Depremi fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu sert konuştu: İran'dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var. Malatya'ya ihanettir bu, Malatya kayısısına ihanettir bu. Hepsini biliyoruz, depremi kendisine fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz. Kimse yapılanların kendilerine kar kalacağını bilmesin.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu sert konuştu: İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var. Malatya’ya ihanettir bu, Malatya kayısısına ihanettir bu. Hepsini biliyoruz, depremi kendisine fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz. Kimse yapılanların kendilerine kar kalacağını bilmesin.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,  “Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz. Vatandaşımızı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz. Vatandaşımızı hor gören, dinlemeyen, yapılıyormuş gibi yapan ne kadar bürokrat varsa, kaymakam varsa Pazartesi günü bavulunu toplayıp çekip gitsin.” dedi.

MHP Malatya İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresinde konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,  Malatya gündemine ilişkin açıklamalar da bulundu. 

-“Malatya yapı stoku zarar gören ikinci il”

Fendoğlu, “Deprem stokunda en fazla zarar gören ikinci il Malatya’dır. MHP olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatları ile oluşturulan "Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti' ile yaptığımız inceleme de  yüzde 38 ile Hatay’ın yapı stoku gitmiş vaziyette, yüzde 31.9 ile Malatya yapı stokunu kaybetmiş durumda. Malatya ikinci il. Kahramanmaraş yüzde 30 ile üçüncü sırada, Adıyaman yüzde 29 ile dördüncü sırada.” dedi.

-“O şartlar altında fotoğraf çektirip gidenleri de gördüm”

Deprem sırasında sosyal tesisi olan bazı kurumların vatandaş bir sıcak çorba bile ikram etmediğini de not edildiğini belirten Fendoğlu, “Deprem döneminde devletimiz, askerimiz, belediyelerimiz, STK’larımız tüm birimleri ile sahadaydı. Eksik var mı, var. O şartlar altında fotoğraf çektirip gidenleri de gördüm. Depremden 15 gün geçtiği halde sosyal tesisleri ile övündükleri halde çorba kaynatmayanları da gördüm. Bunu tarihe not ettim.” diye konuştu.

-“Esnafa Şeker Fabrikasını arkasına git diyemezsiniz”

Malatya’da esnafların konteyner taleplerini mutlaka karşılanması ve eski işyerlerine konteyner koymak isteyenlere de yardımcı olunması gerektiğini de belirten Fendoğlu şunları söyledi, “Esnafımıza konteyner vermek mecburiyetindeyiz. Esnafa, Şeker Fabrikasının arkasına, Karakavak’a git diyemezsin. Mümkünse yerinde konteyner vereceksiniz. Esnafımızı Malatya’da ayağa kaldıramazsak, biz Malatya’da göçü önleyemeyiz.  Devletin konteynerini alıp bir başkasına kiraya veren aç gözlülerinde elim iki yakasında olacak.  Tüm esnaflarımızın taleplerini karşılamak zorundayız. Şeker Fabrikasının arkasında, Beydağı’nın tepesinde konteyner olmaz.” 

-“Vatandaşı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz”

Malatya’daki en büyük sıkıntılardan birisisin bürokrasi olduğunu belirten Fendoğlu şöyle devam etti; , 
“Malatya’daki sıkıntımız, Malatya’daki bürokrasi yapıyormuş gibi görünmesidir. Liyakat sahibi insanlar görev başına gelmediği müddetçe Malatya’daki süreç uzar.  Biz çözüm odaklı çalışmak istiyoruz. Çözümün sağlanması içinde yetkili bürokrasinin de sağlıklı çalışması lazım. Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz. Vatandaşımızı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz. Vatandaşımızı hor gören, dinlemeyen, yapılıyormuş gibi yapan ne kadar bürokrat varsa, kaymakam varsa Pazartesi günü bavulunu toplayıp çekip gitsin. 

-“İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var”

Malatya kayısısı üzerinden de oyun oynanmakta olduğunu belirten MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, “İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var. Malatya’ya ihanettir bu, Malatya kayısısına ihanettir bu. Hepsini biliyoruz, depremi kendisine fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz. Kimse yapılanların kendilerine kar kalacağını bilmesin.” dedi.

-“Cumhur İttifakı olarak Malatya genelinde en iyi adaylarla çıkacağız”

Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde başaralı olacaklarını belirten Fendoğlu, “31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Malatya genelinde en iyi adaylarla çıkacağız. En seçkin, en kaliteli adaylarla çıkacağız. Hekimhan ve Arapgir Belediyelerini de alacağız.” dedi.

Yorumlar 4
Erol 25 Eylül 2023 10:45

kral hiçbir şey bildiğiniz yok, demogoji yapmayın. bilirseniz lütfen açıklayın, sürekli bi gizem sürekli bi 007 halleri.

VEKİLİM RAMAZAN OZCAN HABERİ YOK! 24 Eylül 2023 23:07

Sayın vekilim Ramazan Özcan Yaptığı aciklamada yuvarlak komusmus! siz net konuusmussunuz? Bu şehre bu şehrin ciftcisine ihanet eden onu kollayan onla iş tutan Ne kadar namussuz varsa Açıklanacak! Öyle seçime gidilecek? İHANETİN AFFİ YOK! KİMSE CEZASİNİ CEKECEK ! Yok Öyle 2 dolara mal getirip burda harmanlayıp 11 12 13 dolara yurt dışına mal satmak! RAMAZAN OZCAN BU İDDALARİ CİKİP ACİKLAYACAK MALATYA KAMUOYUNA DETAYLİCA QCİKLAYACAK!!!!!

Memleket Sevdalısı 24 Eylül 2023 21:40

Sekiz ayda 1 tane konut teslim edilmemiş, bırakın konut teslim etmeyi konutlarını kaybeden vatandaşlara ne olacagi bile belli değil, şehri terk edip giden ve konutu sağlam olan nice kişiler evlerini asgari ücretin çok üstünde fiyatla kiralamaya çalışıyor daha birçok anlatılamayan ifadeler varken, milletin olduğu yerde değil milletin olmadığı yerde vekilliginizi yapın.

Malatya 24 Eylül 2023 20:52

Yenimi aklına gelmiş bugüne kadar neredeydin dememezlermi adama pardon 8 ay geçti yoksa bu gidiş seçim yatırımı mı

Bakmadan Geçme