Gazetecilerin hür olması için…

Marmaris Belediyesi öncülüğünde bu yıl 3'üncsü düzenlenen 'Anadolu Buluşması- Yerel Medya Çalıştayı' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başladı. Programa katılan MGTC Başkan Yardımcısı Mahir Temur, 'Gazetecilerin hür olması için tüm gazeteci örgütlerinin mücadele vermesi lazım' dedi.

Marmaris Belediyesi öncülüğünde bu yıl 3’üncsü düzenlenen ‘Anadolu Buluşması- Yerel Medya Çalıştayı’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Programa katılan MGTC Başkan Yardımcısı Mahir Temur, “Gazetecilerin hür olması için tüm gazeteci örgütlerinin mücadele vermesi lazım” dedi.

Ülke genelinden yaklaşık 60 ilden 300 gazetecinin katılımıyla Anadolu Buluşması kapsamında Yerel Medya Çalıştayı Marmaris İçmeler’deki bir otelde başladı.  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir” sözünün sloganlaştığı çalıştayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Hüsniye Karakoyun, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cem Kaytan, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile beraber 60 ilden birçok gazeteci ve gazeteci örgütü katıldı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) başkan yardımcıları Mahir Temur, Cem Parlak ve yönetim kurulu üyesi Umut Bozkurtoğlu’nun da katıldığı Yerel Medya Çalıştayı’nda, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Denetimi, Televizyon Gazeteciliği, Avrupa’da Yerel Basın İşleyişi, Gazeteciliğin Örgütlenmesi, Basın Yasası, İnternet Gazeteciliği ve Basın Özgürlüğü, Sansür gibi konular konuşulacak.

Programla ilgili bilgiler paylaşan Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur, bu kadar yüksek katılımlı bir çalıştayın çok faydalı olduğunu söyledi. Temur, “Marmaris Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen çalıştaya Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti adına katılım sağladık. Burada birçok ildeki gazeteci arkadaşlarımızla konuştuğumuzda sorunlarımızın aynı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla çözümlerimiz de aynı” dedi.

Basın etik kurallarının öneminden bahseden Mahir Temur, “Geldiğimiz noktada bir kamu hizmeti gören gazetecilerin basın etik kurallarını mutlaka ihlal etmemesi gerekir. Bu ihlallerden sonra gazetecilerin hür olması için tüm gazeteci örgütlerinin mücadele vermesi lazım” diye ifade etti.

Yorumlar 1
Hakim 07 Ekim 2023 21:28

Sizin gazeteciler dediğiniz bazıları tam militan.bu muhalefetin düştüğü durum ülkemizin en büyük siyasi buhranlarına sebep vermekte.muhalefetin rezilliği bitmez

Bakmadan Geçme