Kernek Meydanı'na harcayacağınız parayla…

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım eğitimde yaşanan sorunlara değinerek, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Kernek Meydanı'na harcayacağı paranın 5'te 1'i ile 50 bin tabletin alınacağını ve uzaktan eğitim alamayan öğrencilerin sorunlarının ortadan kaybolacağını vurguladı.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım eğitimde yaşanan sorunlara değinerek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Kernek Meydanı’na harcayacağı paranın 5’te 1’i ile 50 bin tabletin alınacağını ve uzaktan eğitim alamayan öğrencilerin sorunlarının ortadan kaybolacağını vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı Ocak ayı İl Divan Toplantısında konuşan Başkan Yıldırım, online eğitim le ilgili sorunları gündeme taşıdı. İl Binasında yapılan toplantıya MKYK üyesi Mehmet Gül, Bölge Sorumlusu İbrahim Gök de katıldı. 

Hepimizin malumu Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında eğitim öğretim online olarak sürdürülüyor. Bu süreçte evlatlarımız, öğrencilerimiz artık beyaz tahta yerine bilgisayar ve tabletlerin karşısında derslerini işliyor diyen Bilal Yıldırım, “Ancak tabi ülkemizin her kesiminde bu imkanlara sahip olamayan vatandaşlarımız var. Gerek ekonomik sıkıntılar gerekse teknolojik sıkıntılar sebebiyle bu derslerin sağlıklı bir şekilde işlenmesi oldukça güç. Bu noktada sosyal devlet anlayışına uygun bir hareket planının devreye sokularak bu imkanlara erişemeyen evlatlarımızın yardımına belediyeler ve idari birimler sorumluluk alarak yardım etmesi gerekiyor” dedi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEK VERMESİ GEREKİR

Türkiye’de bazı belediyelerin tablet bağışlarını hatırlatan Bilal Yıldırım, “Örneğin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 60 bin tablet, Kocaeli Büyükşehir 10 bin, Konya Büyükşehir 10 bin, Erzurum Büyükşehir 3 bin tablet ve Milletvekilleri 3 bin tablet ve Sivas Belediyesi 4 bin tablet ve 30 GB internet hediye ederek eğitime destek noktasında örnek bir duruş sergilediler. Ancak bu güzel davranışı henüz Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden göremedik. Bu güzel ve örnek davranışa Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de destek vermesi gerekmektedir. Malatya'da da bu süreçte derslerine sağlıklı bir şekilde erişemeyen öğrencilerimiz mevcuttur. Buradan en büyük çağrımız Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin aynen diğer belediyeler gibi eğitime ve öğrencilerimize tablet ve internet desteği yapmasıdır. Kaynak bulma noktasında yüksek potansiyele sahip olan Belediyemizin bu konu hakkında duyarsız kalmayacağını ümit ediyoruz.” dedi.

KERNEK MEYDANI’NIN 5’TE 1’İ İLE…

Kernek Meydan Projesine harcanacak miktarın 5'te biri ile yaklaşık 50-60 bin tablet hediye edilebilir diye ifade eden Yıldırım, “Evlatlarımızın eğitimi Kernek Meydan Projesinden daha önemlidir. Ayrıca merkez iki büyük ilçe belediyelerimizin de bütçeleri bu yardımları yapma noktasında çok elverişlidir. Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nin faize ayırmış oldukları ve ödemiş oldukları miktarlar gösteriyor ki bu tablet yardımlarının yapılması çok kolaydır. Zira oralara harcanan milyonlarca lira çok rahat bir şekilde tablet yardımına harcanabileceğini apaçık göstermektedir” dedi. 

Bizler iktidar gücü olmayan ve henüz seçime dahi girmemiş bir parti olarak, parti teşkilatımızın destekleriyle Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 55 adet tablet ile eğitime destek olduk ve bu desteklerimize devam edeceğiz diyen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım,  “Aynı hassasiyeti daha yüksek güce ve potansiyele sahip olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerimizden temenni ediyoruz. Aynı şekilde diğer siyasi partilerin de bu konu hakkında duyarsız kalmayacağını ümit ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme