Mahir Temur

Esenlik'in genel müdürü kel mi?

Mahir Temur

Bu tür konularda doğruluğunu tam olarak bilmediğim bir hikaye anlatılır.

Bilirsiniz, İstanbul’un fethinin uzun sürdüğünü.

Tam olarak 53 gün boyunca İstanbul’u almak isteyen Sultan Mehmed, o tarihin en teknolojik ve akılcı savaşını gerçekleştirirken, Kostantinopolis’in dini görevlilerinin savaş esnasında tartıştığı bir konu vardır.

Meleklerin dişi mi yoksa erkek mi olduğunu tartışıyormuş Ortodoks rahipleri.

Şehir 19 ay önce yerle bir olmuş. Binin üzerinde ölüm gerçekleşmiş. Binlerce insan yaralanmış, ayağı kopmuş, eli parçalanmış.

Yüzlerce çocuk yetim kalmış.

On binlerce insan doğduğu, büyüdüğü şehirden göç etmiş.

Şehre 120 bin konteyner kurulmuş.

Şehir halen enkaz ve inşaat halindeyken Malatya’nın öz sermayesiyle kurulmuş Esenlik Marketler bu süreçte ne yapmış?

Onlarca şehirden, onlarca ülkeden ekmek, su, battaniye ve birçok kalemde yardımlar bu şehre akarken Esenlik parayla su satmaya, parayla ekmek satmaya kalkmıştı.

O karanlık günlerde vatandaşına vereceği sudan kar etmeye çalışan Esenlik’in o dönemki yetkilileri birkaç kişiyi zengin etmek için 50 milyon lira zarara uğratıyordu.

Bir litre suya göz dikmiş bu eski yöneticiler gitti.

Yenileri geldi.

Bunlar ne yapıyor?

Esenlik’in şu anki genel müdürünün ismi Veysel Tay!

Bugün insanlar çocuklarını okula götürmesi için servis parası denkleştirmeye çalışırken Veysel Tay yeni makam aracı alıyordu.

Deprem umurlarında değil!

Her gelen gibi eskiyi kötülemek, süresi boyunca gününe gün katmak temalı bir yönetim göreceğiz yine.

İtibardan tasarrufu düşünmeden popularını daha iyi koltuklara oturtsunlar diye uğraşan çok yetkilimiz var.

Esenlik’in yeni icraatı nedir?

Esenlik Marketler, umreye 4 kişi gönderecekmiş!

2 gün önce müjdeyi verdiler!

“Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketler olarak, özel ve anlamlı bir kampanya ile siz değerli müşterilerimizin karşısına çıkıyoruz. 4 kişiye umre ziyareti hediye ediyoruz!”

Allah sizi bildiğiniz gibi yapsın!

İkizce bölgesine 10 binlerce insan aylardır Esenlik’in bir market açmasını beklerken papazların melekleri tartıştığı gibi Veysel Tay da bu şehir ile dalga geçiyor!

Bugün 4 kişinin umre masrafı yaklaşık 1 milyon TL!

Geçen hafta okullar açıldı.

Sadece kırtasiye gideri yaklaşık 5 bin lira.

Bir aylık servis ücreti 2 bin lira.

Bir okul forması bin 200 lira.

Eder sana 8 bin 200.

120 çocuğun bir aylık servis, okul forması ve kırtasiye ücretini karşılamanın bedeli 4 umre ediyor!

Ben hayatımda Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplanmış bu yeni ekip kadar sorumsuz bir yönetim görmedim!

Din edebiyatı yapıp muhafazakar olduklarını iddia eden bu ekibe birileri şunu söylemiyor mu?

Umre farz değil!

Hac ibadeti bile parası olana farz!

Esenlik’te her gün bir skandal patlarken 4 kişiyi umreye göndererek mi bu milleti uyutacaksınız!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in en büyük problemi ne biliyor musunuz?

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni kendisi hariç herkesin yönetmesi!

Zar atıp bu kadar adama koltuk vermek istesen yine birkaçında doğruyu bulursun ama Sami Er’in ekibinde doğru kişiyi bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.

Şu fotoğraftaki muhtereme iyi bakın:

Bu muhteremin ismi Veysel Tay.

Esenlik A.Ş'nin genel müdürü.

Sizce bu adam kel mi?

Biz sadece bu fotoğraftan yola çıkıp bu adama kel diyebilir miyiz?

Gelin bir hafta bunu tartışalım.

Kel mi değil mi?

NOT: Kurumsal bir şirkette bir kampanya yapılacaksa onun kuralları bellidir. Bu kara günlerimizde birilerini UMRE’ye göndermek isteseniz bile bunun kuralları vardır. 

Bilmem şu kadar alışveriş yapana “kupon” verirsiniz veya alışverişi özendirecek bir uygulama yaparsınız. Marketleri yöneten bir ekip, hiç alışveriş şartı koşmadan kimseyi Esenlik’e çekmeden SMS ile umreye göndermek istemesi bırakın etik açıdan, hukuken bile doğru değil!

@mahirtemur

Yorumlar 22
Ali Düzova- Tüketici drn.eski bşk. 17 Eylül 2024 12:47

Bilinçli tüketici toplumu varsa il genelinde TÚKETİCİ BOYKOTU yapsınlar, Esenlik marketlere karşı. Bir hafta hiç kimse Esenlik marketlerde alışveriş yapmasınlar.Ama nerede o aydın insanlar nerede o bilinçli toplum. Tüketicilerin en büyük gücü BOYKOTtur.Malatyada uzun yıllar uğraştım NAFİLE...Şimdi uzaklardayim,sadece üzülüyorum...

sefil sefa 17 Eylül 2024 10:45

Sefa denen kişinin herhalde Veysel Bey geldikten sonra personele bayram ikramiyesi 5 bin TL vermesinden tutunda, maaşlara yaptığı zamda haberi yok. Sizin amacınız üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek. Böyle ağlayacaksanız oynamayalım ya da gidin başka kapıda yalanlarınıza inanın ve helvadan yaptığınız putları acıkınca yiyin. la bu kafayla nasıl yatıyorsunuz ben onu anlamaya çalışıyorum.

Malatyalı biri... 17 Eylül 2024 09:35

Din Ticareti, Kadın Ticaretinden bin defa daha kötüdür. Kendine bir sıfat bul. Muhafazakar, Milliyetçi vb. bunun altında her türlü rezilliği yap. Burda insanları kandırdın da diğer tarafta ne yapacak ?

Sefa 17 Eylül 2024 08:36

Behzat kod adlı esenlik vasıfsız yalamaya mecburi cevap : "Veysel Tay ve yönetimini bu şekilde övgülerle yüceltmek,yalakalık ve gerçeklerden kaçmanın bir yoludur. Şirketin kara geçmesinden bahsediyorsunuz ama hiçbir somut veri sunmuyorsunuz. Yıl sonu belediyeden para istediğinde çıkacaktır ortaya bu ,Esenlik, on yıllardır bu şehre hizmet veriyor; ancak son 5 aydır mobing şantaj vs ile çalışanların hakları gasp edilerek, işten çıkarmalarla ve düşük ücretlerle bu "başarı" maskesi altında saklanan sorunlar derinleşiyor. İl teşkilatına ve Sami beye onlarca şikayet gitmiş durumda , Sözde Kâr elde etmek için(kendi karları)çalışanların emeğini sömürmek ve halkı gerçeklerden uzak tutmak, başarı değil, tam tersine bir başarısızlıktır. Veysel Tay, kendi makam aracını yenilerken, deprem felaketinden etkilenen Malatya halkının temel ihtiyaçlarını görmezden geldi. Bu durumda umre promosyonuyla halkı kandırmak ve dini duyguları kullanarak bir imaj yaratmak, düpedüz popülizmden başka bir şey değildir. Ayrıca, bu kampanyanın arkasında yatan gerçek niyetin halkın gözünden kaçmayacağını bilmeniz gerekiyor. Gerçekten bu kadar başarılı bir yönetimden bahsediyorsanız, neden hâlâ şeffaf bir şekilde Esenlik’in mali verileri, çalışanlara yapılan haksızlıklar ve halka sunulan hizmetlerdeki aksaklıklar açıkça paylaşılmıyor? Şirketin kara geçmesi, yalnızca rakamlarla değil, halkın memnuniyetiyle ölçülür. Şu anda halkın gözünde Esenlik’in itibarı sarsılmış durumda ve bunu birkaç kampanya ile toparlamaya çalışmak, asıl sorunları örtbas etmeye çalışmaktır. Bu şehirde yaşayan insanlar, sizin düşündüğünüz kadar saf değil. Yöneticilerin lüks makam araçlarına binip halkın sırtından kâr elde etmesini meşrulaştırmaya çalışan yalaka ve basirersiz ve tecrübesiz ve sadece adamları diye şuan orda birilerini koyan bir zihniyete karşı daha bilinçli ve eleştirel yaklaşıyorlar.

