Mahir Temur

Recep Bentli'yi Baskil Belediye Başkan Yardımcısı yapın!

Mahir Temur

Ülkemizde ve şehrimizde eğitim kalitesi hiçir zaman tartışılmaz çünkü eğitim ve öğretime sıra gelmez.

Mesela pat diye Milli Eğitim Müdürü değişir.

Günlerce bu atamayı konuşuruz.

Veya bir eğitim kurumunda olmayacak bir hadise yaşanır. Haftalarca konuşuruz.

Ya da üniversitelerimiz.

Biz 4 yıl Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni konuşmuştuk.

Hiçbir konuşmamızda “bilim” yoktu!

O kadar enteresan olaylar oluyordu ki ben bu köşeden “Turgut Özal Belediyesi” diye başlık atıp, siyasi atama çöplüğüne dönen belediyelerimizden bile kötü olduğunu yazmıştım.

İnönü Üniversitesi’nde bir çalışanın yıllarca işe gitmediğini, banka promosyonu yüzünden ayıkılan bu bankamatik çalışanı yazdığımda günlerce konuşmuştuk.

2 üniversitemize yönelik yıllardır ne bilim konuşuruz, ne eğitimin kalitesini ne de öğretimi…

Atamaları, skandalları, liyakatsizliği, rektörlerin bir siyasi partinin il başkan yardımcıları gibi hareketlerini ve şehirden kopuk oluşlarını hep konuşuyoruz.

Alın size bi örnek daha…

Baskil Belediyesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)  ve Tunceli Munzur Üniversitesi ortaklaşa bir program düzenlemiş.

Bu üç güzide kurumun oraklaşa düzenlediği programın paydası ne acaba?

Kayısı!

Yanlış okumadınız, Elazığ Baskil ilçesinde Baskil Belediyesi, MTÜ ve Munzur Üniversitesi ortaklaşa “Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı- 1.Kayısı Çalıştayı” düzenliyor.

*Görsel: Baskil Belediyesi resmi sayfasından alınmıştır

Malatyalı olduğu için her daim gururlandığımız rahmetli Turgut Özal’ın ismini taşıdığı üniversitemizin rektörü Prof. Dr. Recep Bentli hazretleri bu Baskil Kayısı Festivali’nin onursal başkanlığını yapacakmış!

Bu akıl tutulması da değil, bunu tarif edecek doğru cümle bulamam!

Dünya’da hiçbir şehre nasip olamayacak düzeyde şehir ile meyvesi marka haline gelmiş bir ürünümüz bu topraklarda yüzyıllardır yeşerirken ve Iğdır gibi şehirlerimiz her türlü Ali Cengiz oyunlarıyla bu markalaşmaya zarar vermeye çalışırken, Özbekistan, iran gibi ülkeler de düşük fiyat politikasıyla ihracat rakamlarını arttırmaya yönelik hamleleri ortadayken, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Elazığ Baskil’de yapılacak Kayısı Festivali’nin paydaşları içersinde olmasını doğru düzgün açıklayacak bir cümlem yok!

Bu çalıştayın amacı nedir?

Baskil kayısısının Malatya kayısısından daha iyi olmasını mı konuşacaksınız?

Bu şehirde kayısı ile ilgili halen bir ton sorun varken, üreticimiz kasa kasa kayısılarını dereye döküyorken, rekolteden dolayı kayısı fiyatları 2 yıl öncesinin bile altına doğru giderken Baskil’de Baskil Belediyesi ile Kayısı Festivali düzenlemek bu şehre ihanet değil midir?

Malatya’da bir çalıştay yapacak belediye bulamadınız mı?

Bu şehir “senato”  ile yönetilseydi muhtemelen Recep Bentli ve ekibi direkt görevden alınır ve şehir dışına sürgün edilirdi!

Siz kafayı mı yediniz yoksa bu şehirle dalga mı geçiyorsunuz?

Bu sene Baskil’e gittiğinize göre seneye de Iğdır Kayısı Çalıştayı yapın bari!

Çünkü Malatya’da ne yaparsan yap, ne halt işlersen işle fark etmiyor!

Maşallah sünger gibiyiz!

@mahirtemur

Yorumlar 8
Elazığdan itiraz var.... 30 Temmuz 2024 21:33

Bu yazıyı depremde feryat edip, yardımlarına koştuğumuz kadirşinas Malatya halkına elbette yazmıyorum. Sözüm ona sayın yazar... Size sesleniyorum. Baskil İlçesinde ki mütevazi bir kayısı fuarına Sayın rektörün katılmasında nasıl bir ayrıştırma gördünüz? Nasıl bir dünyanız var sizin? Yoksa Malatya dışında ki herhangi bir yere kayısı ekilmesi yasaklandı da bizim mi haberimiz olmadı?? Bu nefret duygularınız acı depremde yardımınıza koşan Elazığ halkına mı? Sizi en kısa zamanda Elazığa, insanlık görmeye davet ediyorum.

Erkan 27 Temmuz 2024 21:08

Liyakatsiz çapsız isimleri atarsak olacağı bu torpil adam kayırma ile gelinen sonuç Malatya sahipsiz

Kayisikentli 27 Temmuz 2024 15:06

Gerçekten üzücü bi durum Malatya gibi marka şehir statüsünde olan bu şehri medya mantığıyla hareket etmek iyi bir akil değil Malatya yılardır Dünya ya yani 115vulkeye kayisi ihracat yapıyor markalaşmaş şimdi baskil e ve Elazığ şimdiye kadar nerdeydiler insan bi düşünür yani bunlarin yaptığı edepsizlik zaten yılardır hemen hemen her yıl kayisi festivali yapılıyor butun dünyada biliyor bunu simdi Elazığ ve baskılı yazılar olsun biraz deli kanlı olun

Canmalatyalı 26 Temmuz 2024 23:33

Boş yorum adam hiç bi kötülük yapmamış dısarıdan kayısı ithal etmiyor sen ilk önce millet vekillerimize eleştiri yap hangisi kayısı için ne yapmış bi söylesene bilelim. MALATYA belediyesi ne yapmış bi söylesene iğneyi önce kendine çuvaldızı sonra başkasına sok

HB 26 Temmuz 2024 18:52

Üniversitelerimizi bu şekilde eleştirerek bu bilim yuvalarında dirsek çürüten akademisyen ve öğrencilere haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Bilimsel alanda yapılan bir çok çalışma ve elde edilen başarılar var.

efsane 26 Temmuz 2024 11:00

Mahir bey,Recep hocamız Baskili MALATYA"nın ilçesi zannedip yanlışlıkla çalıştaya katılmış olabilir mi

Kayısıcı 25 Temmuz 2024 22:57

Bu rektör derhal istifa etmelidir. Bütün kayısı üreticileri ve paydaşları bu şahsı istifaya davet etmelidir. Bu şehrin ekonomosinin can damarı ve tescili tüm dünyada tanınmış mahsulünü küçük çaplı üretimi yapılan bir ilçeye yapıştırmak istenmesinin oluşturacağı havayı dahi kestirmeyen bir zihniyet nasıl bu şehirde rektör olur? Baskil elbette bizim komşu bir ilçemiz,ama burada Malatya'yı tüm dünyaya tanıtan bir ürünün Baskille anılmak istenmesinin sebebi bu şehri yok saymak,itibarsız kılmak demek degilmidir? Eğitimden zaten vazgeçtik,orda boy göstereceksiniz diye nasıl böyle bir skandal etkinliğe ortak olursunuz? Hiç mi ekibiniz, danıştığınız birileri, akıl vereniniz yok? Başta Vali bey ve varsa siyasetçiler bunun hesabını sormalı. Borsa bu durumu protesto etmeli. Bu asla basit bir program degil. Babanızın çiftliği mı kardeşim bu şehir? Siz yok sayarsaniz birileri zaten sizi yok sayar. Mahir bey bu son zamanlarda yaşadığımız ,şaşırdığımız en skandal haber. Takipçisi olun ve bu konuyu kimse küçümsemesin

Malatyalı 25 Temmuz 2024 15:00

iyi fikir bence.Baskil belediyesi düşünsün

Yazarın Diğer Yazıları