Mahir Temur

Malatya Kabilesi Belediye Başkanları!

Mahir Temur

Malatyalıların çektiği çilenin hesabı yapılsaydı muhtemelen kerrat cetveli yetersiz kalabilirdi.

Malatyalıların şu anki durumu, dervişlerin 40 günlük çilesininin yanında tatil gibi gelirdi!

Halvethane, 5 yıldızlı otel gibi gelebilirdi Malatyalılara!

Çektiğimiz çilenin boyutunu şehirde yaşayan herkes biliyor ama şehrin yerel aktörleri bir türlü bu çileyi görmüyor!

Ya beceriksizliklerini örtmek için görmüyormuş gibi yapıyorlar ya da her zamanki gibi bu milletin dertleri umurlarında bile değil!

Dertleri bi yerlere kendi adamlarını yerleştirmek, üniversiteye rektör bulmak, partilerine il başkanı belirlemek, belediyelerine ne kadar beceriksiz varsa yerleştirmek ve olmayan hizmetleri hizmet gibi sunmak!

18 aydır bu şehirde yaşayan insanların çektiği ne kadar sıkıntı varsa bu beceriksiz ekiplerin umurunda olmadı!

Şefinden müdürüne, daire başkanından belediye başkanına, il müdüründen milletvekillerine…

Silsile halinde topunun derdi bu millet değil!

Silsile halinde tek tek bu milletin çektiği çileyi yaşattırmak istiyorum bunlara ama sadece kalemim var maalesef!

Yaklaşık 30 vilayetin batıya açılan tek geçiş köprüsünü bir gecede tek şeride düşürdüler.

21 gün bakım ve onarım yapılacakmış!

Özel kurs merkezleri açılmışken ve okullar 10 gün sonra açılacakken Beylerderesi Viyadüğü’ne bakım yapmak, depremden 18 ay sonra geldi akıllarına!

Dünyanın en büyük yağmur ormanlarından birinde yaşayan ve köklerinin 11 bin yıla dayandığı tahmin edilen Endonezya’nın Papua Ormanlarında hayatlarını binlerce yıldır aynı şekilde devam ettiren Korowai Kabilesi’nin bile bir düzeni, bir işleyişi vardır.

Ama Malatyalıları yönetenlerin bir düzeni olmadığı gibi ortada bir “işleyişin” olduğunu söylemek bu şehre ihanet olur!

Sen depremden sonra İkizce gibi çok geniş bir alana yapılaşma yapmak istemişsin.

Çok hızlı bir şekilde İkizce’de binaları yükseltmeye başlamışsın.

Ne cami, ne okul ne kanalizasyon ne de alt yapı aklına gelmemiş!

Bir market alanı dahi düşünmemişsin.

Malatyalının ruh halini anlayacak düzeyde hiçbir zaman olmadınız!

Zafer mahallesindeki oturanlar Özalper’e bile uzak diye bakerken bu insanları sen şehrin en batısına yerleştirmek istemişsin.

Nükleer tehlikeden kaçan yerleşimler gibi Malatyalılar üzgün ve karamsar bir şekilde o bölgede oturmak zorundayken şehre gitmek için tek viyadüğü bugün kapatırsan bu milletin hiçbir sıkıntısından bi habersin demektir.

Kilometrelerce kuyruk oluşuyor ve okullar açılınca ise ne olacağını düşünemiyorum.

2 gündür geçiyorum bu taş düşüren köprüden, bir elin parmağı kadar çalışan görüyorum sadece.

Sen 30 ilin tek bağlantısını tek şeride düşürmüşsün…

5-6 kişi ile köprü bakımı mı olur?

Normalde olmaz ama burada her şey olur sadece “utanma” olmaz!

Ve sözde ağır tonajlı araçlar, yolcu otobüsleri ve servis araçları Hekimhan-Sivas yolunu kullacaktı!

Şehirden giderken Sivas yolu kavşağına kadar kuyruk oluşuyor.

Bir tane polis, uyarı levhası yok!

Bir tane yetkili de yok!

Büyükşehir Belediyesi birilerine makam bulmak veya birileri yüzünden başka birileri ile kavga ederken köprüdeki trafiğin kilitlenmesi umurlarında değil!

Sami Er bi zahmet Nurhan Bey’e danışıp Beylerderesi Köprüsüne giderse Malatya olarak seviniriz!

Yol Altyapı Daire Başkanlığı ne iş yapar?

Arkadaş en azından topyekün bir çalışma görmek istiyoruz yoksa bu Karayolları ekibiyle 21 gün bile yetmez!

6 kişiyle koskoca köprünün bakımı mı olur?

Beylerderesi bölgesi Yeşilyurt sınırları içerisinde değil mi?

İlhan Geçit ne iş yapıyor?

Gidin kamp kurun kardeşim; bu şehrin insanının çilesine merhem olmak için elinizden bi şey gelmiyorsa bile Yeşilyurt Belediyesi yazan yeşil yelekler giyip her geçen arabadan özür dileyin.

Hatta Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın’ın 50 bin lira maaş alan damadına bu yeleği giydirip beleş hazır su dağıttırın, belki biraz yumuşar bu halk!

Bi kere beceriksizsiniz!

Bize 5 ayda Selahattin Gürkan’ı arattıracağınızın emarelerini veriyorsunuz!

Ekipleriniz de beceriksiz!

Bari çileye ortak olun!

İkizce’ye gitmek zorunda kalan bu halk, üç metrekarelik bir ekmek büfesi beklerken bir gecede tek bağlantı köprüsünü kapattınız!

En azından o köprü üzerinde kamp kurun kamp!

@mahirtemur

Yorumlar 13
Belediye 01 Eylül 2024 17:30

Belediyeyi bu yabancı ekip götüremez, deprem öncesi sn imparator veliaht kral vb nitelikleri olan bir başkan vardı, onun ve bazı daire başkanı gevendelerin mobbingle bezdirdigi, sürdüğü, istifa ettirdiği o çalışkan olup da boş emirlere gelmediği için üstü çizilen adamları toplayın! Gelirlerse!

Umut 01 Eylül 2024 17:27

Çok güzel yazmışsınız. Yahu memleket bitti, yol elektrik su hepsi dert, kendi bağına bahçesine ev yapan depremzedeler abone alma derdinde, kaçakçı muamelesi görüyor, abone veren yok, muhattao yok, kaçak bina yapmışsın diyor, ne konteyner verdiler ne çadır, ortada kaldık ta Van'dan hayvan çadırı getirttik depremden 3 hafta sonra da onda kaldık, iki küçücük kızım var, ben utandım da onlar Colombia montla enkaz gezmekten utanmadilar. Esnaf battı bitti hocam, kepenk kapattı çoğu, yıl bitmeden birçoğu daha kapatacak, yazık günah, sahipsiz memleket vallahi. Ne vekil ne başkan ne kimse, ortada kaldı Malatya. Her kim diyorsa ben sizin vekilinizim vallahi değildir billahi değildir. Bizi hor görüp yok sayarlar, ortada yoklar. Malatya yerle bir olmuş, millet dükkan derdinde ev derdinde yol su derdinde, bizim ağalar şov peşinde. Onların bende hakkı yok, benim onlarda çok, hepsi haram olsun...

Orhan 30 Ağustos 2024 13:13

Müthiş bir başlık olmuş. Malatya ileri gitme yerine aşiretçilik ve kabileciliğe doğru gidiyor. Malatya ile ilişiklerini kesip İstanbul ve Ankara'da yaşamayı tercih edenleri getirip başkan yaparsanız günlerini gün edip süre dolunca yine yaşadıkları memlekete dönecekler. Oradan getirdikleri personelleri ile eşleri çocukları bile gelmeyenlerin bu şehire katacakları bir şey yok. İhale tarihi açıklamak dışında ne yapıyorlar. Temizlik,çevre, ulaşım, yol, su, kanalizasyon gibi hizmetleri bile hakkıyla yapamayan tipleri tabiki menfaatleri gereği savunacak tiplerde olacaktır. 6 ayda daha yönetim kadrosunu oluşturamayanlara ne diyelim. Belli gurup ve kabilelerden olduklarını da gururla anlatan bu makamlardakiler değil mi? Şehir her yönüyle yerin dibine girmiş vaziyette.

Serdar 30 Ağustos 2024 12:42

Kaleminize sağlık. Peki bu adamları başımıza getiren ilimiz seçmenleri bundan ders çıkarır mı, sanmam

Kad-Er 30 Ağustos 2024 12:36

Bu gün işinde gücünde çalışan dürüst adamları kurban ederseniz yarın o yere siz gelince sizinde kurban edileceğinizi görmüyor musunuz? Dedikodu iftira yalan kötü zan ile sırf bir makama gelmek için bu kadar kul hakkı yemenin sonucu hoş olmaz. İnsanları memleketi, düşüncesi, inancı üzerinden küçültmeye çalışmak tam bir kabileciliktir. Yok haso yok hüso yok mamo. Bu makam ne tatlı imiş. Makam için iğrençleşenlerin ne olduğunu ne hale düştüğünü geçen 5 yılda gördük. Kamuda Akrabacılık ne kadar alçakça ise ehil insanlarıda memleketçilikten vurmak o kadar alçakça. Kimi kayınço kimi bilmem ne bela. Bırakında adamlar hizmet etsin.

Ali 30 Ağustos 2024 05:42

Mahir bey Buyukşehir bu yabancı kadrosu ile malatyayı kaldıramaz . Bu 3 belediyede aynı. Şimdiki belediyele Özel Kalemden eşi dostu doldurma yerı olmuş.hayatında idarecilik yapnamış Açıkögretım mezunları ve çoğu yabancı. Yine emekli arkadaşım gel şuraya genel müdür ol devam ediyor. Malatyaya yazık oluyor.Malatya zaten bitmiş.

Suat ER 29 Ağustos 2024 19:04

Vatandaş mısın yandaş mısın kardeşim. Beceremeyecekelerse o koltuğa talip olmayacaklardı. Gö*leri koltuğa alışması için daha kaç ay geçmesi lazım

Vatandaş 29 Ağustos 2024 18:35

Mahir bey sorunları yerinde tespit etmeniz münasebetiyle, ilgili ve duyarlı bir duruşunuz olduğunu biliyorum. Amma velakin 5 ay önce iş başına gelmiş bir yönetimi bu kadar ağır eleştirmeniz size ilk kurmuş olduğum cümlede sizden bahsettiğim sorunları yerinde tespit etmekle ilgili sıfatınız dışında sorun çıkarmak niyetiyle yazdığınız bir yazı olduğu kanaatindeyim, evet bazı hizmetlerin yerinde ve zamanında yapılabilmesi için sorunların tespit edilmesi ve çözüm süreci biraz zaman alıyor, bu konuya amazon ormanlarında yaşayan ve bu konulardan hiç haberdar olmayan kabile üyeleri gibi tepki göstermeniz gazetecilikten çok laf olsun torba dolsun mantığıyla yazılmış bir yazı kaleme aldığınız kanaati oluşturdu bende, Selahattin Gürkan döneminde yapılmayan mehmet çınar döneminde yapılmayanların bu dönemde yapılmaya çalışılmasımı hoşunuza gitmiyor, hizmet edilmeye çalışılan bu şehir sıfırdan başlıyor en başından başlıyor bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur ,burda niyetiniz belliki sesinizi duyurmak fakat üslup ve uygun bir zeminde dile getirmeniz daha yararlı olurdu sanki , sami er'de ilhan geçitte doğru yoldalar bayram taşkını dışında bırakmıyorum hepsine zaman vermek zorundayız yıkılmış bir şehri yeniden inşa etmeye çalışıyorlar gazeteciliğiniz eleştirel yazılarını takip edip destekleyenlerden biri olarak size ve çizginize uymamış sanki yazdıklarınız. Selahattin Gürkan dönemi ve amazon ormanlarındaki kabilelerle kıyaslama yapmanız adaletli olmamış vesselam yazılarınızı ilgiyle ve takdirle takip ediyorum yönetenlere ve hizmet bekleyenlere Allah yardım etsin

Ensar 29 Ağustos 2024 18:16

Bide şu sözde hukuk okuyan sayın bayram taşkının battalgazi belediye binası arsasının içinde yer verdiği cici fırını,uğra lokantası ve umut iletişimin bulunduğu yerleri kime göre neye göre bu esnaflara verdiniz.Sayın başkan her yerde adaletten ve eşitlikten bahsederken bu hukuka aykırıdır.Saygılarımla

Maalesef 29 Ağustos 2024 17:47

Mahir bey yine zevkle okudum. Maalesef Malatya tam bir aşiret yönetimine dönüyor. Feodal ilişki ve çıkar egemen bir idare ve toplum oluyoruz. Yeşilyurt başkanı hizmet amaçlı değil maalesef. Kaç kez aday oldu. İsteği bir makama gelmekti geldi ve aşiret memnuniyeti üzerinden varlığını inşa ediyor. Bayram beyde kaç kez aday oldu. Hatta küstü. Derdi memleket değil makama gelmekti. Geldi ve oda aşiret ve feodaliteye hizmet dışında birşey koyamadı. Sami bey aşiretçi değildi ama oda irade koyamadı hala. Tüm şehrin sorumlusu gibi hareket etmiyor cesur davranmıyor. Bir yardımcısına yüklenmeniz ise yazıya yakışmamış. Genel sekreteri resmen görevde. O yapaydı o düzelte idi. Ya yapsın ya bıraksın. Yada Sami bey derhal görevden alsın. Yine yeşilyurtta da yardımcısına yüklenmek ne derece doğru? Bu yanlışlara onay veren makam başkanlar değil mi? Gücümüz palana yetmesin. Hatayı kim yapıyorsa en tepedekini eleştirmeyi bilelim. Malatyalı başkanları eleştirmek istemez işi düşer diye. Genelde kadroları dayak yer. Yönetenler başkanlar değil mi? Ekip kuran onay veren karar alan başkanlar değil mi? Benim için 3 başkanda hayal kırıklığı oldu. Vekilleri dememe gerek yok. Zaten onların birşey yapamayacağını biliyorduk. Acı tecrübe ile dertlerinin makam olduğunu görmüştük.Diğer iki belediye başkanından değilde Sami beyden umudumuz vardı. Oda her gün eriyor. Derdin memleket değil kendin olursa cesurca memleket için kavga vermezsen maalesef olacağı bu. 20 yıldır bize bu viyadüğü yutturanlarda suçlu. Buna alternatif üretmeyip dandik mevzulara takılan STK ve bazı basında suçlu. Hatta akademiyada suçlu. Koca şehri ağzı olup konuşan 3-5 cahilin iradesine bırakmakla hata ettik. Hatta iş, vizyon, proje sorgulaması yapacağımıza boş lakırdı olarak kim hangi stkdan zırvalamaları ile asıl yapılması gereken işleri, projeleri, hizmetleri ihtiyaçları tedbirleri konuşmadık. Depremin altında sadece siyaset yada bürokrasi değil başta STK lar medya üniversiteler ve hepimiz kaldık. Bu kafa ile gidersekte belli ki düzelmeyecek. Zararın neresinden dönsek kardır mantığı ile herkesin şehir için elini vicdanı naktini vaktini taşın altına koyma vakti geldi ve geçiyor. Ya mızmıza dedikoduya devam ya uyanış. Ne zaman ki işini düzgün yapmayan kim varsa vekil, başkan, bürokrat, yazar, düşünür , esnaf vb saygı göstermeyip tepki gösterir ve doğrusunu yaparsak işte o zaman belki şehir düzelir. Ama kendi tanıdığımız kendi ahbabımız kendi ideolojimiz demeden cesurca ve mertçe yaparsak. Bazı hırsızlara susan, bazı aymazlara sesini etmeyenler bazı atmazlara ses verdi diye şehir düzelmez. Her gün biraz daha kabile tarzı olduk. Sonunda iki kabileci ilçe belediye reisi oldu. Her taraftan cehalet hamaset dedikodu akıyor. Üzgünüm.

Derviş Sancaklı 29 Ağustos 2024 17:43

Büyükşehir belediyesi mesaj gönderdi herkese kamyon ve büyük araçlar sivas yolunu kullanacak diye kim uydu hiç kimse sivas yoluna kendirli mahallesinin girişi bir ışık koymuşlar üç araç geçebiliyor bir kuyruk var sabah özsan dayanıyor özal köyünden havaalanı yoluna girişinde araç kuyruğu sivas yoluna dayanıyor ey büyükşehir zabıtan ne iş yapıyor koysana her ışığa garibim polisler sizin yüzünüzden tek şuçlu oldular bir onlar var

Malatya'lı 29 Ağustos 2024 17:08

seninle gurur duyuyoruz

HISIM 29 Ağustos 2024 16:52

Mahir Bey, o kadar çok saçmalık var ki belediyelerimizde anlatsam ağızlar açık kalır, kimse inanamaz. Bir kısmı basına yansıyor zaten. Basın da olmasa Malatyalı hiç bir şeyi bilemeyecek. Gerek de yok artık, anlatınca da değişmeyecek. Koskoca büyük şehiri 25yıllık şakşakçı(kendi beyanı) Vanlı, zabıta eski müdürü yönetiyor. Bu da bize yeter! Araştırınız lütfen; hiç bir evrakta imzası yok başkanımızın çünkü hep gezmede. Kimin imzasıyla geçiyor belgeler o da malumunuzdur efendim.

Yazarın Diğer Yazıları