Burhan 16 Eylül 2024 22:57

Mahir beyi Tebrik ediyorum Şakşakcı maddi çıkarlar için kendini kalemini satmadı gurubunu ayak altına almıyor .Mahir bey Tarafsız bir gazeteci olamaz bir Malatya lı olarak yakışmaz zaten Malatya'nın derdini kendine dert yapmış Malatyalı bir Mahir bey kaldı diğerleri Paralı ve Makamlı Malatyalı değil para makam nerdeyse herkes birden Memleket düşmanı oluyor altta kalanın canı çıksın hesabı sorsan hepsi Hz.Ömer kesiliyor başımıza ekranlarda.Malatya'nın ve Malatya'lının hali ortada Bazılarına yalakalık yaparak gazetesine maddi olarak çıkar sağlamak için 3 maymunu oynamakta ne vijdan Ahlak din açısından doğru değil Mahir bey Malatya sevdalısı olarak Malatya ya için Doğru olanları seçmekte dile getirmekte .Malesef Malatya nın sahipsiliği ortada meşaleciler Boğaziçiciler Şelaleciler bir bitmedi Rantlar ortada Esenlik Malatya nın değil Yöneticilerin Toptancıların Marketi .Polis Kantini ürünlerinde %5 lık bir Kâr amacı gütmekte oda işçi parası ödemek için Esenlikte zam yağmuru var niye 3. 5 kişiyi zengin etmek için Bim A101 gibi Marketlere Zabıta ekiplerini gönderen ne hikmetse hiç Esenlik Marketlerine göndermiyor.

Mustafa 16 Eylül 2024 22:25

ALLAH KORUSUNDAN insan sevgisinden yoksunlardan başka bir şey beklenmezki

Erol 16 Eylül 2024 22:11

murat tunç isimli arkadaş karnından konuşmuş, selo dönemine kadar maski yıllık cirolarını git kime sorarsan bilale anlatır gibi sana da anlatırlar. elinde bilgi yok, belge yok gelmiş selo dönemini burdaki m.yardımcısına yaslıyon. şu saatten sonra selo dönemindeki iktidar kafanız bitti, gemi battı ilk terk eden de selo oldu. iftira atmayın bu bi haktır

Elazığlı 16 Eylül 2024 19:43

Mahir Bey diyor, umre zamanı değil, deprem oldu halk varını yoğunu kaybetti. Halk perişan. Böyle zaruri olmayan işler yerine dar gelirli vatandaşa yardım edin diyor. Millet tabi ayrı tastan devam ediyor. Mahir Bey sizin zeka seviyeniz çok yüksek. Düşük zekalılar sizi anlamıyor. :) Not:1699 Karlofça Anlaşması'dan beri devlet kendi için çalışır. Polatı'n dediği gibi azdan az, çoktan çok gider.

Erkan 16 Eylül 2024 19:11

Salıyı çarşamba görüyorsunuz, Çarşambayı perşembe . Dönüp sonra da bu takvimi kim değiştirdi diye vaveylan koparıyorsunuz. Bu şehrin kaderi eğer sizin gibi insanlara kaldıysa vay halimize

Hasan 16 Eylül 2024 18:43

Çok dürüstse dini kullanmak istemiyorsa o promosyonu indirim e çevirsin. Bırakın kardeşim bu umre işlerini ne biçim adamlarsınız. Adamın dediği gibi öğrencilere yardım olarak alın tedarikçilerinizden promosyonunuzu. Halka bi faydanız olsun dinci …ler

murat tunç 16 Eylül 2024 18:08

Yazık kendi sahipleri olduğu işletmelerde böyle yaparlar mı. Maski yi zarara uğratmış kişiyi, sonra getir müdür yardımcısı yapın. Yazık Malatya'mın kaderi böyle. Dürüst Çalışan yok.

arif 16 Eylül 2024 17:06

vay o namaz kılanların haline demişsin devamını getirmemişsin, sonrada gözü kapalı sağa sola sıkmışsın. habercilik bu değil haberin olsun

Kaskade 16 Eylül 2024 15:32

Çok dürüst oldukları için ultra lüx makam araçlarına binmeyede hakları olduğunu düşünüyorum.

Behzat 16 Eylül 2024 13:42

Sefa kod adlı demicem Sefa nickname li; malum haramzadelerin oyuncaklığına talip gelene gidene meşaleci diyerek pisliğini örteceğini zanneden şahısa ve zevata cevap: Güneş balçıkla sıvanmaz. Yıllardır maaşına zam yapılmayan emeği sömürülen hatta sahiplerinin işe aldığı işçilerede sor ilk defa işçiye bu düzeyde zam yapan kim? Batık şirketi hem kara geçirdi hemde çalışanlarına zam yaptı. Her namuslu işini düzgün yapan adama meşaleci diyorsunuz ya sayenizde hiç sempati duymadım meşaleye gidip üye olacam. Milletin zekasını kendi zekanızla aynı seviyede görüyorsunuz. Malatya şövenizminize layık bir şekilde çıkın deyin ki bizim zekamızda şehrin plakası ile aynı deyin rahatlayalım. Beçere Sami eri belki kandırırsınız. Birilerinin elinde oyuncak olmaya teşne bazı belediye reislerini provoke edip oyuncakda edebilirsiniz ama bunu aklı başında hiç kimse tutmaz. Ne ederseniz kendinize edersiniz. İyi yada kötü. Anlarmısınız sanmam. Ama yinede Benden söylemesi…

ferit 16 Eylül 2024 12:41

Mahir Bey, marketlerde alış veriş yapıyorsan her market zaman zaman kampanyalar yapar. Esenlik'te tedarikçi firmaların desteğini kimlere yansıtmış Malatya halkına. Umre çekilişi de olsa Malatya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katılamaz demiş, keşke bu kadar art niyetli olmadan olaya baksan ve adil olanın hakkını verseydin. Seni adaletli biri olarak biliyoruz. TOKİ bölgeleri içinde çalışmalar yapılıp yapılmadığını bir gazeteci olarak sordun mu acaba Mahir Bey? arayıp sorsaydın kel mi saçı var mı onu da öğrenmiş olurdun.

Abbas 16 Eylül 2024 12:30

Mahir Bey, bir yazı kaleme alıyorsun bari haberi tam okusaydın. Duymuşsun horasanda halı dokunuyor. Enini boyunu anlamamışsın. Tedarikçi firmalara desteğinden dolayı teşekkür ederiz yazısını da okusaydın keşke. Birileri gibi kendileri gitmek yerine bunu müşteriye yansıtan dürüst bir karakter Veysel Bey. Senin adına üzüldüm. Başlık hiç yakışmamış.

Sefa 16 Eylül 2024 12:19

Yorumda Veysel Tay'ın umre promosyonunun başarılı bir hareket olduğunu belirten meșalesel görüşler, şirketin karşılaştığı ciddi sorunları göz ardı ediyor. Esenlik Marketler’de yaşanan yolsuzluk iddiaları, mobbing ve usulsüzlükler gibi ciddi konular, sadece dışarıdan yapılan promosyonlarla telafi edilemez. Promosyonlar, bir yönetimin başarısını belirlemede tek başına yeterli kriterler değildir. Özellikle, çalışan hakları, iç denetimler ve mali şeffaflık gibi temel konularda yaşanan problemler, gerçek başarıyı sorgulamak açısından önemlidir. 10 milyonlarca liralık zararın telafi edilmesi iddiası, eğer bu süreçte adaletli bir yönetim anlayışı uygulanmıyorsa veya çalışan hakları göz ardı ediliyorsa, bu başarı olarak değerlendirilemez. Gerçek başarı, sadece büyük bir kampanya yapmak değil, aynı zamanda tüm paydaşlara adil ve şeffaf bir şekilde yaklaşmaktan geçer. Mahir Temur’un yazısındaki eleştiriler, bu yüzeysel başarıların ötesinde, şirketin ve toplumun gerçek sorunlarına ışık tutuyor."

Sefa 16 Eylül 2024 12:15

Behzat kod adlı meşale yanlısına cevaben : " Bu yorumu yazan Veysel bey in grubunun adamı ne yazık ki Esenlik yönetiminin mevcut politikalarını ve uygulamalarını tam anlamıyla kavrayamamış görünüyor. Bir şirketin başarısını sadece kâra geçmek ya da ciro artırmakla değerlendirmek, eksik bir bakış açısıdır. Ayrıca eski yönetim 300 milyona yakın kăr ile devretmiş ..içerideki alacakları banka tutarları ve depoları saymadan halka lanse ettiler bunu..iyi bir algı yaptılar profosyonel ekip çünkü bunlar .Yönetim, işçi haklarını ihmal ederek ve mobbing uygulayarak çalışanları işsiz bırakıyorsa, bu 'başarı' değil, vicdan yoksunluğu ve etik dışı bir yönetim anlayışıdır. Yolsuzluklarla mücadele etmek elbette önemli, ancak bu mücadele, çalışanların haklarını göz ardı ederek yapılamaz. Veysel Tay, halka yönelik promosyonlarıyla kendini parlatmaya çalışırken, işçileri ve tedarikçileri zor durumda bırakıyorsa, bu halk yararına değil, tamamen kişisel çıkarlar doğrultusunda bir PR çalışmasıdır. Yönetime güven duyulmasını istiyorsa, önce çalışanlarına ve iş ortaklarına saygı göstermelidir. Ayrıca, bir önceki yönetimle kıyaslama yaparak sorumluluktan kaçmak, yeni yönetimin hatalarını gizlemez, aksine bu sorunları daha da görünür kılar. Mahir Temur'un yazısındaki eleştiriler, göz ardı edilemeyecek kadar gerçekçi ve yerindedir.

Osman 16 Eylül 2024 11:57

2 yıl müdürlük yaparsa saçı çıkar :)))

Behzat 16 Eylül 2024 11:53

Kel değil dürüst. Bu umreleri bazı tedarikçiler 10 larca yıldır hep verir. Veysel Tayın farkı bu umre promosyonu ile kendisi yada belediye başkanını umreye göndermeyip bu promosyonu sahibi olan Malatya halkına vermesi. Bir önceki enfes yazıyı kaleme alan Mahir Temura bu yazı olmadı. 10 Milyonlarca yolsuzluğun üstüne giden, bu kadar kısa sürede şirketi topalarlayan, zarardan kara geçiren Malatya’ya milyonlar kazandıran bir yöneticiden yada basın müdüründen ciroları karı vb verilerle istatiski ve çıkan başarıyı (başarısızlık varsa onu ki tam tersi büyük başarı var) görmeyip vatandaşa verilen promosyonu ve alışveriş rakamlarına yapılacak katkıyı görmeyip buna takılmak asıl melekler dişimi erkek mi tartışması yapmak. Popülizme bari sen kurban olma Mahir bey. Masa başı gazeteciliğe bari sen uyma mahir bey. Aç bir telefon et sor. Herşey Reyting tıklanma değil. Algıların nelere neden olduğunu geçen 5 yılda gördük. Biraz vicdan be Mahir bey. Veyseli ulusal bazda faaliyette bulunan büyük market zincir yöneticilerine bir sor. Sonra çocuklarının hakkını da koruyan bu adamı idam et. Öldür. Sonra tribün yapan 740 bin hemşerimizin malını har vurup harman savuran yöneticiler gelirse ah vah etme. Bazen umut duymak istediğim bu şehirde umudun azalıyor. Şehir işine odaklanan yönetici değilde piar kasan, medya ile diyalogla kendine çalışan kifayetsiz muhterislerin elinde oyuncak olmak istiyor. Ne diyeyim. Memleketin hali bu işte

Ali 16 Eylül 2024 11:46

Bence kel

Ensar Güneş 16 Eylül 2024 11:22

Çok doğru eleştiriler yapıyorsunuz da sanki bunların umurlarında bile değil, bir kulağından girip öbür kulağından çıkıyor.Sami Er Size ve Burak Altun'a müdürlük verse bunlardan iyi çalışacağınıza eminim.Bide Sayın valimize zahmet olmazsa çarşıya sivil kıyafetle çıkıp uzaktan korumayla vatandaşın derdini dinlese,çözüm üretse iyi olur.

Yazarın Diğer Yazıları