Yeni Bakanlar Görevi Teslim Aldı

Kabine'de köklü bir değişim beklenirken dün akşam 2 bakan istifa etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti. Yeni bakanlar bugün görevi teslim aldı.

Kabine’de köklü bir değişim beklenirken dün akşam 2 bakan istifa etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti. Yeni bakanlar bugün görevi teslim aldı.

Sağlık Bakanı olarak atanan Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Fahrettin Koca'dan teslim aldı.

Devir teslim töreninde konuşan Fahrettin Koca, 2 bin 183 gün boyunca sağlık alanında çalışma yürüttüğünü belirten Koca, 2018'de göreve geldiğini anımsattı.

"GEREKLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM"

Koca, "10 Temmuz 2018’de göreve geldim. Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri, akla ve bilgiye hürmettir. Bir diğeri; dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri, buna dahil etmektir. Bundan hareketle, duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı kuşatacak, hizmet anlayışını benimsedim. Bir diğer ilkem, iletişime açık olmak, iletişim içinde kalmaktı. Prensip olarak; zamanında verilmiş cesur kararların, gereklerini yapmaya çalıştım. Şehir Hastaneleri konusundaki çabam, bunlar arasındadır." dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, "Başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz." dedi.

"ÇALIŞMAYA, KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine atanan Kurum, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabb'im üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.

Bakmadan Geçme