• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı

Güçlü bir Meclis vurgusu yapan Erdoğan, güçlü Meclis'in Cumhurbaşkanının şu anki hükümet sisteminden çok daha hızlı karar alınması sonucunu doğuracağını belirtti. Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı. 'Başkan yardımcısı sayısı üç de olur dört de olur' dedi

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV ve Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik Öztarhan'ın sorularını yanıtladı. 

Erdoğan ''Siyasete gençlikten itibaren başladım. Partimizi kurduktan itibaren durmaksızın çalıştık. Kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği çok açık görünüyor" dedi.

Konya ve Aksaray mitingleri yapacağını aktaran Erdoğan, en büyük anket sonucunun meydanlar olduğunu söyledi. Güçlü bir Meclis vurgusu yapan Erdoğan, güçlü Meclis'in Cumhurbaşkanının şu anki hükümet sisteminden çok daha hızlı karar alması sonucunu doğuracağını belirtti .

Güven ile istikrar vurgusu yapan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçileceği ancak yeterli çoğunluk alamayacağı yorumu sorulunca ''Milletime güveniyorum. Kongrelerde hem salonda hem salon dışında adeta miting gibi. Kongrelerin arkasından nabzı yokladım şu anda halkımın milletimin bize olan alakası kongrelerde de bambaşkaydı. Şimdi kampanyaya başladık. 6. ilimizi yaptık Maşallah, meydanların dili yalan söylemez'' cevabını verdi.

İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?

Erdoğan, ''İttifak sadakatini bundan sonraki süreçte sürdürmek önemli bu sadakate değer veriyorum, koruyacağımıza inanıyorum'' dedi.

''MHP'nin bize bizim MHP'ye ihtiyacımız var, bir kırılma olursa milletimiz kaybeder'' diyen Erdoğan, ''Cumhur ittifakını güçlü şekilde sürdürmemiz lazım" dedi. MHP'li isimleir Bakanlar Kurulu'nda görür müyüz sorusuna Erdoğan, "Meclis aritmatiği" cevabını verdi. Erdoğan ''Belki tamamen dışardan olabilir, sayı yeterse AK Partili arkadaşlarımız da MHP'li arkadaşlarımız da yer alabilirler'' cevabını verdi.

''BİRİNCİ TURDA BİTECEĞİ KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA AÇIK''

Oy oranı çıtasının artmış olması konusu sorulunca Erdoğan ''Ben inanıyorum ki bu 50+1 konusu bundan sonraki süreçlerde Türkiyede birçok siyasi partiyi de bu seçimlerden sonra bir kenara koyacaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuoyu araştırmalarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Birinci turda biteceği burada çok açık, net görünüyor. Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu" dedi.

Bakmadan Geçme