Vali Yavuz Gündüzbey'de incelemelerde bulundu

Malatya Valisi Vali Seddar Yavuz, merkez Yeşilyurt ilçesinde depremlerde hasar alan ve yıkım kararı verilen kültür varlıklarını yerinde inceledi.

Malatya Valisi Vali Seddar Yavuz, merkez Yeşilyurt ilçesinde depremlerde hasar alan ve yıkım kararı verilen kültür varlıklarını yerinde inceledi.

Gündüzbey'de yıkım kararı alınan kültürel miras niteliğindeki yapıların mevcut durumunu yerinde inceleyen Vali Yavuz, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Yeşilyurt ilçesinin Hıroğlu, Yakınca ve Zaviye mahallelerinde, orta hasardan ağır hasara dönen yapıların yıkım süreçlerini yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, binaların mevcut durumu ve yıkım sürecine dair yetkililerden bilgi alarak, ağır hasarlı binaların yıkımıyla ilgili planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz "Hem kültürel mirasın korunması hem de evleri veya iş yerleri hasar gören ve yıkılan depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli ve rahat edecekleri konutlara, ticari işlerini sürdürebilecekleri iş yerlerine kavuşmaları için sürecin her aşamasında yanlarında olacağız" dedi.

Vali Yavuz, incelemelerinin ardından ilgili kurumlara gerekli talimatları vererek çalışmaları yakından takip edeceğini ifade etti.

İncelemeler sırasında Vali Yavuz'a Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer ve YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel eşlik etti.

Yorumlar 1
Vatandaş 09 Eylül 2024 15:55

Sayın Valim depremden önce zaten imarlı olan Gündüzbey ve Çırmıktıya İ.GEÇİT vermiyor. H.ATAY’da vatandaşa rezerv olmazsa buralar olmaz belediyenin gücü yetmez diyor nolacak bu memleketin hali.

Bakmadan Geçme