Malatya Avrupa'da tarih yazdı

Malatya'dan bir proje Avrupa birincisi oldu...

Malatya Avrupa'da tarih yazdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AB Genç Bilim İnsanları yarışmasında Fizik Alanında Feridun BALABAN Avrupa Birincisi oldu.

Avrupa’da 1989 yılı itibari ile her yıl düzenlenen yarışma bu yıl İspanya’da yapıldı. 2020-21 yıllarının yarışması bu yıl İspanya’nın Salamanca şehrinde Kovid,19 salgını nedeniyle online düzenlendi. Yarışma, Biyoloji, Kimya, Bilgisayar, Mühendislik, Çevre, Malzeme, Matematik, Tıp, Fizik ve Sosyal Bilimler alanlarında 34 ülkenin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye birincisi olduktan sonra TÜBİTAK tarafından Türkiye’yi temsil etmek üzere AB Genç Bilim İnsanları yarışmasına katılma hakkı elde etmişti.

2004 yılından beri AB Genç Bilim İnsanları Yarışmasına Türkiye’den katılan projeler derecece elde edememişti. Malatya BİLSEM Kimya Öğretmeni Savaş Zafer GÜLER’in danışmanlığını yaptığı, Feridun BALABAN’ın hazırladığı proje “Bor ve Azot Katkılı Elmas Gibi Karbon Malzemesinin Çok Katmanlı Güneş Panellerinde Üst Katman Olarak Kullanımının Panellerin Verimlilikleri ve Spektral Etkilerinin İncelenmesi” projesi tüm kategorilerin birincisi olarak tarih yazdı.

Bakmadan Geçme