Ağbaba Erdoğan'a seslendi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Filistin konusunda tüm insanlığı harekete geçmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  seslenerek 'İlk adımı siz atın, Malatya Kürecik'te İsrail'i korumak için kurulan Füze Kalkanı'nı derhal kapatın' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Filistin konusunda tüm insanlığı harekete geçmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  seslenerek “İlk adımı siz atın, Malatya Kürecik’te İsrail’i korumak için kurulan Füze Kalkanı’nı derhal kapatın” dedi.

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralı ve hastalardan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı.

EMPERYALİZME KARŞI DİRENEN FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ
2011 yılında kurulan Kürecik Füze Kalkanı, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık suçu olarak değerlendirilen hastane katliamı sonrası  tekrar gündeme geldi.  2011 yılından beri defalarca Füze Kalkanı önünde eylemler düzenleyen, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan üsse girmek için  izin isteyen ancak her iki bakanlıkta ‘yetkimiz yok’ dedikleri için  NATO’ya başvuran, konuyu defalarca meclis gündemine taşıyan, Kürecik’le ilgili soru önergeleri ‘devlet sırrı’ denilerek cevaplanmayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamını sert sözlerle eleştirerek “en az 500 kişinin hayatını kaybettiği , Gazze’deki hastane saldırısını ve İsrail vahşetini kınıyorum. Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen bu katliama gözlerini kapatan tüm ülkeler de en az İsrail kadar suçludur ve bu insanlık suçunun ortağıdır. Bizler emperyalizme ve işgale karşı direnen Filistin halkının yanındayız” dedi.

DÜN KÜRECİK’E İLK KEZ GİDENLER KEŞKE 2011’DE YANIMIZDA OLSAYDI!
İsrail’in hastane saldırısı sonrası Malatya’dan binlerce kişinin kalkanın olduğu Kürecik’e gitmelerini de değerlendiren Ağbaba; 12 yıldır Kürecik ‘te ABD tarafından NATO kılıfına bürünmüş  İsrail’i korumaya yönelik bir füze kalkanı olduğunu söylediklerini  belirterek, “2011’de eylemlerimize destek verilmesini istediğimizde sırtlarını dönenlerin bugün Kürecik’i hatırlamaları düşündürücü. 12 Yıldır sessiz kalıp dün Kürecik’e ilk kez gidenlere ‘Günaydın’ diyoruz. Füze Kalkanı kurulurken güçlü bir toplumsal muhalefet gösterilmiş olsaydı belki bugün başka bir tabloyla karşı karşıya olabilirdik” ifadelerini kullandı.

KURU LAFLARLA FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLUNMAZ
“Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Ağbaba; “AKP Hükümeti, kuru laflarla Filistin halkının yanında olduğunu söylemek yerine somut adımlar atmalıdır. 12 Yıldır Anadolu’nun ortasında İsrail’i korumak için kurulan bir Füze Kalkanının varlığı bile Türkiye adına utanç vericidir.Tüm insanlığın harekete geçmesini isterken harekete geçilsin Malatya Kürecik’te İsrail’i korumak için kurulan Füze Kalkanı derhal kapatılsın.” dedi

Yorumlar 1
Tip 18 Ekim 2023 21:44

Emperyalizme karşı verilen mücadele siyaset üstü bir mücadeledir zira emperyalizm kandan beslenen bir birleşimdir halkımızın kürecik üstünün kimlere hizmet ettiğini anlayıp gerçekleştirdikleri eylem Malatya halkın onurlu duruşunun sembolü olacaktır...

Bakmadan Geçme