Taraftarlardan ortak tepki

Yeni Malatyaspor'daki yönetim belirsizliği sarı kırmızılı taraftarları tedirgin ediyor. Önümüzdeki dönemde Adil Gevrek ve yönetiminin göreve devam etmesini istemeyen taraftar dernekleri bir araya gelerek yönetime karşı şehri yönetenlerin yanında olduklarını beyan eden bir bildiri imzaladı.

Yeni Malatyaspor’daki yönetim belirsizliği sarı kırmızılı taraftarları tedirgin ediyor. Önümüzdeki dönemde Adil Gevrek ve yönetiminin göreve devam etmesini istemeyen taraftar dernekleri bir araya gelerek yönetime karşı şehri yönetenlerin yanında olduklarını beyan eden bir bildiri imzaladı. Kaplan 44 Taraftarlar Derneği’nde bir araya gelen dernek yöneticileri ve futbolseverler basın açıklamasında bulundu. İlk olarak söz alan Efsane Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Emin Ayten, kuruluş felsefelerini açıklayarak şu ifadelerde bulundu: “Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’umuzun maçları büyük oranda boş koltuklara oynanmıştır. İlimizdeki bu heyecan kaybını gidermek, yeniden güçlü bir şekilde tribünleri doldurmak, takımına, kulübüne, başkanına, küsmüş taraftarlarımızı bir çatı altında toplamak için Efsane Derebeyleri Taraftar Derneğimizi kurmuş bulunuyoruz. Adı eski ya da Yeni fark etmez, bizim Malatya sevgimiz aynıdır ve ortak sevdamız için duruşumuz bellidir.”

“ALDIĞIN KARARI GÖZDEN GEÇİR”

Daha sonra Kaplan 44, Efsane Derebeyleri ve Malatyaspor Taraftarlar Derneği ortak bir basın bildirisi okudu. 3 dernek basın açıklamasında kendi saf ve duruşlarının şehri yöneten belediye başkanı ve milletvekillerinin yanında olduğunu vurguladı. Açıklama şu sözlere yer verildi: “Maalesef camiamızın da malum olduğu üzere ortaya çıkan tablo, yüreğinde Malatya sevgisi olan, menfaatlerini çocukluk hayallerine değişmemiş saf ve temiz Malatyaspor taraftarını derinden üzmüştür. Yeni Malatyaspor Süper Lig’de normal sezonu sportif olarak küme düşerek, ekonomik olarak borç batağına saplanarak kapatmıştır. Tüm bunların yanında, şehre hesap vermesi gereken kulüp yönetimi sezon boyunca gerçekleştirdiği hatalar zincirine yenilerini ekleyecek şekilde göreve devam etme kararı almıştır. İşte tam da bu noktada bizler açık ve net bir şekilde belirtmek isteriz ki; Yeni Malatyaspor Adil Gevrek’in oyuncağı olmayacaktır! Bizlerin safı ve çizgisi, Adil Gevrek’i kongre kararı almaya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizin yanıdır. Malatya futbolunu ateşe atan Adil Gevrek’e bugün buradan sesleniyoruz. Bu şehir seni Y. Malatyaspor’u Süper Lig’e taşıyan başkan olarak anmak istiyor. Bizlere vefalı olmak, sizlere de şehrin ortak sesine kulak vermek yakışır. Sayın Adil Gevrek ve yönetimini son kez aldığı kararları gözden geçirmeye, Malatya futbolunun önünü açmaya davet ediyoruz. Ayrıca Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması sürecinde Malatyamıza adeta yeni bir şampiyonluk yaşamışçasına mutluluk yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kaynak: Busabah Gazetesi

Yorumlar 3
Necmi 12 Ağustos 2020 19:52

Sizi cok da ciddiye almiyoruz. Ben de taraftarim. Belediye Başkanıyla aynı ağzı konuşmayı bırakın. Bence gidin belediye önünde eylem yapın. Başkan da katılır belki. Adil Gevrek umarım pes etmez bu ayak oyunlarina karşı.

Ekrem 12 Ağustos 2020 19:33

Siyasiler Malatyaspor'dan elinizi çekin.

Süleyman 12 Ağustos 2020 15:42

Şehrin siyasileri Divan Kurulundan kaçıyor,tüm siyasiler dört aydır iç ses veriyorlar,tribüne oynuyorlar,lig başladı başlayacak,üç dört spor yazarı aday birileri için şehri birbirine düşürüyor. Belediye başkanı geldiğinden beri klübü elinin altına almak için işi gücü bırakmış mücadele veriyor,biz gerçek taraftarlarda ibretle izliyoruz. Şu lig bir başlasın hele,Göreceğiz kim nerde,ne yapıyor .

Bakmadan Geçme