir. Amacına ulaşmak için resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapar, konferanslar ve toplantılar tertipler." şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Av. Alper Çitil, Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Şubesi olarak, Türk hukukunun temel ilkelerini, meselelerini ve bunların çözümlerini araştırmak, açıklamak, öğretmek ve bu alandaki resmi ve özel faaliyetlere yardımcı olmak için seminer, konferans, serbest ders, kurs ve benzeri programlı faaliyetler düzenleyeceklerini dile getirdi.

Av. Çitil açıklamasına "Bu amaçlar doğrultusunda kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Şubesi’nin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim." ifadeleriyle son verdi.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme