Maraş'a var Malatya'ya yok!

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'da 3 bine yakın orta hasarlı binanın doğalgazı kesildi. Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara tekrar doğalgaz verilirken Malatya'da gaz verilmemesi tepkilere neden oluyor. Yaklaşık 70 bin insanın etkilendiği bu durumu Mehmet Fendoğlu dile getirdi. 

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da 3 bine yakın orta hasarlı binanın doğalgazı kesildi. Kahramanmaraş’ta orta hasarlı binalara tekrar doğalgaz verilirken Malatya’da gaz verilmemesi tepkilere neden oluyor. Yaklaşık 70 bin insanın etkilendiği bu durumu Mehmet Fendoğlu dile getirdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili Mehmet Fendoğlu, orta hasarlı binalarda elektrik ve doğalgaz hizmetleri için ay sonuna kadar süre verilmesinin vatandaşların mağduriyetine sebep olacağını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan kış günü vatandaşın mağdur edilmemesini istedi. 

TBMM Gene Kurulu’nda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının bütçelerinin görüşüldüğü 2024 yılı bütçe görüşmelerinin 3. gününde söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’daki elektrik ve doğalgaz hizmeti konusundaki sıkıntıları dile getirerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan destek istedi.

Fendoğlu’nu konuşması şu şekilde:

“6 şubat depreminde evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşlarımız konteyner kentlerde barınma imkanına kavuşmuş, esnaflarımız ise geçici konteyner çarşı ve bireysel konteynerlerde dükkanlarını işletmektedir.

Yazın sıcak, kışın soğuk aylarında enerji tüketiminin fazla olması nedeni ile bu bölgelerde trafoların ve konteynerlerin elektrik aksam yetersizliklerinden kaynaklanan sorunlar yaşanmaktadır.

Bu sorunların giderilmesini ve orta hasarlı binalarda yaşayan veya güçlendirme için başvuran vatandaşlarımız ve bu binalarda işyerleri olan esnaflarımızın elektrik ve doğalgazlarının kesilmesi için ay sonuna kadar süre verilmiş olup, Soğuk kış aylarında elektrik ve doğalgazın kesilmemesi esnafımızın ve vatandaşlarımızın talebidir.”

Yorumlar 3
Onur onur 16 Aralık 2023 22:49

Malatya'ya bu hizmetler çok bile Ne yaparsalar yapsınlar nekadar kazık atarsalar atsınlar malatyali gene yüzde 70 verir bide davul zurna çalar

Mert44 15 Aralık 2023 18:55

Malatyama malatyanin halki sahip cikar siyaseten simdiye kadar turgut ozal hariç kimse sahip cikmadi hep siyasetciler halki degil kendi menfaatlerini düşündüler malatyaya gerçekten malatya halkini düşünen kendi cikari icin degil halkinin cikarini gozeten masaya yumrugunu vurabilen siyasetciler lazim

Mehmet 14 Aralık 2023 13:46

Fendoğdu Malatya siyasetinde çok sönük kalıyor eskisi gibi değil küstü mü oda Malatya'mıza.

Bakmadan Geçme