Atatürk'ü anma programı gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 85. yıldönümünde düzenlenen tören ve programlarla anıldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 85. yıldönümünde düzenlenen tören ve programlarla anıldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Törenin ardından Sanat, Tasarım ve Mimarlık fakültesinin hazırladığı anma programına geçildi.
Program Görsel İletişim Tasarımı ve Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Atatürk ve Cumhuriyet isimli resim ve afiş sergisi açılışı rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan Erdem ve Prof. Dr. Orhan Gündüz eşliğinde yapıldı. Atatürk konulu afişler ve Atatürk portrelerinin kara kalem resmedildiği sergi yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışının ardından Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi müzik bölümü korosunun hazırlamış olduğu anılarla Atatürk ve Müzik isimli Müzik dinletisi gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan dinletide Atatürk’ün hayatından anıların yer aldığı fotoğraflar, videolar eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Törene üst yönetim, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.


 

Bakmadan Geçme