Yeğen kadrosuna Gürkan'dan cevap!

1 Ağustos'ta 'Gürkan yeğenini Esenlik'e genel müdür yardımcısı olarak atadı' haberimiz Türkiye gündemine yerleşmişti. Yaptığımız haberden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan cevap geldi.

1 Ağustos’ta ‘Gürkan yeğenini Esenlik’e genel müdür yardımcısı olarak atadı’ haberimiz Türkiye gündemine yerleşmişti. Yaptığımız haberden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan cevap geldi.

Kayısı Haber olarak yine haber atlatıp Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın akraba ataması yaptığını Türkiye’ye duyurmuştuk. Haberimizden sonra birçok internet sitesi yine aynı şekilde olduğu gibi haberin kaynağını vermedi.

Yaptığımız haberden sonra Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz twitter’dan Kayısı Haber’in tweet’ini retweet’leyerek yaklaşık 1,5 milyon takipçisine bu haberimizi duyurdu. Yerel internet sitelerinin yapmadığı etik kuralı Hürriyet muhabiri yaptı.

Yine aynı şekilde yaptığımız haberi görmezden gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kayısı Haber’in yapmış olduğu haberi sadece Twitter’da paylaşan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz’ı Gürkan bizzat arayarak cevap verdi.

Yine bu cevabı twitter’dan duyuran Saymaz şu şekilde tweet attı:

“Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan aradı ve şöyle dedi: ‘Bu genç, halamın torunu. Özel şirketteki ücretinin çok altında bir ücretle bize danışmanlık veriyor. Kesinlikle akraba kayırıp torpil yapmadım Hatta iştirak şirketlerinde kendiminki dahil huzur haklarını kaldırdım.’”

Hürriyet muhabirini arayan Başkan Gürkan’a sormak istiyoruz:

-Sizin için yerel basın ne ifade ediyor?
-Yakın zamanda Basın Bayramı ile ilgili hangi cümleleri kurdunuz?
-Bu hareketiniz Büyükşehir Belediyesi basın biriminin yetersizliği mi yoksa yerel basını küçümseme mi?

Haber: Mahir Temur - Kayısı Haber

Yorumlar 4
3 tane birinci derece yeğenleri özel kalemde. Memur yapti 03 Ağustos 2019 21:43

Sedat Mehmet Gürkan birde bayan bı yeğeni Battalgazi özel kalemden memur yaptı bayan yeğeni elazigdan gelip gidiyor bizim bildiklerimiz bunlar seçimden öncede borc yok dedi Battalgazi in 135 trilyon borçla bıraktı gitti seçimden önceki günde 120 tane Battalgazi belediyesine isci alıp öyle gitti öyle lafla adalet hak hukuk adamı ölünmüyor bu söylediklerimin eksiği vardır fazlası yokturdur

Kemal pamuk 03 Ağustos 2019 21:14

Haberinizin yalan olduğu iftira attığınızı kendiniz itiraf ettiniz, kamuoyu önünde özür dileyecekmisin sanal haber, kayısı haber:) !

malatyalı 03 Ağustos 2019 18:26

halaoğlu akraba değil galiba...

Orhan Gazi 03 Ağustos 2019 17:37

Tamam halanın oğlu danışman felan filan. diğer yeğenine Battalgazi de özel kalemden kadro verip. Büyükşehir belediyesine atamasını yapıp kültür müdürü yaptılar mı. O da dayısının torunu mu. İnsanlar ile kafa bulmayın. Eğer akraban sizden önce belediyede veya esenlikte çalışıyorsa tamam. Ama hepsi sizden sonra özel kalemden kadro verip getirdiyseniz. Bu liyakatı ön planda tuttuğunuz anlamına gelmez. Bu akrabaya torpil olur.

Bakmadan Geçme