Mahir Temur

Danışman!

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili her gün yazsam yine eksik bıraktığım konular vardır, düşüncesindeyim.

Yaz yaz bitmez!

Yeni öğrendiğimiz ve bunun kaçıncı “danışman” olduğunu bilmediğimiz bir arkadaş galiba gelişini duyurmak için Net Haber’e açıklamalarda bulunmuştu.

Adam hem avukat hem de danışman!

Bu danışman açıklama yapmayacaksa kim yapacak!

Hızını alamayıp bu sefer Net Haber’de söylediklerinin aynısını tüm basına bülten geçti.

Komik durumlar yaşıyoruz doğrusu…

Sizi bilmem ama ben gülüyorum!

Hani Selahattin Gürkan’ı tanımasak bu durumları anlayacağım ama anlayamıyorum.

Ben de gülüyorum!

Adam gelir gelmez basını karşısına aldı!

Üstelik genel hatlarıyla kendilerini savunan basını!

Umurumda değil.

Deneme-yanılma yöntemi devam ediyor sanırım!

Ama bu arkadaşın “danışman” olmadan önce attığı bir tweeti paylaşmak istiyorum.

Ben güldüm siz de gülün diye paylaşmak istiyorum.

*

 

Şimdi yeni danışmanın attığı bu tweete aynen katıldığımı belirtmek isterim.

Hele son cümlesine imzamı atarım.

Bu çağda hortumla toz önlenir mi canım :)

Bu paylaşımı gördükten sonra benim Büyükşehir Belediyesi’nde artık muhatabım bu danışman.

Bu çağda, hele hele iki AK Partili belediyenin sıkıntılı durumunda Başkan dururken kendisi Yeşilyurt Belediye Başkanı’nı arayabiliyorsa, kafasına göre bir gazeteye gidip AK Partili bir belediye başkanı hakkında beyanat verebiliyorsa, işten çıkarmalar ile ilgili “görüştük tek tek, sıkıntı yok” tarzında konuşuyorsa ve basın ile ilgili “hadsizlik” yapabiliyorsa benim artık Büyükşehir Belediyesi’nde bir gazeteci olarak muhatabım Gürkan değil bu danışmandır!

En azından Gürkan’ın “çağında” muhatabım bu arkadaş!

Daha kaç kuruş maaş aldığını bilmiyoruz ama Büyükşehir ile ilgili bir sıkıntı yaşanırsa bu arkadaşa sormayı düşünüyorum.

Ha bi de tam olarak hangi konularda “danışmanlık” yaptığını bir bültenle veya bir gazeteye gidip beyanat vermeyle açıklarsa çok çok sevineceğiz!

“Bu çağda” kimin ne iş yaptığını bilmemiz lazım!

Bu çağda Mahir Temur'u takip etmek ister misiniz?

Yorumlar 17
Adalet 26 Haziran 2020 13:43

Daha öncesinde Yani yaklaşık 3.5 sene önde ak parti il teşkilatında ve gençlik kollarında görev yapmış bir akdaş kendisi görevinde başarılar

Berat beye hitaben 21 Haziran 2020 12:43

Berat bey ne demek istiyorsunuz ? Yoksa oğlu özel kalemden kadro da mı aldı ?? Çünkü Başkan belediyede çalışan mühendislere işe yaramazsınız demişti,demek oğlu çok işe yarıyor ki kadro vermiş.

Berat 20 Haziran 2020 19:05

Ailenin komple diploma takıntısı var. Ziraatçi oğlu bir dönem Battalgazi Belediyesi'ndeydi 50 mühendisin yapamadığını tek başına yapıyor diyordu. Kızı üniversitede bir diploma skandalı çıkardı Cemil Hoca ile Selahattin o yüzden kavga etti Cemil Hoca iyi hatırlar ama kapandı gitti dünya dönüyor.

Yaşar 20 Haziran 2020 18:57

Ona bakarsan başkanın özgeçmişindeki diplomalar da diploma değil. Açıköğretim olan 4 yıllık. Diğerlerinden biri kurs biri de 2 yıllık. Ama ekibinde mühendisler de var KPSS kazananlar da var.

Arif 20 Haziran 2020 14:07

yine süpersiniz...gerçekten gülüyoruz.iyiki varsınız

Ömer 20 Haziran 2020 13:27

Başkan hediyeleri eve götürmemiş demek ki güzel bir şey bu. Ayrıca Paris ten ödül alamamış ki demek onu sergileyememiş

Mehmet 20 Haziran 2020 13:25

önce taraf olduklarınızın mezuniyetlerine bakıp irdeleyip sonra bu soruları sorun tavsiye ederim

