• Haberler
  • Malatya
  • Yaklaşık 9 asırlık tarihi çınar ağacının hali içler acısı

Yaklaşık 9 asırlık tarihi çınar ağacının hali içler acısı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bulunan 900 yıllık tarihi çınar ağacı adeta kaderine terk edilmiş.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bulunan 900 yıllık tarihi çınar ağacı adeta kaderine terk edilmiş.

Yetkililere çağrıda bulunan Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, ağacın dallarının bir kısmının bir haftadır kırılarak yola düştüğünü ve kimsenin ilgilenmediğini belirtti.

Malatya'nın Pütürge ilçesi Ormaniçi Mahallesi Pütürge-Doğanyol ilçeleri yolu üzerinde bulunan 900 yıllık tarihi çınar ağacının hali içler acısı. Yaklaşık bir hafta önce ağacın dalların bir kısmı kırılarak yola düştü.

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Malatya'nın tarihi değerlerinden biri olan ve 900 yıllık geçmişi bulunan ağaca sahip çıkılması ve kırılan dalların toplanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Ayaydın, "Şu an Malatya ili, Pütürge ilçesi, Ormaniçi Mahallemizdeyiz. Mahallemizde bulunan 900 yıllık çınar ağacımızın bir haftadan beridir dalı kırılmış şekilde yerde. Bir haftadır ne gelen, ne soran, ne konuyla ilgilenen bir yetkili çıkmadı. 900 yıllık çınar ağacımızın dalı şu anda yol üstünde. Pütürge'nin ve Doğanyol'un ana yolu bu şekilde. Buradan yetkililere, ilgililere sesleniyorum. Vicdanınız sızlamıyor mu? Hiç mi insaf ve merhamet yok? O koltukta nasıl oturuyorsunuz? Gövdesini görüyorsunuz ne kadar büyük. Maşallah. 900 yıllık çınar ağacına insanoğlunun göstermiş olduğu ilgi ve alaka. Bu yoldan tırlar geçiyor. İnsan bu güzel ve tarihi çınar ağacı için bu yolu değiştirir ama maalesef. Lütfen o makamda oturuyorsanız, o makamın hakkını verin." diye seslendi.

Yorumlar 1
İsmail durmaz 27 Haziran 2024 17:20

Konuşan arkadşlar maşalah ne kadar rahatlar.siz ne işe yarıyorsunuz bizmi gelip dallarinı toplayalım

Bakmadan Geçme