MHP İl Başkanı Erdem'den Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve bu günü takip eden haftada kutlanan İnsan Hakları Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, insanın en önemli hakkının yaşama hakkı olduğunu söyleyen Erdem "İslam ve Türk Dünyasında hunharca insanlar katledilirken İnsan haklarının yalnızca sözde kaldığı  görünmektedir" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Erdem, mesajında, "İnsanların, hak ettikleri şartlarda çalışması, bulundukları her yerde hak ettikleri insani davranışlarla karşılanması, eşit şartlarda, huzur ve güvenle yaşaması en tabii ve yasalarla korunan haklarıdır. Bu kapsamda kanunların bu titizlikle en insani şekilde uygulanması gerekmektedir. Bilindiği gibi insanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkının elinden alınması, bir insana yapılacak en büyük haksızlıktır. Bu nedenle insanın yaşama hakkına son veren terörün ve şiddetin önlenmesi, ülkemizin önceliği olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak en büyük gayemiz Türk halkının vatanın her köşesinde hür bir şekilde huzur ve güven içerisinde yaşamasıdır. Herkesin 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve içinde bulunduğumuz İnsan Hakları Haftasını kutluyor bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza insan hakkı ihlalinin yaşanmadığı bir Türkiye'de özgürce bir yaşam diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni 10 Aralık 1948 günü kabul ettiğini dile getiren Erdem, "Otuz maddelik bu bildiri, bütün dünyada insan haklarının korunmasını amaçlamaktadır. Üye devletlerin anayasalarında bu bildirinin ön gördüğü haklar büyük ölçüde bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler Örgütü’ne üye ülkeler, 10 Aralık tarihini içine alan haftayı İnsan Hakları Haftası olarak kutlamaktadır. Herkesin 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve içinde bulunduğumuz İnsan Hakları Haftasını kutluyor, bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza insan hakkı ihlalinin yaşanmadığı bir Türkiye'de özgürce bir yaşam diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme