Er: Vatandaş üşüdüğü için ayrıldı

AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Erdoğan'ın Malatya mitingini değerlendirdi: Havanın soğuk olması sebebiyle vatandaş üşüdüğü için ayrıldı.

AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Erdoğan’ın Malatya mitingini değerlendirdi: Havanın soğuk olması sebebiyle vatandaş üşüdüğü için ayrıldı.

Sami Er, gazetecilerden gelen depremden kalıcı konutlara, trafikten çevre kirliliğine kadar birçok soruya belgeleriyle cevap verdi

“Polemiklere girmeyeceğim”
Yayında gelen soruları cevaplarken, bu süreçte vatandaşın beklentisinin icraat olduğuna vurgu yapan Sami Er, basit siyasi polemiklerin Malatya’ya bir şey katmayacağını, yapılması gerekenin Malatya için çalışmak olduğuna dikkat çekti. 

“31 Mart akşamı en doğru ankete ulaşacağız”
Gazetecilerin “anket yaptırıyor musunuz” sorusuna ise Er, “Biz düzenli olarak araştırma yaptırıyoruz ama seçim anketi olarak değil vatandaşımızın Malatya’ya dair beklentililerini görmek için yaptırıyoruz” diyerek cevap verdi. Yaptırdıkları anketlerde açık ara önde olduklarını vurgulayan Sami Er, 31 Mart akşamı tüm Türkiye’nin en doğru ankete ulaşacağını paylaştı.

Miting Günü Soruldu
Yayında gazeteciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı mitingin yeterince kalabalık olmadığını vurguladı. Er, miting programının birkaç saat sarktığını ve havanın soğuk olmasıyla sebebiyle vatandaşın üşüdüğü için alandan ayrıldığını dile getirdi. 

“Söğütlü Cami yerinde inşa edilecek”
Vatandaşın sürekli tartıştığı konuların başında gelen Söğütlü Cami’nin yerinin değişip değişmeyeceği gecenin tartışılan konulardan biri oldu. Sami Er, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’ye sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Söğütlü Cami ile ilgili soru sorduğunu bakanın ise bu konuyla ilgili “Bu işin sahibinin Sami Er, o ne derse o olacak” dediğini aktardı. Er, yayında net bir şekilde Söğütlü Cami’nin kendi yerinde inşa edileceğini kamuoyu ile paylaştı.

Bakmadan Geçme