Er Meydanı 20 Haziran 2020 06:03

Sayın Editör müsadenizle kıymetli genç ve heyecanlı danışman kardeşime bir kaç soru sormak istiyorum. Bizi aydınlatırsa çok memnun olurum. 1) Kıymetli Belediye Başkanımızın Belediyenin resmi internet sitesindeki özgeçmisini zahmet edip hiç okudunuz mu? 2)Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı Büyük Kültür Sanat Ödülü aldığı yazıyor. Acaba kendisi ödül mü aldı yoksa Abdullah Gül döneminde ödül töreninine mi katıldı. Eğer ödül aldıysa (sadece google sorsanız almadığını göreceksiniz) Başkan Beye hediye edilen kıravat iğnelerinin bile sergilendiği Kent Müzesinde sergilememeniz kıymetli başkanımıza saygısızlık değil mı? 3) Değerli Danışman kardeşim yine aynı özgeçmişte Selahattin Başkanımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yılın Belediye Başkanı ödülüne lâyık gördüğünü bizzat kendim okudum. Oysa ödülü TBMM değil, ismimde TBMM geçen bir dergi vermişti. Saygıdeğer Başkanımız böyle bir ödül aldıysa, (araştırma yaptığınızda TBMM nın böyle bir ödülü olmadığını kendiniz göreceksiniz) bu ödülü yine kendisine hediye edilen ajandaların kalemlerin bile sergilendiği Kent Müzemizde sergilememenizde Başkanımızın başarılarını gölgelemek gibi bir kastınız mı var. 4) Danışman kardeşim Cumhurbaşkanlığı ve TBMM gibi bu milletin bağımsızlığının sembolü en kıymetli 2 sembol kurumun ismi kullanılarak, gözlerimizin içine baka baka kandırılmamıza sebep olanlar da sizi istemeyen, başarılarınızı kıskanan, haberleriyle, yorumlarıyla kamuoyunu aydınlatan bu medya mı? İsterseniz medya kuruluşlarına bir tur atarak bunları da açıklayın biz de okuyup istifade edelim. 5) Yakışıklı Danışman kardeşim sizce olmayan şeyleri varmış gibi göstermek ve hele hele belediyenin resmi internet sitesinde yayınlamak etik midir? Değilse bir yanlışlık olmuş diyip kaldıracak mısınız? Başarılar diliyorum.

Ömür 19 Haziran 2020 23:06

Diğer danışmanları da yazmanı bekliyoruz. Hatta karşılaştırmalı yazsan daha iyi olur hangisi ne işe yarıyor bilgileniriz. Bir tane Mayo uzmanı var, bir tane web sitesi işi yapan var, bir tane sosyal medyada yanlış mesajı paylaşıp Öznur Abladan dayak yiyen amca var, şimdi bu avukatı duydum. Basın danışmanları aylık değişiyor takip edemiyoruz. Encümeni Daniş vardı bir de. Elini sallasan danışman.

Ömer beye cevap 19 Haziran 2020 21:00

Ömer bey katılıyorum size.cok dogru bi konuya değindiniz.sahis ile ugrasacaklarina malatyanin eksik ve sorunlarini dile getirip,yaptıkları haber sayesinde o eksiklikler giderilebilir mesela.danismanda belediye baskani da herkes hepimiz misafiriz.bende calisanim belediyede.yani boyle ufak seylerle ugrasilmasini dogru bulmuyorum.hedef malatya olmali hizmet olmali yaptığım haberlerle malatyaya ne katmaliyim olmali.en azindan ben böyle düşünüyorum

Ömer 19 Haziran 2020 19:32

Yani neden bu kadar büyütüldü anlamış değilim. Bir başkan danışmanı bir gazeteyi ziyaret ediyor konu gündeme geliyor ve bir açıklama yapıyor. Bunun üzerinden kişiye yönelik hakarete varan haber demiyorum paylaşımlar yapmanın adı gazetecilik midir. Kusura bakmayın aynı şablona sahip iki site yatıp kalkıp Büyükşehir aleyhine incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri algı oluşturmak için paylaşım yapmak hoş değil diye düşünülüyor.

Mazlum 19 Haziran 2020 16:44

Bir tane bile işinden ekmeğinden olan varsa vebali başkana da danışmanlarına da diğer yöneticilerine de yeter. Herkesin çağası var çoluğu var. Her iki dünyada da mazlumun ahı yakanızı bırakmaz.

Yaşar 19 Haziran 2020 15:02

Önüne gelen danışmanım diyor. Benim bildiğim Selahattin yengeden başkasına danışmaz. Bunlar neyin danışmanı?

Hortumcu 19 Haziran 2020 15:01

Büroyu kapatmış mı bu? Kaç yerden maaş alıyor? Bilgi alma hakkımız var mı?

Cevdet 19 Haziran 2020 14:14

Selahattin gibi danışmanları da Çok renkli, her halttan anlıyor. Bu adam Hem gazeteci hem avukat hem danışman hem trol ne ararsan var. Lüksü seviyor sadece meclis salonu değil ofisleri de lüks. Üzüldüğüm tek nokta Somuncubaba'nın adının bunlar yüzünden kirlenmesi.

İSMET 19 Haziran 2020 14:07

gülüyoruz gerçekten gülüyoruuuzzzzzzzzzzzzzzzz

gülüyoruz 19 Haziran 2020 13:55

seninle beraber bizde gülüyoruz mahir kardeşim. eline yüreğine kalemine sağlık.bağımlı oldum yazılarına

Yazarın Diğer Yazıları