Mahir Temur

Kıblesiz Malatya!

Mahir Temur

Son zamanların en kısa yazısını yazayım mı?

Bir haftadır bi şeyler karalamıyorum ama gündemi maalesef takip etmek zorundayım ve gündemde olmayan konuların da peşinde olmam gerekiyor.

Bu kadar yoğun gündeme sahip başka bir şehir var mıdır, bilmiyorum gerçekten.

Sadece son bir haftaya bakalım.

Malatya Haber’in patlattığı Adil Gevrek’in kulübü nasıl batırdığının fotoğrafını mı çekeyim, yoksa Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni Aysun Bay Anaokulu’na çeviren “yedek üye” eski rektörün Malatya çıkarmasının belgeselini mi çekeyim, bilemedim!

Şehrin bi ton sorunu varken Malatya’yı Narmikan Belediyesi sanan belediye başkanlarını mı yazayım?

4 aylık bir analiz yapayım mı?

Büyükşehir’i Nurhan Demir, Yeşilyurt’u Sabri Akın ve Battalgazi’yi ise Osman Güder yönetiyor!

İlki genel sekreter yardımcısı, ikincisi başkan yardımcısı üçüncüsü ise sabık belediye başkanı.

İlki yüzünden genel sekreterini istifa düzeyine getirmiş Sami Er!

İkincisi yüzünden Yeşilyurt diyarında 4 ayda İlhan Geçit nefreti başlamış.

Üçüncüsü Battalgazi Belediyesi’ni yönetmiyor tabii ki… Ama ha Osman Güder ha Bayram Taşkın!

Aradaki tek fark şimdilik belediye eliyle villa yaptırmaması! 20 metre yakınındaki çöplüğe dönmüş konteyner kenti bile temizletemeyecek kadar aciz bir yönetim!

Al sana 4 aylık özet!

Peki yeni mülki amirimiz!

Uzun uzun bir analiz yapmaya gerek var mı?

Şehirde konteynerde ticaret yapmak zorunda olan binlerce esnaf seslerini AK Partili vekillere bile duyuramazken 1 Eylül’den sonra Maliye bu konteynerlere çökmeye hazırlanırken daha 1 ay önce Malatya’ya atanan Vali Seddar Yavuz, geçmişte görev almış tüm valilerimize mektup yazıp, yapılan hizmetler için teşekkür etmiş!

Malatya’nın yıkıldığından bile haberi yok galiba Vali Yavuz’un! Bu yıkımın 6 Şubat’ta olduğunu zanneden bir valimiz var maalesef!

Kopenhag Valisi olsan bu kadar rahat olamazsın!

O kadar rahatız ki AK Parti’nin daha çok acemi vekili Abdurrahman Babacan, umreye gideceğini duyuruyordu Malatyalılara!

Allah’ım sen sabır ver bu millete!

Mescid-i Haram’ın imamı olsan yine bu yıkılmış şehirde umre yapacağını duyuramazsın!

21 metrekarede kıblesini kaybeden binlerce Malatyalının ruh halini bile anlayamayanları görünce çok üzülüyorum.

Kıblesini uzun zamandır Malatya’ya çevirmeyen İhsan Koca’nın “benim babam senin babanı döver” kıvamındaki Meclis’teki halini ise görmek dahi istemedim.

Keşke sadece bir gün bu Malatya için dayak yeseydi!

***

 

Önce uzun uzun bu başlıkları yazıp haftayı kapatmayı düşünüyordum.

Her seferinde “dur Mahir” dedim kendime.

Ört ört dedim kendi kendime…

Ört ki bu millet çıldırmasın dedim her seferinde...

@mahirtemur

Yorumlar 26
Cemil 26 Ağustos 2024 15:54

Malatya'ya olan ilginiz ve yazılarınızda Malatya'yı sahiplenmeniz önemli ancak dini terminoloji de kullanılan terimleri her tür konuda kullanmaya çalışmak ne kadar doğru?

kayisiguzeli444 24 Ağustos 2024 22:45

Afyonlu genelsekreter yardımcısı kendisi yetmiyormuş gibi belsosada afyonlu getirmiş

Suat 23 Ağustos 2024 19:21

Haberin alt yorumlarından yeni bir haber çıkmış. Büyük şehir belediyesi 4. Ayında dağılmış gitmiş. Belliki belediye üçe bölünmüş. Genel sekreter ve adamları,Vanlı bir arkadaş ve adamları ve diğerleri. Sami başkan kontrolü kaybetmiş gibi. Daha yolun başında adamlar boşluktan faydalanıp altta ekip savaşları başlatmış. Hizmet bekleyen bir sürü sıkıntılara sahip ve şehre kendinizi idari tatmine mi geldiniz kardeşim? Yok klozet kapakları yok iki makam araçları yok diplomalar, yav ayıptır siz kimsiniz? Vallahi biz hak etmiyoruz bunları. Gönder bunları başkan daha şimdiden belediye cadı kazanına dönmüş. Kendine ve şehre yazık etme. Toplama ekibinle bir bukadar olur. Belediye ikiye ayrılmışsa buna müdahale etmezsen nasıl bu şehre faydanız dokunacak

Turab 23 Ağustos 2024 18:16

Mahir Bey, önümüzdeki hafta şelaleci nurdan genel sekreter oluyor. Malatya kaybetti

Ali 23 Ağustos 2024 14:35

Kulaktan duyma bilgilerle dedikodu ile gazetecilik yapılmaz köşe yazısı yazılmaz. Ara adam gibi sor araştır ondan sonra yaz. Burda bu yarım bilgilerle mikser gibi ortalığı karıştırıp milleti birbirine kırdırma! Sen bu yorumumu da paylaşmazsın ama ben yinede yazayım!

Dede 23 Ağustos 2024 01:15

Mahir Bey kardeşim selamlar. Cesaretinizden ötürü kutluyorum. Köşenizi bu gün kurumda konuşulunca görüp geriye dönük okudum, tebrik ediyorum. Fikrinizi merak ediyorum; MESELA bir bürokrata sırf yönetemiyor, daire başkanlarına söz geçiremiyor, gitmesi gerekli bakın siz de görüyorsunuz, herkes şahit vs. diye iftira atmak için refüjleri sulayan fıskiyeler kasıtlı bir şekilde caddeye çevirilir mi? Merakımdan soruyorum. Sanıyorum sayın genel sekreter geldiği güne lanet etmiştir. İğrenç kumpaslar karşısında sakinliğini, olgunluğunu gördüm. Anladı, şok oldu ama ne yapsın fıkara Hakkaten bizi bu güne kadar ne kadar vasıfsız adamlar yönetmiş, çocuktaki olaylara yaklaşımı görünce çok üzüldüm. Çocuk halen sorunu çözmeye çırpınıyor, müdürleri topladı ama hepsi badem bıyıkların altından sırıtıyor. ne bilsin burası hayın hasüt memleket. Zannediyor ki çözüm getirilir. Ne bilsin hepsi yancı yalaka, sistem bunu zaten kasıtlı yapmış Kendi evladını göz göre göre yiyor sistem. Ne için vanlı 25yıllık yancı için, kendi diyor zaten 25sene ağabegine emek vermiş.Harcanacak delikanlı değil bu çocuk. Ayıp ettik, ayıp ettiniz. çocuk neye uğradığını şaşırdı ben utandım. İstifa ederse yazık olur memlekete, bu çakallara bırakmasın. Adalet yazan yalakayı da herkes tanıyor, oğlum bu kadar yalaka hepiniz bir koltuğa nasıl sığacaksınız. Cem yılmazın dediği gibi biri otururken gidip oturmaya çalışmayın yavrucuğum başınıza türlü iş gelir :) başkan görevden almalı bunu diyor, bilmiyor ki genel sekreteri başkan görevden alamaz. O, bakanlık uhdesindedir.Bak bu kafa memleketi yönetiyor. Ben düz memur olarak biliyorum bu yalaka makamına rağmen bilmiyor. Harigini sürüye sürüye bi o odada bi o odada. Heç mi bi laf taşıyamaz, yaranamaz. Bütün personel nefret etmiş bunun gibi 5 on kişi var. bir yanda layık bir teknokrat bir yanda şıhcılar, cemaatciler.izleyin 4sene hiç bir cacık olmayacak, son sene yalandan hizmet başlayacak. Bak not alın görün. 4 sene devletimizin, reisin yapacaklarını aynı toki ihalelerini sahiplendiği gibi kendilerine maledecekler. Son sene cila. Neden biliyor musunuz para yokmuş. neyse başınızı ağrıttım

