İnönü Üniversitesi'nden skandal karar!

İnönü Üniversitesi, depremde ailesini, arkadaşlarını ve evini kaybeden formasyon öğrencilerinden kayıt yenileme parası istedi.

İnönü Üniversitesi, depremde ailesini, arkadaşlarını ve evini kaybeden formasyon öğrencilerinden kayıt yenileme parası istedi.

6 Şubat depremlerinden sonra tahminlere göre 600 bin kişinin şehirden ayrıldığı, çoğu Malatyalının yakınlarını, komşularını kaybettiği bir ortamda İnönü Üniversitesi bir skandala imza attı.

BİRGÜN gazetesinden Gökay Başçan’ın haberine göre İnönü Üniversitesi, 16 Mart’a kadar formasyon öğrencilerinin harç paralarını yatırmalarını istedi.

UTANMADAN PARA İSTİYORLAR
Birçok arkadaşının enkaz altında kaldığını ve bir kısmının da tedavilerinin sürdüğünü belirten Filiz Demir, üniversiteye tepki gösterdi: ‘‘Benim gibi 800 yakın arkadaşım da Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alıyorduk. Deprem sonrası yakınlarımızı, ailelerimizi, evlerimizi kaybettik. İnönü Üniversitesi bizden utanmadan formasyon 2’nci dönem paralarını istiyor.’’

Maraş merkezli peş peşe gelen depremlerde en çok etkilenen illerden biri Malatya oldu. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre kentte 3 bin 103 bina yıkıldı, 18 bin 29 ağır hasarlı ve 2 bin 29 orta hasarlı binanın tespit edildi. Acil yıkılacak bina sayısının ise 494 olduğu belirtildi.

Kentte hâlâ barınma başta olmak üzere birçok sorun sürerken Malatya İnönü Üniversitesi skandal bir karara imza attı. Üniversite yönetimi, 18 Mart’ta başlayacak bahar döneminin ücretinin üniversite hesabına yatırılması gerektiğini belirtti. En geç 16 Mart’ta yatırılması gereken ücretlere ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Sertifika ve Kurs Programları’nı kapsamadığına dikkat çekildi. Formasyon öğrencileri kendilerinin sertifika ve kurs programı kapsamında değerlendirilmesine tepki gösterdi.

ARKADAŞLARIMIZ ÖLDÜ
Birçok arkadaşının enkaz altında kaldığını ve bir kısmının da tedavilerinin sürdüğünü belirten Filiz Demir, üniversiteye tepki gösterdi: 

‘‘Benim gibi 800 yakın arkadaşım da Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alıyorduk. Deprem sonrası yakınlarımızı, ailelerimizi, evlerimizi kaybettik. İnönü Üniversitesi bizden utanmadan formasyon 2’nci dönem paralarını istiyor.’’

“Kimisi şehri terk etmek zorunda kaldı kimisi çadırda yaşıyor” diyen Demir, staj sürecinin de belirsiz olduğuna dikkat çekti. Derslere girecek tüm ekipmanlarının enkaz altında kaldığını belirten Demir, “İnsanlara dersler online olacak diyorlar ama benim mesela bilgisayarım yok. Alamadım depremde evden. O esnada aklıma bilgisayar gelmedi derslere nasıl katılım sağlanacak muamma” ifadelerini kullandı.

Birgun.net’te yayınlanan haberi bu linkten okuyabilirsiniz:

https://www.birgun.net/haber/harc-parasinin-pesine-dustuler-424083

BİRGÜN- KAYISI HABER

Yorumlar 8
Sedat Aksay 18 Mart 2023 15:57

Mehmet Çınar, Selahattin Gürkan ve öncekileri yargılanmadan Akp benim gözümde yıkılan binaların sorumlusudur.

ÜNSAL 14 Mart 2023 18:50

Akp milletvekillerinin peşinden koşmaktan başka bir işe yaramayan sözde rektörden de bu çapsız iş beklenirdi zaten . Ar damarı olsa utan derdim ama belliki yok .

Çokomünist 13 Mart 2023 00:06

Sayın rektör bu kadar çapsızlığın ardından milletvekili adayı yapılır artık. Çünkü başarısızlığı ödüllendirmek gelenek haline geldi güzel Malatya'mda.

İnönü mağduru 12 Mart 2023 01:38

Biz 3. Sinif öğrencisiyiz bizede iade edilmedi kayıt yenileme ücretleri sadece formasyon değil

İnönüde formasyon alan mağdur genç 09 Mart 2023 18:03

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bu bölgedeki öğrenciden ücret alınmayacak dendi. Ama bizleri dahil etmediler. Bizler de aynı şeyleri yaşadık,kayıplarımız ortak. Yek dert döner sermaye. Sesimize ses olduğunuz için teşekkürler

Formasyonzede 09 Mart 2023 17:59

Bizi döner sermayeye müşteri olarak görüyorlar. Müşterinin velinimet olduğu ülkemizde o kadar bile değerimiz yok gerçi de...

Naif 09 Mart 2023 17:51

Ahmet kızılay milletvekili olmak için uyguladığı memnuniyet politikasını burada da uygulasın.... uyduruk uzaktan eğitimle diploma dağıtma politikası gibi... Hele bir milletvekili adayı olsun, nelerle karşılaşacak göreceğiz... neler olacak göreceğiz...yakından izlemeye devam ediyoruz...

Hasbi 09 Mart 2023 13:13

İnşaallah bu molozları derelere doldurup, sonra da oraları imara açmazlar... Ama görünen o ki bunu yapacaklar gibime geliyor.... Molozları şu anda derelerin çok olduğu fırıncı köyünün yakınında bir düzlüğe ayıklama için yığıyorlar... Millet adına bunun takipçisiyim... Ordaki molozların toplam hacmini de uzaktan fotoğraflama yöntemiyle hergün takip ediyorum... O molozlar derelere taşındığı anda, belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulunacağım...

Bakmadan Geçme