Mahir Temur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup

Mahir Temur

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber valiler “Vali ilde Devletin ve Cumhurbaşkanı'nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” diye tanımlanıyor.

Bu tanımı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazmak istiyorum.

Sayın Erdoğan’a açık bir şekilde mektup yazmadan önce herkesin anlayacağı bir dille Malatya Ticaret Odası, 1. OSB Yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliğinin içinde bulunduğu dramatik savaşları yazmak istiyorum.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı koparma operasyonu diye adlandırdığım bu savaşların baş sorumlusunu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olduğunu önceki yazılarımda anlatmıştım.

Hem Vali Aydın Baruş’un hem de Başkan Selahattin Gürkan’ın 1.OSB Yönetim Kurulu’ndan istifa etmesi gerektiğini ve yapılacak seçimin ertelenmesi gerektiğini yazmıştım.

18 ay boyunca katılmadığı toplantılardan huzur hakkı alan Başkan Gürkan’a “dirayet” gösteremediği için ve “tarafsız” olmadığını düşündüğüm için 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etmelidir Vali Bey, demiştim.

İsmini Vali’den sonra ikinci sıraya yazılmadığı için toplantılara katılmayarak boykot eden Gürkan’ı yönetim kurulu üyeliğinden düşüremeyen Vali Baruş’un istifa etmesinin uygun olduğunu düşündüğüm için bu yazıları yazmıştım.

Bunları yazdık ama dinleyen kim!

Sonra seçim yapıldı.

TSO’nun katılmadığı seçimi 1.OSB Sanayiciler Derneği Başkanı Akif Baştürk’ün 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildiği duyuruldu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yerine iş insanı Akif Baştürk seçilmişti.

Hatta Baştürk, Vali ve Başkan Gürkan’a methiyeler düzen bir bülten dahi gönderdi!

Dün öğrendik ki 1. OSB Yönetim Kurulu seçimi yapılmadan 4 gün önce “yürütmeyi durdurma” kararı alınmış.

Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi karar almış ve 4 gün sonra yapılacak seçimi yapmayın demiş kısaca.

1.OSB Sanayiciler Derneği’nin 1.OSB Müteşebbis Heyeti’ne bildirmesi gereken 4 üyeyi yönetim kurulu toplantısı yapmadan verdiği için bir üye mahkemeye başvurmuş ve mahkeme de “yürütmeyi durdurma” kararı almış.

İşte Cumhurbaşkanı’nı temsil eden Vali Aydın Baruş, Malatya 6.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin almış olduğu “tedbir kararını” dinlemeyerek seçimi gerçekleştiriyor.

Ben sorumlu bir gazeteci olarak bu ortamda ne yapabilirim?

İktidarın Belediye Başkanı kafayı TSO Başkanı’na takmış!

Ta ilk seçildikten sonra niye adım ikinci sırada değil diye toplantılara katılmamış.

Toplantılara bırakın 3 kez katılmamayı 18 ay boyunca katılmadığı toplantılardan huzur hakkı almış.

Vali Aydın Baruş bunları bildiği halde “tarafsız” davranamamış!

AK Parti’nin milletvekilleri bizim gibi “seyretmeyi” tercih etmiş!

Muhalefet partileri ve temsilcileri eskiden olduğu gibi tiyatroya bilet alır gibi yerini almış ve tek görevlerinin “seyretmek” olduğunu bizlere her seferinde hatırlatmış!

Sivil toplum örgütlerinin sesi zaten çıkmıyor.

O yüzden yapacağım tek şey Cumhurbaşkanımıza açık mektup yazmaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım…

Sizi ve devletimizi temsil eden Malatya Valisi maalesef bu konuda tarafsız davranamamıştır.

Malatya’nın mülki amiri maalesef şehirde tartışılır hale gelmiştir.

AK Parti’nin yöneticileri veya temsilcileri dahi özelde bizlere “Vali Bey yanlış yapıyor” diye konuşuyor.

Vekilleriniz dahi bu “tarafsızlığı” biliyor, görüyor ve sessiz kalmayı tercih ediyor.

Milletin “tarafsız” olmadığını düşündüğü bir Vali’nin şehre zarar vereceğini sizler bizlerden çok daha iyi bilirsiniz.

Malatya menfaatini ön planda tutarak yıllardır Malatya’da yazılar yazan bir vatandaş veya gazeteci olarak sizden ricada bulunuyorum.

Lütfen bu konuyu araştırın.

Çünkü bu konu Ankara’nın dahli olmadan şehre büyük zarar verecektir.

Maalesef vekilleriniz, parti temsilcileriniz “seyretmeyi” tercih etmiş.

Saygılarımla…
Malatyalı Mahir…

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 13
Efsane başkan 04 Eylül 2021 09:03