ORGANİZE MEŞALE 22 Ağustos 2024 19:39

ADALET MAHİR BEY ADALET MEŞALECİ YE cevaptır... 1: Banka promosyonu için ihaleyi bitirip Genel sekreterin haberi olmadan direk Sami beye söylediniz. Bu adam Başkandan sonraki ADAM... 2: Vanlı yöneticiniz 8-5 bi araba, 5 ten sonrası için Başka araba kullanıyor, Meşaleci Esenlik Genel müdürü sıfır makam arabası aldırdı. Onlar Haketti. Genel sekreter kötü adam öylemi? 3: Klozet kapağı arızası yüzünden personelini havuza atan Ahmet Turan Özbey dir. Genel Sekreter değil. 4: Genel Sekreterin Ailesi Erzurum da. O yüzden gidiyor. Daha çok cevap var ama şunu unutmayın. Bu Malatya yı Meşaleye bırakmayacak Akıllar var. Haberiniz olsun......

aslan 22 Ağustos 2024 15:11

valla mahir bey gündemi biraz geriden takip ediyorsunuz gibi geldi bana. artık yeşilyurt belediyesini sabri akın yönetmiyor. onun hükmü kalmadı. ŞAHİN DOĞAN ABİMİZ var. Onun hizmetlileri Basın Müdürü Mehmet Yeler ve Özel kalem Müdürü Yakup Arkın var. ilhan Başkanın sosyal medya hesaplarına bir bakın. her fotoğrafta bu 3'ü var. Neskafe 3'ü Bir arada....:) ziyaretçisi var bu 3'ü orada , asfalt dökülüyor bu 3'ü orada. personel ziyareti yapıyor bu 3'ü orada. eski kral öldü yaşasın yeni kral... kimse Şahin doğanın sözünden çıkmıyor.

Malatyalı 44 22 Ağustos 2024 12:31

Adalet Mahir bey adalet ! diye yazan hazımsız arkadaş 3 ay önce göreve gelmiş bir bürokratı Murat beyi karalamak sana ne kazandıracak. Yalakasın Nurhan'ın şakşakçısı sen Malatyalı bile değilsin. Malatya'lı olsan Murat beyin ve ailesinin Malatya da tanınan kişiler olduğunu bilirdin. Deniz Kuvvetlerinde şu olmuş bu olmuş demişsin sen muhtemelen çürük alıp askere bile gitmemişsindir.3 ayda Murat beye düşman nasıl oldun. Vasıfsız niteliksiz ve çapsız olman bence başlıca neden de.Aklınca çarkınız bozulmasın diye yaz kardeş yaz adam olsan adını soyadını verirsin. Yada Murat beyin karşısına dikilip de bunları söylemeye cesaretin varsa görelim endamını yerse tabi bi tarafın. Hodri meydan.Ha bu arada Murat beyin yalakaları demişssin Murat bey benim çocukluğumdan beri arkadaşımdır. Senin ne üdüğün bile bence belirsiz.

