Beton fiyatları çevre ille göre yüzde 30 fazla

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en fazla hasar alan illerin başında gelen Malatya'da yıkımların yavaş ilerlemesi, valilik kararına rağmen ayrışımın halen yerinde sürüyor olması, beton fiyatlarında ki aşırı yükseklik...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en fazla hasar alan illerin başında gelen Malatya’da yıkımların yavaş ilerlemesi, valilik kararına rağmen ayrışımın halen yerinde sürüyor olması, beton fiyatlarında ki aşırı yükseklik, işletmelerin kalifiye eleman eksikliği, esnafın bitmeyen sorunlarını masaya yatıran Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak “Malatya’ya ve Malatyalıya ihanet ediliyor” dedi.

Başkan Şarlak depremler sonrası birçok kesimin ve kendilerinin de sürekli olarak dile getirmesine rağmen yıkımların yavaş ilerlemesinin Malatya için kaçırılan bir fırsat olarak değerlendirdi. 

“Gecikilen Her Gün Malatya İçin Tehlike”
Şarlak, depremlerden en fazla etkilenen illerin başında gelmemize rağmen yıkımın yavaş ilerlemesi ve halen firmaların ayrışımı yerinde yapmasının Malatya’ya ve Malatyalıya ihanet olduğunu belirterek “Gecikilen her gün Malatya için tehlikeye dönüşmekte çünkü gecikilen her an bir kişinin daha geri dönmemek üzere Malatya’dan ayrılması demek. Depremler sonrası aradan geçen 7.5 ayda birçok firma işgücünü kalifiye eleman anlamında kaybetti. Bu kişileri getiremediğimiz gibi yıkımların yavaş sürmesi ve belirsizliklerin devam etmesi Malatya’dan insanlarımızın kaçmasına ve fiyatların maalesef ki artmasına neden olmaktadır. Sayın Valimiz geldiği gün itibariyle hızlı hareket etmesine rağmen firmaların halen ayrışımı enkaz bölgesinde yapması insanların sağlığını da tehlikeye atmaktadır” şeklinde konuştu.

“Malatya’ya İhanettir” 
Başkan Şarlak, Beton fiyatlarına dikkat çekerek özellikle şehrin önde gelenleri Sayın Valimiz başkanlığında bir an evvel el atılmalı ve yaptırımlar yapılmalıdır diyerek “Çevre illerle bir kıyaslama yaptığımızda beton fiyatlarının % 25 – 30 oranında yüksek bir fiyattan satılması Malatya’nın mizacına yakışmamaktadır. Zira Malatya’mız dışarıda çok methedilen bir memlekettir. TOKİ ve Çevre Şehircilik, işi yapan firmaların Malatya esnafıyla iş yapmak arzusu karşısında hemşerilerimiz yüksek fiyatla mukabele etmektedir. Bu husustan vazgeçilmelidir. Fiyatların bu şekilde artış göstermesi Malatya’ya ihanettir. Malatya’da ikamet edecek insanlar için bu olay maalesef iğneden ipliğe her ürünün zamlanması demektir. Türkiye Yüzyılını inşa ederken halkımızın ekonomik darboğazdan kurtulması ve yarınlara sağlam bakan bir Türkiye amaçlanırken birilerinin para hırsı nedeniyle vatandaş sıkıntıya sokulmaktadır” dedi.

“Deprem Bölgesinde ki Esnafa Can Suyu Olunmalı”
Esnaflarımız sıkıntılı durumda diyen Başkan Şarlak, birçok bölgeye gelişigüzel dizilen konteyner iş yerlerinin çirkin bir görüntüye neden olduğunu ifade ederek esnaflar arasında ki uçuruma da davetiye çıkardığını belirtti.

Başkan Şarlak, “Birçok bölgede altyapı eksikliği nedeniyle lavabo sıkıntısı mevcut. Ayrıca konteyner iş yerlerinin birçoğu atıl durumda bir an önce merkez enkazdan temizlenerek iş yerlerinin temeli atılmalı ve esnafın gelişimi ile Malatya’nın gelişiminin paralel olduğu unutulmamalıdır. Atıl konteynerlerden bir çarşı yapılmalı ve ivedi olarak konteynerleri depo olarak kullanılan esnaftan alınmalı ve bir alanda çarşı mantığıyla yerleştirilmelidir. Bu hem altyapı için uygun maliyet hem de kullanışlı olacaktır. Krediler deprem bölgesinde bir süre daha ertelenmeli ve esnafa can suyu olunmalıdır” diye konuştu.

Başkan Şarlak son olarak “Bu hususların devletin gerekli kurumlarıyla ve Millet Vekillerimizle sürekli istişare halinde düzeltme çabasında olduğumuzu hemşerilerimizin bilmesini isteriz.“ dedi.

Bakmadan Geçme