İnsan kaçakçılığından kadro kaçakçılığına

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur'un özel haberiyle ülke gündemine oturan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın eşinin istisnai kadrodan memur yapılmasına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tepki gösterdi.

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’un özel haberiyle ülke gündemine oturan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşinin istisnai kadrodan memur yapılmasına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın eşinin Aksaray Valiliğinde istisnai memur yapıldığı iddialarının en az gri pasaport skandalı kadar vahim olduğunu belirtti. Ağbaba “Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin; doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin!” ifadelerini kullandı.

İsmi tüm Türkiye'de Gri Pasaport Skandalı ile gündeme gelen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın bu kez de eşini hülle yoluyla devlet memurluğu olarak bilinen "İstisnai Kadro"dan memur yaptığı iddia ediliyor.

HALK DEPREMLE UĞRAŞIRKEN, BAŞKAN KARISINI MEMUR YAPMAKLA UĞRAŞIYORMUŞ
Çınar'ın eşinin KPSS’ye girmeden Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne işe yerleştirildiği, Aksaray’a hiç gitmeden mesaide görüldüğü, bir süre sonra memur kadrosunu aldığı,  23.08.2023 tarihli Bakanlık Onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünde VHKİ kadrosuna naklen atandığı, 31. 08. 2023 tarihinde Aksaray Valiliğinden ilişiğini keserek Malatya Valiliğinde göreve başladığı belirtiliyor. Mesleği “Gıda Mühendisi” olan Çınar’ın sınavsız bir şekilde memur yapılmasını sert sözlerle eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Milyonlarca genç KPSS’ye girip memur olma hayali kurarken, KPSS birincileri mülakatlarda elenirken, ataması yapılmadığı için insanlar intihar ederken, üniversite mezunları TYP kapsamında temizlikçi olmaya bile razıyken AK Partili Yeşilyurt Belediye Başkanının eşini hülle yoluyla memur yapması hem vicdansızlık hem de utanmazlıktır. Malatyalılar depremin çilesini çekerken, Yeşilyurt belediyesinden destek beklerken, başkan Çınar karısını memur yapmakla uğraşıyormuş. Yeşilyurt belediye başkanında biraz utanma duygusu varsa derhal istifa eder ” dedi.

BUNUN ADI TALAN DÜZENİ 
AK Parti iktidarlarında bu ve buna benzer binlerce örnek yaşandığını belirten Veli Ağbaba, “Bunun adı talan düzeni. Bal tutanın parmağını yaladığı düzen. Eşine, dostuna, çocuklarına kamunun tüm kaynaklarının peşkeş çekildiği dönem. Ar damarı çatlamış insanların düzeni. Mehmet Çınar’ın eşi AK Parti Genel Merkezinden habersiz bu işi yapabilir mi? Çınar'a kadro veren, belki de hiç yüzünü görmediği halde her ay maaş almasına ses çıkarmayan Aksaray Valisi, yukarıdan! Emir almadan bu işlemi yapabilir mi? Yapılan usulsüzlük AK Parti için sıradan, normal ve doğal olaylardan biri. Nasıl ki tüm Dünyaya Malatya ismini kara bir leke olarak duyuran Gri Pasaport skandalını görmezden geldikleri gibi bu skandalın da üstünü kapatmaya çalışacaklar. Her kim ki hak yiyerek, torpille hak etmediği bir yerlere getiriliyorsa haram zıkkım olsun. Bu yaşananları Malatya halkının vicdanına havale ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi’nin dillere destan skandallarında olduğu gibi bu konunun da peşini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 5
Maatya liya cevap 08 Eylül 2023 16:09

Selahattin damdan atlarsa cinarda mi atlayacak Selahattin cehenneme gidecek cinardami gidecek yani niye yolsuzluğu kul hakkını mesrulastirmaya calisiyorsun??? Sanada Allah akıl fikir versin.kimki beytulmal yiyorsa zaten hem bu dünyada hem ahirette hesabına verecek kim makam ve mevki in getirdiği rantı yiyorsa Allah onunda belasını versin! Mehmet çınar başkan olmadan önce niye memur yaptiramamis? 350 bin nüfuslu ilçenin hakkını yemektir bu Allah'a hesap verecek Selahattin de verecek cinarda verecek kim bunlar gibi yaptıysa onlarda verecek

Aydın 08 Eylül 2023 14:04

Mehmet Çınar personelin maaşına gelince deprem parasını ödemeye gelince müslümansın hanımını memur ettiğin zamanda din mi değiştiriyorsun kıblen neresi belli değil huzur Hakkı’da bağlarsın yarın hanımına

Mağdur 08 Eylül 2023 11:48

Yeşilyurt belediyesinde Çınarın Bir hükmü Yok Muzaffer at koşturuyo. Mızaffer deyip geçmeyin miras malını kendine vermediler diye yeğenlerini işten çıkaran biri personelin maaşına göz diken biri Allah’ın hesabı büyük olur inşallah

Malatyalı 08 Eylül 2023 10:48

Vakti zamanında Selahattin Gürkan belediye başkanı olduğu belediyeye oğlunu almıştı hatta bazı söylemler yiyenlerinide almış, Selahattin Gürkan istifa ettimiki şimdi Mehmet Çınar istifa etsin, o zaman nerelerdeydiniz?

Sevgili mahir 07 Eylül 2023 23:27

Mahir bunlarin pisliklerini dökmekten milleti bilgilendirmekten sakın geri durma helal olsun sana işini layıkıyla yapan tek adamsın Malatya'da! Sen bu süper başkan çınarın bir adamı var oda ithal elazigdan MIZAFFER o bı konussa yada konusturulsa lagamin başını o tutuyor neler neler çıkarda daha bunlar devede kulak deildir gel Gorki yine parti bunları aday yapaki sende göresin

Bakmadan Geçme