İlginç 22 Ağustos 2024 11:41

Mahir bey yine güzel bir yazı yazmışsınız. Yazıyı ve ilginç yorumları okudum. Tespitlerinizin büyük kısmına katılıyorum. Yalnız büyükşehire ilişkin yorumları okuyunca üzüldüm. Adalet rumuzlu yorumu ve verilen cevapları görünce şaşırdım. Ben şahsen adalet yorumuna ve ona verilen cevaplara bakınca adalet rumuzlu yoruma daha çok inandım. Verilen cevaplardan -ki belliki eleştirinin muhatabı cevap vermiş gibi- birbiri ile çelişen şeyleri görünce Sami bey nasıl böyle büyük bir yanlış tercih yapmış anlamadım. Üzüldüm. Belliki bol keseden atılan sözlere veya bu kişiye refere olanlara inanıp yanlış tercih yapmış. Belediye ve kamu hizmetleri takım işidir. Futbol, basketbol gibi. Takımda ahenk bozulmamalı. En başta kulüp başkanı istemiyorsa, oyuncular istemiyorsa, klup çalışanları istemiyorsa ,ortaya hiç bir şey konmadığı için takımı destekleyenler istemiyorsa oyuncuda sürekli takımını eleştiriyor, sürekli kendine çalışıp kendi dışında herkese sallıyor atıp tutuyorsa çare bellidir. Ya Sami bey derhal bu arkadaşı görevden almalıdır. Yada bu arkadaş derhal istifa etmelidir. Böyle saçmalığa rıza gösteren başkanda yanlış yapar buna rağmen görevde kalmak için çaba gösteren genel sekreterde yanlış yapar. Bu yorumlar bile gösteriyor ki Sami bey görevden almayı yapmayarak yanlış yapıyor. Murat beyde istifa etmeyerek yanlış yapıyor. Al birini vur ötekine. Bu kadar saçmalığa Malatya’nın ayıracak vakti yok. İki taraftan biri derhal gereğini yapmalıdır. Böyle saçmalık olacak iş değil

Arzu karaman 22 Ağustos 2024 11:15

Çok güzel özetlemiş

Ahmet Küçükşahin 22 Ağustos 2024 08:26

Eleştirilerinizin Malatya'nın iyiliği için yapıldığını biliyorum. Yazınızı bu anlayışla okuyorum. Bu arada yazınıza karşı yapılan yorumları da okudum. Size bir ip ucu vereyim: Malatyalılar daima güçten ve güçlüden yanadır. Bu anlayış Malatyanın üzerine kabus gibi çökmüş. Sizin insanların zihinlerini açma gayretinizin bir sonuç vermesi mümkün değil. Toplum kendi yolunu kendi zihni/görüşü ile çiziyor. Sizin gayretinizin kişisel bir tatminin ötesine geçmeyeceği kanaatindeyim. Yorumları okurken sakın alınmayasınız.

Hısım 22 Ağustos 2024 01:53

Bakın iyi okuyun, mentalite bu... Ne diyor "adalet"? İfşa ederim diyor. Tehdit ediyor. Sonra kaliteden, kalibreden bahsediyor. Sevsinler senin kaliteni. Mayayı koydun ortaya. Kim bilir adama daha neler yaptılar. Senelerdir marifetleri bu. Ses kayıtları, görüntü kayıtları tanıdık geliyor, fetö taktikleri bunlar biliyorsunuz. Cemaat, hastalıktır. Her yeri ele geçirmişler, Malatyalı uyan... Bugün başka bir belediye başkanı da şelalenin toplantısına katılıyor. Yazık... Murat gider Mehmet gelir ona da ifşa ayarlarlar. Nasıl olsa bir ifşaya bakar değil mi "adalet"? Adamın tuvaletindeki klozet kapağına kadar dedikodusunu yapıyorsunuz. Selahattin Gürkan'ın yaptığı temizlik ne kadar kıymetliydi, anlaşılıyor mu? Sırf bunun için 5 senedir sövmedikleri, hakaret etmedikleri kimse kalmadı, reis de dahil. Çünkü mama kesildi. Geri gelince de tekrar reisçi oldular. Binada terlikle gezen tipler bunlar. Kurumsallık desen, yurt dışında bi yer ismi falan zanneder. Başkan da gelir gelmez bunların hepsini göreve iade etti. Ahmet'in döneminin icraatçı, parlak ekibiymiş... Ahmet neciydi? Bu millet aptal mı! Sabah ilk iş müdürüne link at da yorumlarını okuyup seninle gurur duysunlar. Belki seni Murat Bey'in yerine genel sekreter yaparlar. Ama önce öğrenmen gerekenler var: 1) Personelin banka promosyonuna genel sekreterler imza atar. 2)Makam arabası sıfır ve lüks demişsin, duyan BMW-Mercedes sanacak ama Volkswagen. Genel sekreter için değil bütün belediye için ve bir kaç adet alındı. 3)Hiç bir profesyonel yönetici gelir gelmez daire müdürleriyle iddia ettiğiniz diyaloglara girmez. Zaten kimin atadığını, kimin adamı olduklarını söylemişsin. 4 ve 5; o kadar aşağılık iddialar ki cevap bile verilmez. Ama sen nereden biliyorsun o da ayrı konu. 6) Cumartesi dahil belediyede çalışan adama her hafta sonu izin alıyor iftirası atma. Kamera kayıtlarından da görebilirsin. İzin alsa dahi ne problem var o da ayrı konu. İnsan çocuklarını görmeye gidemez mi? Sen by-pass edip hiç bir programdan haber vermezsen o da doğal olarak katılamaz. Ki ilçe belediye başkanlarını bile festival yürüyüşüne davet etmediniz. Vatandaş sizin manzaranızı görsün, yeterli. 7)Şelaleciler dışında herkes erkes komitacı değildir. 8) 3.maddeyi tekrar bi oku 9-10)Diploma değil, diplomalar. Bir ara Murat Bey yokken odasına gir, hepsi makamda asılı. Ben imzaya giderken inceledim, pek sahte gibi değiller. Sahte olsa sen şimdiye çoktan kendini bayrak etmiştin. Makama da şöyle bi bak, geç koltuğa bi otur. 30 yıldır aynı serviste çalışıp, gidişatı izleyen biri olarak gördüm ki yalakaların gelemeyeceği makam yok. İfşa bekliyoruz adalet

