TRT arşivini ilk kez bir belgesel ile Film Platformunda açtı

TRT Arşiv Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Hafızamda Kalanlar belgeseli ilk kez 7. Malatya Uluslararası Film Kapsamında düzenlenen Malatya Film Platformu'nda gösterildi.

TRT Arşiv Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Hafızamda Kalanlar” belgeseli ilk kez 7. Malatya Uluslararası Film Kapsamında düzenlenen Malatya Film Platformu’nda gösterildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ilki gerçekleştirilen Malatya Film Platformu’nun etkinlikleri devam ediyor.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Malatya Film Platformu, yapım atölyeleri, söyleşiler, paneller ve masterclass etkinlikleriyle, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yapımcı ve yönetmenlere ev sahipliği yapıyor.

14 Kasım günü bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte Malatya film Platformu’nun iş ortağı TRT’nin Arşiv Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Hafızamda Kalanlar” belgeseli ilk kez Malatya Film Platformu’nda gösterildi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli’nin katılımıyla gerçekleşen gösterim ardından TRT Arşiv Dairesi Başkanı Tülay Altıparmak, Arşiv Daire Başkanlığı’ndan Okan Savman Yeni Medya’dan Nurettin İşsever ve Yönetmen Derviş Zaim "Geçmişten günümüze Türkiye’de Arşivcilik kültürü ve arşiv teknikleri" paneli gerçekleştirdiler. “Ne kadar hatırlarsak o kadar güçlü oluruz” temasıyla yola çıktıkları arşivcilik kültürünü değerlendiren yetkililer, arşivlerin saklanmak için değil, kamuoyu ile paylaşılıp faydalanmalarını sağlamak için olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme