Sosyal Medya Danışmanlığı Ne İş Yapar? 

Sosyal medya danışmanlığı genellikle kurumsal olan firmalara sosyal medya üzerinde daha aktif bir rol oynamasını sağlamak amaçlı geliştirmiş ...

Sosyal medya danışmanlığı genellikle kurumsal olan firmalara sosyal medya üzerinde daha aktif bir rol oynamasını sağlamak amaçlı geliştirmiş olduğu stratejik reklam planlamalarını sunan firmalardır. Sosyal  medya danışmanlığı firmaları genellikle sosyal medya yönetimi, mevcut içeriklerin geliştirilme ve üretime kısımlarından,  organik olarak takip sağlama sistemlerinde, sosyal medyada yapılan her reklamın türünü belirlemektedir.

Ayrıca marka veya firmanın tüm reklam çalışmalarının yönetilmesini üstlenmekte sosyal medya içi her türlü pazarlama fikrini geliştirme gibi yapılması gereken her türlü hizmeti sağlayabilmesi açısından firmalar tarafından tercih edilir. Sosyal medya danışmanlığı yapan firmalar aynı zamanda pazarlama konusunda etkili olması ile birlikte gündeme gelir.  Sosyal medya danışmanlığı görevlerini de şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Mevcut markanın tüm ürünlerini sosyal medyadaki varlıklarını gösterebilmek
  • Şirketin dijital Pazarlama, iletişim stratejileri ile birlikte müşteri ilişkilerine güçlendirmek
  • Markanın bilinirliğini arttırmak ve Hedef kitleye uygun takipçi sayısına ulaşmak
  • Sosyal medya içerisinde firmanın müşterilerin isteklerine göre iletişim stratejisini kurulmasını sağlamak
  • Düzenli olarak yapılan faaliyetlerin raporlanması ve analiz işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak
  • Sosyal medya üzerinde yapılan tüm reklamları ne kadar fayda sağladığına dair pazar araştırılmasının yapılmasını sağlamak
  • Eksik yönlerin bulunması ve aynı zamanda faydalı olan yeni sıkıcı planlarını ortaya sunmak
  • Sosyal medya yönetimi gibi konularda profesyonel olarak hizmet vermek

Sosyal Medya Danışmanı Nasıl Olunur?

Sosyal medya danışmanlığı için üniversitelerde ya da herhangi bir eğitim kurumunda direkt olarak bir bölüm bulunmamaktadır. Sertifika programları göz önünde bulundurularak eğitim alınabilir. Fakat pazarlama, halkla ilişkiler ve reklam gibi bölümlerden mezun olan kişiler genel olarak sosyal medya danışmanı olarak da farklı yerlerde faaliyet gösterebilir. 

Bunun yanı sıra bazı üniversitelerde pazarlama ve reklam ve tanıtım bölümlerinde ek ders olarak sosyal medya ile ilgili dersler görülebilmektedir. Bazı özel kurumlar sosyal medya danışmanlığı adı altında sertifika programları düzenleyerek kişileri mezun eder. Gelişen teknoloji ile birlikte aynı zamanda sosyal ağın daha da yaygınlaşması ile birlikte sosyal medya danışmanları daha fazla Facebook hesap yönetimi  ve Instagram hesap yönetimi gibi eğitimler almaktadır.

Sosyal Medya Danışmanlarının İşlevi Nedir?

Sosyal medya danışmanları firmanın daha üst seviyelere çıkabilmekte ve güvenilirlik oluşturabilmesi için tüm gerekli olan ihtiyaçları karşılayabilmek donanımına sahip olmalıdır. Bu nedenle profesyonel kişiler tarafından yürütülüyor olması firmanın geleceği için oldukça önemlidir.  Sosyal medya ajansı adı altında bazı firmalar bu işte işleri size bırakmadan uygun fiyatlı olarak tamamlar. 

Aynı zamanda firmaların Twitter hesap yönetimi adı altında gerçekleştirmiş oldukları banner  reklamlar ve metin reklamları kalıcı olarak sürekli bir şekilde firmanın büyümesi için hedef kitleye ulaştırılır. İhtiyacınız olan sosyal medya danışmanlığına Less Medya güvencesi ile birlikte https://www.less.com.tr/sosyal-medya-danismanligi/ linkinden ulaşabilirsiniz.  Aynı zamanda uygun fiyatlı olarak bu hizmeti almak mümkündür.

Bakmadan Geçme