MALATYALI GARİP 22 Ağustos 2024 01:14

Valla onu bunu bilmem de, ben Malatya'lıyım ve onlarca yıldır da Malatya'da yaşıyorum. Malatya için kayda değer bir çaba ve başarı gösteren bir siyasetçi (ne Milletvekili, ne Belediye Başkanı, ne il veya ilçe başkanı görmedim.) Ama bunlar içinde en gereksiz ve en beceriksiz Belediye başkanı ise ahmet çakır'dır. Beceriksizlikte kimse eline su bile dökemez. İşin kötü tarafı, bu haliyle bir de Milletvekili yapıldı. Diğer gereksiz ve beceriksiz ise, Eski Ak Parti İl başkanı bay İhsan Koca'dır. O da beceriksizlik ve gereksizlikte, diğer beceriksiz Ahmet Çakır ile yarışır. İşin daha kötü tarafı ise, kayda değer hiçbir işi ve icraatı olmamasına rağmen bu da milletvekili yapıldı. İşte bu da güzel Malatya'mızın kötü kaderidir. Ve önümüzde bu kadar beceriksiz varken, Malatya'da hiçbir ilerleme kaydedilmesini bekleyemeyiz. Bize, sadece koltuk işgal eden ve sadece boş laf üreten, çözümün değil, sorunun bir parçası olan adamlar değil, icraat yapan, iş yapan, halkın dertleriyle dertlenen adam gibi adamlar lazımdır...!

Ahmet Bey 22 Ağustos 2024 00:51

Dedikodularla yazar olunmaz, algı oluşturuyorsunuz. Başka birşey değil bu yaptığınız. Malatya’ya sunduğunuz bir katkı yok

Adaletmiş 22 Ağustos 2024 00:36

Şelalecinin adalet demesi de ne bileyim artık pişkinliğin bukadarına pes. İnsanda utanma olur.özel idarede napmışki belediyedede yapsın, kuyumcular bitti söğütlü cami kayıp, icraat bu kadar.murat kurum olmasa yan yana iki cami yapacaktınız.eli bize güldürecektiniz.şu adıyaman kadar olamadık.millet de kazanan kendi sanıyor. Akp oraya kimi koysa o seçilirdi.yalakalar hafta sonu bi elazıga gidin de çalışma aşkı görün, bütün müdürlükleri verdiniz 20yılda elazıga. He hakkınızı yemeyelim elazıgdan da malatyaya gelen kurum yok degil. Deliler hastanesini malatyaya yolladılar hayırlı olsun, yüksek güvenlikli hastane hizmeti geldi.malatya size minnettar ak kadrolar. Sadece büyükşehirlere yapılacak şehir hastanesi bir tek malatyaya yapılmadı büyükşehir olmayan elazıga yaptınız ak kadrolar.ama biz hakettik.sen de burda yalakalık yap ki belki bişe olursun

