ER TV saldırıya uğradı

Malatya'da yayın yapan ER TV'nin dün gece saatlerinde kabloları kesildi. 12 saat boyunca yayın verilemezken emniyet ekiplerinin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Malatya’da yayın yapan ER TV’nin dün gece saatlerinde kabloları kesildi. 12 saat boyunca yayın verilemezken emniyet ekiplerinin soruşturma başlattığı öğrenildi.

ERTV adına basın açıklamasını okuyan ERTV Programcısı Hülya Kaya şu ifadeleri kaydetti:

“Değerli meslektaşlarımız ve kıymetli izleyicilerimiz;
Televizyonumuz 9 Kasım Perşembe gece yarısından itibaren kalleşçe bir saldırıya maruz kalmış, yayınımızın yerelden ulusala, Malatya’dan dünyaya ulaşmasını sağlayan teknik alt yapı kabloları kesilmiştir. Televizyonumuzdan gece 3’ten şu saatlere kadar yaklaşık 12 saattir yayın verilememektedir. Tahrip edilen alt yapının Telekom ve Televizyonumuz ekiplerinin özverili çalışmasıyla en kısa zamanda giderilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; kesilen halkın özgür sesi ERTV’nin kabloları değil, milyonlarca Malatyalının sesidir. 6 Şubat depremlerinden bu yana zorlu şartlar altında vatandaşların ve şehrin sorunlarını objektif bir yayıncılık anlayışıyla ekranlara getiren, her koşulda Devletinin ve Milletin yanında yer alan yayın politikası ile ERTV’ye yapılan bu alçak saldırı en hafif tabirle halkın haber alma özgürlüğüne vurulan bir darbedir.

 

Yaşanılan bu çirkin hadise emniyet başta olmak üzere ilgili makamlara aktarılmış olup, gerekli inceleme ve soruşturma süreci devam etmektedir.
Olayın failleri, arkasındaki kirli menfaat çeteleri ve baronlar ortaya çıkana kadar sürecin yine sizler adına yakından takipçisi olacağımızı belirtiyor, gece yarısından bu saate kadar destek mesajlarıyla yanımızda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Yorumlar 1
Y.B. 10 Kasım 2023 00:38

Geçmiş olsun,hırsızların, yolsuzluk yapanların, rüşvet yiyenlerin açıklandığı, halkın yanında hakça duran,başta Hülya KAYA hanımefendi olmak üzere tüm ERTV çalışanlarına geçmiş olsun, yanınızdayız, yılmayın doğruları söylemeye devam edin.

Bakmadan Geçme