Elazığ Kürsübaşı Gecesinde müzik ziyafeti

Elazığ Baskilliler Derneği tarafından Neşve Kafe'de düzenlenen Kürsübaşı Gecesine Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Baskilliler Dernek Başkanı Yunus Görgün, amaçlarının Elazığ-Malatya arasındaki kültürel dostluğu pekiştirmek olduğunu söyleyerek “Bu gibi geceler bizlerin bir araya gelmesine ve dostlukların pekişmesine bir vesile oluyor. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak için, onların canlı tutulması gerekiyor. Kürsübaşı geleneği de UNESCO tarafından koruma altına alınan önemli bir kültür değeri. İstedik ki bu gelenek unutulmasın, kulaklarımızda güzel nağmeler olarak saklı kalsın. Emeği geçenlere ve gecemize şeref veren tüm davetlilerimize destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Yunus Görgün’ün konuşmasının ardından Elazığ Kürsübaşı ekibi, davetlilere Elazığ ve Malatya yöresinden müzik ziyafeti sundu.

Yorumlar 4

Bakmadan Geçme