Mahir gardaşım! Bu gidiş nereye? Tehdit şantaj mafya devletin her kademesine sirayet etmiş durumda.. Artık mızrak sığmıyor çuvala. Bunlar kanun yönetmelik ve msb lığının yazısına rağmen hurda sayaçları yandaşlarına peşkeş çektiler, basına düşünce alakası olmayan personelleri ne ceza verdiler olay kapandı. Onlarca usulsüz ihalesiz işleri var denetçilere ayar verdiler sadece eski dosyalardan inceleme yaptırıldı. Her kurumu kendi astları gibi görüp müdahale ettiler ses çıkmadı. Bu yazdıkları resmi yazılara sirayet etti şikayet yok. Yalan dolan maaş borç açıklamalarına kimse bişey demedi. Eleştirel yazı yazan haber sitelerini tehdit ettiler gözaltına aldırdılar,veri tabanı yorumcu bilgilerini çaldılar yine bişey yok. Hatta bilgisayarları çalınanlar dahi oldu. Yaptıkları işleri anlatırken yüzle binle çarptılar sadece helikopter pilotu gördü. Sadece maaşı kadar karakteri olan basını iyi kullanıyorlar. Parası da bld kasasından. Bulamlıların dediği gibi ölmüşüz, yıkıyorlar sabunlu su her tarafımızdan akıyor. Yani iyi olabilecek birşey şimdilik görülmüyor. Hepimiz reis diyoruz bir milyonuz bizden de ses yok. Elimizle yaptık tüm beden ve ruhen çekiyoruz. Yarın reisin ömrü bitse biz gerisin geriye yeniden sinmiş pusmuş mu olacağız. Allahın hesabı da var ve tüm tuzakları bunların başına geçirecektir. Vesselam...

Bulamlı 03 Eylül 2021 19:50

Bre mahir yine yazmışsın yazacağını. Doğru ve etkin yazdıkça ben okuyacağım ve okutacağım yazılarını. Yalnız kendine de dikkat etmen lazım ki sen yazan biz de bilek gurban. Nüfusu bir milyona yaklaşan bir malatya ve maalesef bu konulara değinen tek mahir. Bide o hangi hakimdir yürütmeyi durdurma kararı veren? Hala malatya da görev yapise ne ala. O haksız yere aldıkları huzur hakları da boğazlarına dizile gurban. Şimdi biz ev geçindirmek için çırpınırken hesabında nerden ne kadar para gelmiş haberi bile olmadığını söyleyen efsane kralı başkandan ne bekleyek. Tehdit, şantaj bitmiyor ayrıca iktidardan olmadığı halde iktidar partisi bld başkanı olan ve iktidarın gücünü kendi çıkarı için kullanan kim varsa yere batsın. Yolsuzluğa, haksızlığa, şantaja, tehdite kim göz yumuyor kim de ses etmiyorsa yer ile yeksan olsun... Bu millete ihanet edenleri 15 temmuzda nasıl yüzüstü asfalta yapıştırdıysak, bunu sandıkta da yapmasını biliriz. Dilerim Reis de artık bunlara gözyummaz. Ülkemin Ömeri olmaya aday ise fıratın diğer yakasında kurtun yediği kuzunun hesabını da vereceğini biliydir...

Hakan 03 Eylül 2021 16:40

Vali'nin Selo'nun gerisinde yürüme, sözünden çıkmama sebebi ne? Selo'nun Ankara bağlantılarından mı korkuyor?

Yaşar 03 Eylül 2021 16:38

Vali Bey'in Huzur'u nasıl? Selahattin Bey gibi mi?

Diley diley 03 Eylül 2021 15:10

bu tükenmez derdime neden ilaç vermemiş.diley diley yar...

hayati 03 Eylül 2021 14:56

Adalet Adalet Adalet bunlar yarın bir olup bunada bir kılıf uydururlarsa şaşırmayın çünkü Vali bey selo başkan işin içinde olunca malum.....

Mehmet 03 Eylül 2021 14:19

Yüreğüne sağlık değerli abim Mahir bey

Hamaza Kul 03 Eylül 2021 14:15

Doğruların bilinmeyen orduları vardır. Onlarca memleketin sıkıntısı varken Valinin yaptığı kısır tartışmalar kimseye ve hiç bir şeye faydası yoktur. Taraf olarak Devlet Müesses Nizamını zedelemiştir.Bu memlekete kimin çalıştığınıda biliyoruz kimin popülizm yaptığını da biliyoruz. Oğurhan Ata Sadıkoğlu Milletin bağrından çıktığı gibi yine millet tarafından korunacaktır. Maaşı kadar Vali olanlar bunları bilemez. Saygılar.

ertan erkus 03 Eylül 2021 14:05

mahir bey öncelikle sizin gibi gazteciler malatya için bi şans gercekten bukadar egolu olan beledıye baskanı geldıgınden bu yana sadece bı klıse actı kamuoyu bunların ne oldugunu biliyo sadece reis den dolayı aldığı oy bundan sonra tıcaret odası baskanımız gereken cevabı verdı ve adelet teceli eti

Mahir temur hayranı 03 Eylül 2021 14:05

Cesur yürek mahir temur !! Allahına kurban dediklerin bir bir çıkıyor malatyanın senin gibi basıncılara ihtiyacı var satılmış basıncılara değil

Kazım 03 Eylül 2021 13:50

ADALET YERİNİ BULMUŞ SEÇİM İPTAL OLMUŞ SAYIN VEKİLLER NERDESİNİZ HAYIRDIR VALİ BEY BU CESARETİ NERDEN BULUYOR SAYIN CUMHURBAŞKANIM SİZİ TEMSİL EDEN BİRİ BU ŞEKİLDE NASIL DAVRANIR

Ahmet Tan 03 Eylül 2021 13:42

Mahir Bey sizi tebrik ederim Vali bey gerçekten siyasi bir Aktör gibi çalışmakta neden Mahkeme kararı varken seçim yapılmış Ozamn Sadıkoğlu’nun haklılığı ortaya çıkıyor Bu adam seçim yapılamaz demişti

Mahir Duşan 03 Eylül 2021 13:36

tüm olan bitene nokta (.) koyan bir yazı olmuş... kalemine sağlık adaş Mahir bey.

Yazarın Diğer Yazıları