Malatya'da 41 cami yıkıldı, 142 cami ise ağır hasar aldı

6 Şubat depremlerinde Malatya'da ağır hasar alan yüzlerce camiden biri olan Topsöğüt Sancaktar Camii'nin temeli, İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı duayla atıldı.

6 Şubat depremlerinde Malatya’da ağır hasar alan yüzlerce camiden biri olan Topsöğüt Sancaktar Camii'nin temeli, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın yaptığı duayla atıldı.

Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya’da, binlerce bina ve işyerinin yanı sıra kentte bulunan 990 camiden, 250’si az hasarlı, 35’i orta hasarlı, 142’si ağır hasarlı ve 41 tanesi yıkılmak üzere toplamda 468 cami hasar gördü.

O camilerden biride Merkez Yeşilyurt İlçesi Topsöğüt Mahallesinde bulunan Topsöğüt Sancaktar Camii.

Depremde ağır hasar alan cami, yıkılıp enkazı kaldırıldıktan sonra yapım çalışmalarına başlandı.
Topsöğüt Sancaktar Camii Yaptırma ve Yaratma Derneği ve Hayırsever vatandaşların desteği ile Cami temel atma aşamasına geldi.

Caminin yapımı için mahalledeki çocukların kumbaradaki paralarını ve harçlıklarını bağışlaması ise duygulandırdı.

Topsöğüt Sancaktar Camii için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak, Cami Görevlisi Ahmet Filiz ile dernek üyeleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok camimiz gibi Topsöğüt Sancaktar Camimizde ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Mahalle sakinlerimizden gelen desteklerle bugün camimizin temelini atıyoruz. Tabi bu aşamaya kadar bizi çok etkileyen yardımlar gördük. Örneğin 12 yaşındaki bir evladımız vefat eden babasının adına hayır yapmak için kumbarasındaki tüm parası olan 2 bin 415 TL’yi camimize infak etti. Yine başka bir evladımız 1.130 TL, başka bir evladımız 1.140 TL yani tüm harçlıklarını caminin yapımına bağışladılar. Yine görme engelli yaşlı bir amcamız, sabah erken saatlerde küçük torununun rehberliğinde bize destek olmak için cami alanına kadar gelip kendi elleriyle hayrını yaptı. Bu samimi insanları görünce işimizin kolay olacağına inandık. Hızlı bir şekilde toparlanma sürecine giren Malatya ilimizde cami yapım inşasında emeği geçen yönetici ve idarecilerimize, öncülük eden ilçe müftümüz Dr. Hüseyin Bayrak, Cami İmam-Hatibi Ahmet Filiz’e dernek yönetimine, Topsöğüt Mahalle Muhtarına, en küçük yaştan en büyük yaşa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ve İl Müftüsü Yıldırım’ın yaptığı duanın ardından caminin temeli atıldı.
Söz konusu cami, 276 metrekare büyüklüğünde ve 700 kişilik kapasitede, şadırvan ve lojmana sahip olacak.

Bakmadan Geçme