Sadıkoğlu: Prosedürler üyelerimizi bezdirmiş durumda

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Küçük ve orta ölçekli işletmeler depremin ekonomik enkazından çıkmakta zorlanıyor. İş dünyası olarak finansa ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. Firmaların nakit sıkıntısı domino etkisiyle tüm piyasada olumsuzluklar oluşturuyor' dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler depremin ekonomik enkazından çıkmakta zorlanıyor. İş dünyası olarak finansa ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. Firmaların nakit sıkıntısı domino etkisiyle tüm piyasada olumsuzluklar oluşturuyor” dedi.
 

Malatya’ya yeni atanan Halk Bankası Malatya Bölge Müdürü Recep Türközü ve Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Hakkı Şener Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile görüşen bölge müdürleri, kamu bankalarının ticari kredileri hakkında bilgiler verdi.
 

“NAKİT SIKINTISI DOMİNO ETKİSİYLE TÜM PİYASAYI ETKİLİYOR”
Depremin yıkıcı etkisinin yok olması için bankaların ticari kredilerde muslukları açması gerektiğini belirten Başkan Sadıkoğlu,

“6 Şubat’ta yaşadığımız depremler iş dünyamızı derinden etkiledi. Odamızın 10 bin üyesinin yüzde 80’i zarar gördü. Geride kalan 7 ayda ticaretin yeniden ayağa kalkması için bir takım adımlar atıldı ama yeterli değil. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin depremin ekonomik enkazından çıkması çok zor. Her daim dile getirdiğimiz gibi, yeniden dile getirmek istiyorum, toparlanmamız ve yeniden ayağa kalkmamız için finansal desteklere ihtiyacımız var. İş dünyası olarak finansa ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler nakit akışında hiç bu kadar zorlanmamıştı. Firmaların nakit sıkıntısı domino etkisiyle tüm piyasada olumsuzluklar oluşturuyor. Ticari kredilerdeki tıkanıklık hat safhaya ulaşmış durumda. Özel bankalar ticari kredide küçülürken kamu bankaları da frene bastı. Kamu bankalarında ticari kredilerde faiz oranı yıllık yüzde 35’lerde ancak onaylanan kredi sayısı oldukça sınırlı. Bazı özel bankalar ticari kredileri tamamen kapatırken bazıları yüzde 70-80 yıllık faiz oranıyla çok düşük miktarlarda kredileri onaylıyorlar. Onay süreçleri ve prosedürler üyelerimizi bezdirmiş durumda. Finans sektörünü, iş dünyasına destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar 1
akçadağ 08 Eylül 2023 08:46

bu açıklama olacak işmi. milletin anasını ağlatıyorsunuz yanı başınızda elazığ ile bir fiyat karşılaştırması yap başkan, senin üyelerin depremzedelere nasıl fiyatlarla ürünlerini satıyor. sonra çık açıklama yap. domino etkisini yapanda sizsiniz bırakın bu popülist söylemi. yıllardır aynı terane. zenginliğinize zenginli katmaktan başka bir şey yapmıyor üyeleriniz.

Bakmadan Geçme