Kürneli 22 Ağustos 2024 00:15

Adaletçi gardaş hısm ın yazdıhlarına cevap vermemiş ifşala tehdit etmiş. Sonra da kalibre demiş çoh güldüm.bunları sağır sultan biliyo.ama doğru yorum malatyalı herkes bir birini eyi bilir

Yasin 22 Ağustos 2024 00:14

Okadar haklı okadr güzel yazmışsınızki tek kelime ile ALLAHINIZA GURBAN .... Malatyada hülya kaya mahir temur burak altun bu 3 güzide insan inanın millet vekili olsa vallahi sırtımız yere gelme helal olsun cesur yürek ağabba değl artık cesur yürek mahir denmeli bence helal olsun.

Gurbetçi 21 Ağustos 2024 23:53

Arkadaş Daha da abartırsanız iftiraları Erzurum dahil, deniz kuvvetlerinde pozisyon ve ayak işleri dahil ve Malatyada özellikle açıklanmayan mevzu dahil ifşaları görürsünüz demiş. cemaat hastalıkları bunlar cemaatlerin ifşası meşurdur. Tehdit naassı Adama sormazlar mı ispat etmeyene ne denir, adamı tanımam etmem yiyin birbirinizi ama peki böyle biri ise neye getirdi başkan bunu???adam demiş su çamur akıyor cevap verin yalakalar

Malatyalı 44 21 Ağustos 2024 23:07

Mahir bey adalet adalet diye yazan arkadaş genel sekreterin Erzurum da yaptıklarını bir araştır istersen.Tekniker dediğin adam yüksek harita mühendisi tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi o makama.Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş senin ki o hesap.İmar ve emlak dışında bir şeyden anlamıyor demişsin yıkılmış bir şehri kimin yeniden inşa etmesini bilmeyecek kadar acizsin demektir.Genel sekreterin yüksek lisansından bir taneside inşaat bilmiyorsan öğren.Depremden önce gelincik tepesine yapılan toki konutlarında Erkonut A.ş. yönetim kurulu başkanı iken yaptı.Karalama yapmakta üzerine yok maşallah.Hem körsün hem cahil.Sen önce Malatya ya genel sekreter olmadan memleketine hizmet etmiş bir adama böyle konuşamazsın.Nurhanın yalakası olduğun da aşikar.Kim olduğunu nelerden nemalandığını açıklarsam Malatya da barınamazsın akıllı ol. Aklını başına almanı tavsiye ediyorum.

Adalet Mahir bey Adalet! 21 Ağustos 2024 22:58

Zekamızla alay etmek zeka seviyenizi ortaya koyuyor. Murat taklacıları. Yada bizatihi…. Benim yazımda övülen tek bir adam yok. Ahmet Başkandan beri belediyede görev yapan nitelikli kadro var. Öyle çocuk kandırır gibi Ankara, Malatya vb yalanlara inanacak kadar aptalda değil kimse. Halep orada ise arşın burada. Buyur ispat edin. Niteliği , diplolamaları, CV leri, Ankara mevzularını. İşte bundan ötürü (hile, yalan, iftira, algı ve kendi kurumuna ve kendi başkanına sallamaktan ve) sevilmedi kabul görmedi Murat bey. Daha da abartırsanız iftiraları Erzurum dahil, deniz kuvvetlerinde pozisyon ve ayak işleri dahil ve Malatyada özellikle açıklanmayan mevzu dahil ifşaları görürsünüz. Hiç kimse Malatya’dan büyük değildir. Hiç kimse büyükşehirde çalışan, emek veren yüreğini hizmete adamış binlerce personelden büyük değildir. Saman alevleri şunu bilmeli ki samanlar sadece kendi cürmü kadar kendini yakar. Geriye küçük külleri kalır. Kalıcı olan Malatyadır. Depremde yıkılsada enkazından yeniden doğar. Burası Malatya. Herkes kimin kaç kalibre olduğunu bilir.

