'Bir su indirimi yapmaktan aciz olan MASKİ…'

Ahmet Çakır döneminde tartışma konusu olan Kernek Meydanı, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projesiyle yine gündeme geldi.

Ahmet Çakır döneminde tartışma konusu olan Kernek Meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesiyle yine gündeme geldi. Tartışma konusu olan Kernek Meydanı Projesi için açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Yıldırım, “Bir su indirimi yapmaktan aciz olan Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bugün milyon dolarlık son derece gereksiz bir projeyi nasıl uygulamak istiyor gerçekten hayret ediyoruz” dedi.

Ülkemizin ve bilhassa dünyanın içinden geçmiş olduğu bu zor dönemde halkın yerel idarecilerden beklentisi; esnafın, işçinin ve emekçinin menfaatine icraatlar yapmasıdır diye ifade eden Yıldırım, “Ancak gel gelelim bu maddi destekleri halka ulaştırmak yerine Büyükşehir Belediyesi bu maddi kaynakları lüzumsuz noktada kullanmak için adeta yarış yapıyor” dedi.

“HER GELEN BELEDİYE BAŞKANI”

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’nin hazırlamış olduğu proje ile yeniden Kernek Meydanı düzenleme çalışması başlattığını aktaran Bilal Yıldırım, “Her gelen belediye başkanının geleneksel hale gelmiş Kernek Meydanı projesi yeni bir icraat değil ancak ve ancak israftır. Daha geçtiğimiz günlerde pandemi dönemi için halkımıza ve esnafımıza bu zor dönemde su indirimi yapmasını talep ettiğimiz MASKİ, bizim talebimizi giderleri bahane göstermiş ve su indirimi yapmamıştır. Ancak aynı MASKİ bugün milyonlarca liralık projeyi belediyeye sunuyor. Bir su indirimi yapmaktan aciz olan Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bugün milyon dolarlık son derece gereksiz bir projeyi nasıl uygulamak istiyor gerçekten hayret ediyoruz” dedi. 

“İCRAAT YAPIYORMUŞ GİBİ GÖSTERME ÇABASI”

Kernek Meydanı’nı defaatle yenilemenin ne anlamı var diyen Bilal Yıldırım, “Bu yenileme ancak ve ancak icraat bulamayan yönetimlerin icraat yapıyormuş gibi gösterme çabasından başka bir şey değildir. Buraya yapılacak yatırımları önce bu meydana çıkan yolların selameti için kullanılması daha iyi olmaz mı? Milli servetimizi beton çimento politikası ile israf etmeyiniz. Kernek Meydanı bugün gayet modern bir görüntüye sahiptir. Bunca yıldır Kernek Meydanını yıkıp yeniden yapmak bunca yıldır bu şehri yönetenlerin utanç vesikasıdır. Eğer bizlerin yapıcı onarıcı muhalefet anlayışıyla yaptığımız bu uyarıları kulak ardı ederseniz sizlere naçizane tavsiyemiz şudur ki; iş makinalarınız Kernek Meydanına çıkan yolları kullanmasınlar olacaktır. Zira o bozuk yollardan geçen araçlarınız yamalı bozuk asfalt sebebiyle zarar görecektir. Bu yap-boz projeler ile görüyoruz ki suret değişir ancak fıtrat aynı fıtrattır. Dün Ali idi bugün Veli” dedi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım’ın basına gönderdiği yazılı açıklama şu şekilde tamamlandı:

“Bizler Yeniden Refah Partisi olarak harcanması planlanan bu miktarı daha elzem ve daha öncelikli projelere ayrılmasını tavsiye ediyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğu yollarla övünen Büyükşehir Belediye Başkanı için bu bozuk yollar, bu alternatifsiz yollar, bozuk kaldırımlar yakışmıyor. Derhal, ivedilikle içler acısı durumda olan bu yolların Kernek Meydan Projesinden daha önemli olduğunu düşünüyor ve tavsiyelere kulak verip gereğinin yapılmasını halkımızın menfaati için talep ediyoruz”

Kayısı Haber

Yorumlar 2
maski 20 Ocak 2021 09:44

bu kernek projesini niçin MASKİ yaptı? bu projeyi Genel Müdürü Yaşar KARATAŞ hangi akrabasına verdi? Projenin çok kötü hazırlanmasından dolayı mühendisler imzalamadılar, bu sebepten baskı yapıldı mı? Birim değişikliği yapıldı mı? Personeller Belediye'ye gönderildi mi? Proje düzgün olmayınca MASKİ Kendi mühendislerine Projeyi yeniden çizdirdi mi? Parayı da Yaşar KARATAŞIN Akrabasına verildi mi yoksa Personele ikramiye mi verildi? Burayı İncelerseniz çok koku çıkar. Yazık 3 sene önce yapılan yer şimdi tekara yapılıyor niye? Çünkü Birilerin arpası azalmış.... Sadece bu sebepten

Hasan 20 Ocak 2021 00:03

Çok şükür şu şehirde doğruyu cesurca söyleyen birirleride varmış.

Bakmadan Geçme