Japonya heyetinden Malatyalı firmaya övgüler

Tarımsal Sanayinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Malatya'ya gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı heyeti İstanbul Piliç firmasını ziyaret etti.

Tarımsal Sanayinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Malatya’ya gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı heyeti İstanbul Piliç firmasını ziyaret etti.

Tarımsal Sanayinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyetinden Takım Lideri Takafumi Ueda, Planlama ve İş Birliği Sorumlusu Sumire Doi, İzleme ve Değerlendirme Yetkilisi Shiro Otomo ile Uzman Minami Yamaguchi'yi üretim tesislerinde ağırlayan İstanbul Piliç Şirketler Grubu Genel Müdürü Fatih Kaçmaz, tesisler ve üretim hakkında bilgiler paylaştı.
Toplantıda, tarımsal sanayi sektöründe markalaşmanın sağlanması, ürün çeşitliliğinin artırılması ve katma değerli ürün üretilmesini hedefleyen projenin ilimizde ve üretim tesislerinde uygulanabilirliği konusunda istişarelerde bulunduğunu ifade eden Kaçmaz, “6 Şubat depremlerinden sonra yaralarımızı hızlı bir şekilde sarmamız için çalışıyoruz. Şehrimize verdikleri desteklerden dolayı Japonya heyetine teşekkür ederiz.” dedi.

JICA Takım Lideri Takafumi Ueda, gıda sektöründe yıllardır hizmet veren İstanbul Piliç’e övgüler düzdü. Ueda, “Teknolojinin ve robotik sistemlerin hijyenik bir gıda ürününün elde edilmesi için harmanlanıp kullanılması çok güzel. Geleneksel Türk dönerinin endüstriyel olarak organik bir şekilde dünyaya ihraç edilmesini takdirle karşılıyorum” dedi.

Kırmızı etin işlenmesi noktasında bölgedeki hayvancılığa da katkı sağlandığını öğrenen JICA heyetinden Planlama ve İşbirliği Sorumlusu Sumire Doi, “Bölge hayvancılığın gelişmesinde katkınız yadsınamaz. Ayrıca bu bölgedeki kırmızı etin lezzetini dünyaya ulaştırmanız ülkeniz ihracatına büyük katkı sağlamaktadır” diye ifade etti.

Bakmadan Geçme