Zafer 21 Ağustos 2024 21:36

İyiki varsın kardeşim, iyilki varsın

Hakan 21 Ağustos 2024 21:36

Adalet Mahir Bey Adalet diyen şahsa. Tek cümle: Hadi oradan yalaka utanmaz

HISIM 21 Ağustos 2024 20:50

Mahir Bey, ben de belediyenin içinden yazıyorum, tam içinden ama!.. Böyle yazınca her yazdığın doğru mu oluyor! Bu arkadaşların niyetini bir Malatya biliyor. Başından beri belediyeyi bir odağa ve onun adamı bir Vanlıya yönettirmek istiyorlar. Maksat şelâle... Senelerdir bir hırs, bir mevkii düşkünlüğü. Adamcılık, kul hakkı, torpil... Baştan sona yalan, iftira dolu bir yorum yazmış. Kul hakkıdır...Yüksek mühendis adama tekniker yazacak kadar yalancısınız, alçalıyorsunuz. Sen o odaya 1 saniyeliğine bile girememişsindir ama sallamaya engel değil. Makama girsen utanırsın, duvarlar diploma, berat dolu. Ama insan bilmem ne hareketinin beratları değil. Seni bağlamaz... Kime hoş görünmek istediğini biliyoruz. Dünyan, belediye binasından ibaret. Daha 2. haftadan adamcılık, tuzaklar başladı. Madem bu adam yaramazdı neden başkanımız hiçbir talebi olmayan bu adamı arayıp direk genel sekreterlik teklif etti? Bizzat başkanımız aramadı mı? Belediyede, Reis aradı fırçaladı, daha genel sekreter atayamamışsın dedi, bu adamı pazartesiye kadar acil getirmemiz lazım demedi mi? 2.hafta gidip şofördü, arabaydı vs. Ankara'da şikâyet edip azar işitip, mosmor dönmediniz mi? O kadar zekâ var ki devlet aklıyla gönderilen adamı, yine gönderen devlete gidip şikâyet ettiniz. Bunu da millete "başkan istifaya gitti, zaten görevi de istemiyordu ama Reis izin vermedi, Malatya'nın sana ihtiyacı var dedi" şeklinde yutturmadınız mı? Adamı by-pass edip, bir araç bile tahsis etmediniz ki hiç bir işe karışmasın. Sağını solunu doldurdunuz, her hareketinden haberiniz var. Makam odasında bile rahat çalışmasın diye adama ne pislikler yapıldı. Ama bir açık bulamıyorsunuz. Çünkü Malatya'nın dürüst, liyakat sahibi çocukları var. Senin Vanlı her toplantıda, her yerde başkan benim 25yıllık abim, tabii ki ben yöneteceğim deyip gezmiyor mu? Nurdanın makam derdi niye seni gerdi? Soruyorum, bu belediyede genel sekreterin dışında büyük şehir tecrübesi olan bir Allah'ın kulu var mı? Yıkılmış Malatya'yı zabıta müdürü mü ayağa kaldıracak? Belediyede onlarca pırıl pırıl mühendis varken hem de... CV'yi kompleks yapan eziklere mi kaldı Malatya? Barguzulu adamı utanmadan Erzurumlu diye jurnalliyorsunuz. Çok toplantılar yapıldı; neden düşman olduğunuzu daha iyi anladık. Çünkü vizyonunuz sıfır. Daha ilk toplantılarda genel sekreterin acil yapılmalı dediği işleri bu gün halen bakanlığın işaretine rağmen sallıyorsunuz. Adam hafif raylı diyor, başkan daha tokilere otobüs koyamamış. Koskoca 5 yıl boşa gitti. Sen sanıyorsun ki herşey nurdanın anlattığı gibi... Kimseye göbeğinden bağlanma, kendini kullandırtma. Bunca yıldır belediyede bu kadar büyük, yüksek makam sahibi, iğrenç dedikodular yapan bir ekibe daha rastlamadım. Ankaraya da sor memur bey. Kendinizi makam mevki için kullandırtmayın. Cemaat, tarikat işlerini bırakın. Cemaate zamanı gelince ne olduğunu görmediniz mi? Sen şimdi nurdana bu kadar yakınsan iyi bi makamdasındır. Kim olduğunu da az çok tahmin ediyorum. O zaman bu işleri bir de bakanlıktan sorun. Ama zor, paça yemez... Giden pişman oldu döndü. İşinize bakın, huzur, şevk bırakmadınız. Su çamur akıyor haberin var mı? Kendi atadığınız müdürü yine kendiniz görevden almadınız mı? Kurumda, "vana nerde", yerini bilen adam yok. Olsun şelâle akıyor. Hesap günü var, şeyhiniz şefaat edemeyecek. Çok kaşınmaya devam edersen belediyeden değil de biraz da Ankara'dan bildiririm, gazeteciliği bırakalım Mahir Bey yapsın. Mahir Bey de çoğu konuya vakıftır bundan eminim ama Malatyalının moralini bozmak istemediği için yazıp yazıp siliyordur, bizim gibi... Siz işkur çadırı açmaya devam edin. Ama Ankara'nın da Malatyalı'nın da bir sabrı var. Bu şehirden bir gecede vali gitti... Sen sanıyorsun ki bu giderse nurdan gelir. Yaz google'a Hatay Büyükşehir, oku... O işler öyle olmuyor memur bey.

Selim 21 Ağustos 2024 20:44

Yazın Mahir bey yazın,örteyim demeyin sakın.Belki birkaç kişi daha okur da bunların gerçek yüzünü görür

Adalet Mahir bey adalet ! 21 Ağustos 2024 19:39

Belediye içinden yazıyorum. Tüm belediye idarecileri biliyor bu yazacaklarımı. Genel sekreterin gitmesi gerekliliği zerre Nurhan Demir ile alakalı değil. İnsanlar kendi hatalarını yanlışlarını örtmek için suçu birilerine atıyor. Şimdi sıralayayım sen Sami Er olsan ne karar verirdin? 1- Personele banka promosyonu ayarlayan belediye idarecilerini çağırıp fırçalıyor. Bunu Sami Er adına değil benim adıma yayınlayacaktınız. 2- Gelir gelmez kendisi için yeni sıfır lüks bir araba alın diyor. Ve alınıyor. 3- Daire başkanlarına sizi istediğim an görevden alırım. Sadece bana uyacaksınız. Halbuki daire başkanlarını atayan Sami Bey. 4- Klozet kapağını değiştirmesi için bir daire başkanını çağırtıp kapısında 15 dakika bekletip sonra içeri alıp bu kapağı değiştir deyip başka kelam etmeden odayı terk ediyor. 5- Klozet kapağını değişecek belediye şirket personelini gecikti diye başka yere sürüyor. 6- Her hafta sonu izin alıyor. Hatta hafta içlerinde de sürekli izin alıyor. Yakında resmi izin alma süresi biter. 7- Belediyede çok sınırlı sayıdaki bazı daire başkanları ile komitacılık yapmaya kalkıyor. Kullandığı daire başkanları durumu kötüye gittiğini görünce sorunu yönetime anlatıyorlar. 8- Genel sekreterliğe değil gelecek dönem belediye başkanı olmak için geldiğini kendisine full itaat etmeyenin ayağının kayacağını ve gelecek dönem olmayacağını söylüyor. 9- Emlak ve İmar dışında hiç birşeyden anlamıyor. 10- Ve en kötüsü kamuoyuna sunulan CV gerçekleri yansıtmıyor. Diploma teknikerlik, görevler bir çok konu saptırılmış. Sadece küçük ve herkesin ağzında olan şeyleri yazdım. Belediyeden tanıdıklarınıza telefon açın sorun gerçekleri görürsünüz. Siz Sami Er olsa idiniz ne yapardınız? Büyükşehir’in hafızası olan Selahattin beyin görevden aldığı eski daire başkanlarının veya doğal olarak yükselmesi gereken müdürlerin sadece daire başkanı olduğu yani alttan üste emek çaba ve gayret ile gelmiş belediye çalışanlarının çok büyük bölümünün taktir ettiği insanların hepsini Nurhan beye yaslamak başta hata. Bunları seçen ve göreve getiren Sami Erdir. Sami Başkanda ilke tecrübe ehliyet ve liyakat üzerinden bakmıştır. Çoğu 9 yıl başkanlık yapan Ahmet Başkan döneminin parlak yöneticileridir. Bu adamlarla işle güçle hizmetle uğraşırken birileri iftira ve yalanla güç devşirme derdinde. Bu oyuna müsade etmeyelim. Lütfen haksızlık etmeyelim.

Yazarın Diğer Yazıları